Яблучний пиріг на кефірі – це ароматна, пишна і дуже смачна випічка, яку легко приготувати. Пропонуємо вам простий рецепт, для якого необхідно взяти:
Інгредієнти: Борошно, Волоський горіх, Кефір, Кориця (мелена), Рослинна олія, Сода, Цукор, Яблука, Яйце
- яйця 2 штуки;
- кефір 2 склянки (450 грамів);
- цукор 1,5 склянки (350 грамів);
- сода 1 чайна ложка;
- олія;
- борошно 3 склянки (600 грамів).
Для начинки:
- яблука 0,5 кілограма,
- волоські горіхи 1 склянка,
- кориця 1 чайна ложка.
Як зробити пиріг на кефірі з яблуками і горіхами
Спочатку помийте яблука, видаліть серцевинки та наріжте кубиками.
Далі дрібно поріжте або подрібніть качалкою волоські горіхи. Перемішайте їх з яблуками і корицею.
Замість волоських можна використати будь-які інші горіхи або родзинки.
Для тіста змішайте кефір з яйцями і цукром, додайте соду з борошном і перемішайте до однорідності.
Змастіть форму олією, викладіть половину тіста, начинку і зверху другу половину тіста. Начинка повинна бути розподілена рівномірно.
Випікати пиріг треба 40 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.
Перевірте готовність сірником або дерев’яною паличкою. Якщо вона суха – пиріг готовий.
Після висипання, випічку можна посипати цукровою пудрою.
Такий пиріг точно сподобається вашій родині та гостям.
Готуйте і смакуйте!