Випічка у вигляді кошиків чи трояндочок – проста і смачна. Пропонуємо вам рецепт з грушею і гарбузом.
Інгредієнти: Вершкове масло, Гарбуз, Груші, Листкове тісто, Цедра лимону, Цукор коричневий, Цукрова пудра, Яйце
Для приготування необхідно взяти:
- Груші свіжі – 3 штуки;
- Гарбуз свіжий – 350 грамів;
- Лимонна цедра – 1 столова ложка;
- Коричневий цукор – 4 столових ложки;
- Масло вершкове 72% – 60 грамів;
- Готове листкове тісто – 1 упаковка,
- 1 яйце для змащування,
- Цукрова пудра – 2 столові ложки.
Як зробити трояндочки з листкового тіста
Як приготувати начинку
Візьміть половину цукру та все масло, розтопіть. Гарбуз і грушу поріжте однаковими шматочками.
Складіть в каструлю з розтопленим маслом груші, гарбуз, цедру лимона і посипте другою половиною цукру, та карамелізуйте на середньому вогні.
Коли волога випарується, а шматки ще не втратять форми, відставте начинку з печі.
Збираємо кошики
Розкатайте тісто до товщини 2 міліметри та поріжте на квадрати. Для одної трояндочки чи кошика треба два квадратика.
Викладіть заготовку в силіконову форму, як на фото.
В центр покладіть начинку.
Випікайте в духовці 33-35 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.
Залишки тіста за бажанням можете викласти смужками в центр корзиночок.
Якщо хочете присипати випічку цукровою пудрою, робіть це тільки тоді, коли вона вистигне.
Ось яка смакота має у вас вийти.
Корзиночки завжди можна подати до чаю.