Кошики або трояндочки з листкового тіста з грушею і гарбузом – дуже смачною начинкою

Випічка у вигляді кошиків чи трояндочок – проста і смачна. Пропонуємо вам рецепт з грушею і гарбузом.

Для приготування необхідно взяти:

  • Груші свіжі – 3 штуки;
  • Гарбуз свіжий – 350 грамів;
  • Лимонна цедра – 1 столова ложка;
  • Коричневий цукор – 4 столових ложки;
  • Масло вершкове 72% – 60 грамів;
  • Готове листкове тісто – 1 упаковка,
  • 1 яйце для змащування,
  • Цукрова пудра – 2 столові ложки.

Як зробити трояндочки з листкового тіста

Як приготувати начинку

Візьміть половину цукру та все масло, розтопіть. Гарбуз і грушу поріжте однаковими шматочками.

карамель

Складіть в каструлю з розтопленим маслом груші, гарбуз, цедру лимона і посипте другою половиною цукру, та карамелізуйте на середньому вогні.

начинка

Коли волога випарується, а шматки ще не втратять форми, відставте начинку з печі.

начинка

Збираємо кошики

Розкатайте тісто до товщини 2 міліметри та поріжте на квадрати. Для одної трояндочки чи кошика треба два квадратика.

Формування кошики

Викладіть заготовку в силіконову форму, як на фото.

трояндочки з листкового тіста з грушею і гарбузом

В центр покладіть начинку.

Листкові кошички з грушею і гарбузом

Випікайте в духовці 33-35 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.

Листкові кошички з грушею і гарбузом

Залишки тіста за бажанням можете викласти смужками в центр корзиночок.

трояндочки з листкового тіста з грушею і гарбузом

Якщо хочете присипати випічку цукровою пудрою, робіть це тільки тоді, коли вона вистигне.

трояндочки з листкового тіста з грушею і гарбузом

Ось яка смакота має у вас вийти.

Листкові кошички з грушею і гарбузом

Корзиночки завжди можна подати до чаю.

трояндочки з листкового тіста з грушею і гарбузом