Простий бісквітний пиріг зі сметанковим кремом – це дуже смачна випічка, яку завжди можна подати до святкового столу. Пропонуємо вам рецепт, завдяки якому ваш шоколадний бісквітний торт вийде дуже смачним.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Какао, Молоко, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Сода, Цукор, Яйця
Зміст
Як приготувати шоколадний бісквіт
Для приготування шоколадного бісквіта треба взяти:
• борошно – 250 грамів;
• какао – 60 грамів;
• цукор – 300 грамів;
• сода – 1,5 чайної ложки;
• сіль – 1 чайна ложка;
• яйця – 2 штуки;
• вершкове масло – 60 грамів;
• олія – 60 грамів;
• молоко – 275 мілілітрів;
• оцет 6% – 1 столова ложка.
Складіть всі інгредієнти в ємність перемішайте і останнім додайте оцет.
Перемішайте все за допомогою міксеру, щоб вийшла маса, консистенцією, як густа сметана.
Закрийте форму пергаментом, вилийте тісто та випікайте 30-40 хвилин при температурі 200 градусів за Цельсієм. Перевірте готовність дерев’яною паличкою чи сірником. Якщо паличка суха – бісквіт готовий.
Найкраще ця кількість інгредієнтів підходить для форми діаметром 20-24 сантиметра.
Далі лишіть бісквіт охолоджуватися і починайте робити крем.
Як зробити сметанний крем-желе
Для приготування нам знадобиться:
• сметана – 0,5 літра;
• цукрова пудра – 100-200 грамів;
• желатин – 10 грамів;
• вода – 20 грамів.
Викладіть сметану в ємність та поступово додавайте цукрову пудру і збивайте міксером. Час від часу пробуйте крем, щоб не пересолодити.
Розведіть желатин в холодній воді, розігрійте до розчинення в мікрохвильовці або на водяній бані, введіть в крем та збивайте ще 2 хвилини.
Далі поставте крем в холодильник на 20-30 хвилин, щоб він загуск, але не застиг.
Розріжте бісквіт на три коржі.
Викладіть крем на кожен корж та змістіть з боків.
Пам’ятайте, що коржі не треба притискати. Крем і так добре просочить бісквіт.
Як зробити глазур з шоколаду
Для шоколадної глазурі знадобиться:
• чорний шоколад – 100 грамів;
• молоко – 20 грамів;
• вершкове масло – 20 грамів.
З’єднайте всі інгредієнти, розтопіть, добре розмішайте і дайте охолонути.
Глазур має бути кімнатної температури, а торт холодним. Тому поки готуєте глазур – поставте його в холодильник.
Далі залийте тори глазур’ю, розподіліть її лопаткою і прикрасьте за бажанням.
Ось така смакота у вас вийде. Готуйте цей торт і насолоджуйтеся ним разом з близькими.