Простий шоколадний бісквітний торт з желейним сметанним кремом

Простий бісквітний пиріг зі сметанковим кремом – це дуже смачна випічка, яку завжди можна подати до святкового столу. Пропонуємо вам рецепт, завдяки якому ваш шоколадний бісквітний торт вийде дуже смачним.

Зміст

Як приготувати шоколадний бісквіт

Для приготування шоколадного бісквіта треба взяти:

• борошно – 250 грамів;
• какао – 60 грамів;
• цукор – 300 грамів;
• сода – 1,5 чайної ложки;
• сіль – 1 чайна ложка;
• яйця – 2 штуки;
• вершкове масло – 60 грамів;
• олія – 60 грамів;
• молоко – 275 мілілітрів;
• оцет 6% – 1 столова ложка.

Шоколадний торт зі сметанним кремом

Складіть всі інгредієнти в ємність перемішайте і останнім додайте оцет.

Шоколадний торт зі сметанним кремом

Перемішайте все за допомогою міксеру, щоб вийшла маса, консистенцією, як густа сметана.

Шоколадний торт зі сметанним кремом

Закрийте форму пергаментом, вилийте тісто та випікайте 30-40 хвилин при температурі 200 градусів за Цельсієм. Перевірте готовність дерев’яною паличкою чи сірником. Якщо паличка суха – бісквіт готовий.

Найкраще ця кількість інгредієнтів підходить для форми діаметром 20-24 сантиметра.

шоколадний бісквіт

Далі лишіть бісквіт охолоджуватися і починайте робити крем.

Як зробити сметанний крем-желе

Для приготування нам знадобиться:

• сметана – 0,5 літра;
• цукрова пудра – 100-200 грамів;
• желатин – 10 грамів;
• вода – 20 грамів.

Викладіть сметану в ємність та поступово додавайте цукрову пудру і збивайте міксером. Час від часу пробуйте крем, щоб не пересолодити.

Розведіть желатин в холодній воді, розігрійте до розчинення в мікрохвильовці або на водяній бані, введіть в крем та збивайте ще 2 хвилини.

Далі поставте крем в холодильник на 20-30 хвилин, щоб він загуск, але не застиг.

Сметанний крем з желе

Розріжте бісквіт на три коржі.

Викладіть крем на кожен корж та змістіть з боків.

Шоколадний торт зі сметанним кремом

Пам’ятайте, що коржі не треба притискати. Крем і так добре просочить бісквіт.

Як зробити глазур з шоколаду

Для шоколадної глазурі знадобиться:

• чорний шоколад – 100 грамів;
• молоко – 20 грамів;
• вершкове масло – 20 грамів.

Глазур з шоколаду

З’єднайте всі інгредієнти, розтопіть, добре розмішайте і дайте охолонути.

Глазур має бути кімнатної температури, а торт холодним. Тому поки готуєте глазур – поставте його в холодильник.Глазур з шоколаду

Далі залийте тори глазур’ю, розподіліть її лопаткою і прикрасьте за бажанням.

Шоколадний торт зі сметанним кремом

Ось така смакота у вас вийде. Готуйте цей торт і насолоджуйтеся ним разом з близькими.