Домашній житній хліб на меду, з коріандром і насінням кунжуту, спечений в духовці

Житній хліб з медом, коріандром, насінням кунжуту – ароматна випічка з хрусткою скоринкою.

Такий хліб може зберігатися до 10-ти днів. То ж це ще і економно.

Для приготування необхідно взяти:

  • Сухі дріжджі – 8 грамів;
  • Житній ферментований солод – 3 столові ложки;
  • Вода для солоду – 80 мілілітрів;
  • Сіль морська – 1,5 чайної ложки;
  • Мед рідкий – 2 столові ложки;
  • Олія – 2 столові ложки;
  • Коріандр (насіння) – 1,5 чайної ложки;
  • Кунжут білий і чорний – 1,5 чайної ложки;
  • Житнє борошно -220 грамів,
  • Пшеничне борошно – 380 грамів;
  • Питна вода – 380 мілілітрів.

Як спекти житній хліб в духовці

Спочатку замісіть тісто. Викладіть в ємність житній солод та залийте 80 мілілітрами окропу, добре перемішайте. Залишіть, щоб солод добре запарився.

Домашній житній хліб з коріандром і насінням кунжутного

В іншій ємності залийте дріжджі водою, щоб вони повністю розчинилися. Додайте сіль, олію, мед та перемішайте.

Хліб з житнього борошна з коріандром і насінням кунжутного

Додайте солод в тісто, насипте все житнє борошно, перемішайте, покладіть коріандр.

Хліб з житнього борошна з коріандром і насінням кунжутного

Далі замішуйте пшеничним борошном, щоб тісто вийшло, як на фото.

Домашній житній хліб з коріандром і насінням кунжутного

Викладіть в форму з високими бортами, можна каструлю, закрийте плівкою та лишіть на 45-50 хвилин в теплому місці, аби тісто піднялося і збільшилося в 2 рази.

Домашній житній хліб з коріандром і насінням кунжутного

Далі присипте борошном робочу поверхню (папір для випічки, силіконовий килимок), присипте руки борошном і сформуйте 2 кулі.

Домашній житній хліб з коріандром і насінням кунжутного

Накрийте серветкою та лишіть ще на 20 хвилин – тісто має збільшитися ще в 2 рази. Далі зробіть гострим ножем надрізи вздовж і впоперек і присипте кунжутом.

Хліб з житнього борошна з коріандром і насінням кунжутного

Випікайте 25 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм, потім дістаньте та зразу ж накрийте серветкою і лишіть до повного охолодження.

Хліб з житнього борошна з коріандром і насінням кунжутного

Ось і все, смачний хліб готовий.

Домашній житній хліб з коріандром і насінням кунжутного

Куштуйте та пригощайте рідних.