Цей смачний, ніжний та дивовижно красивий двоярусний бісквітний торт с трояндами з крему можна готувати не тільки на день народження, але і з нагоди будь-якого іншого свята. Представлений сьогодні домашній торт готується з персиковим кулі, яке знаходиться в центрі під шаром м’якого ганаша. При оформленні десерту використано зроблений в домашніх умовах оригінальний ажурний шоколадний декор та різнокольорові ніжні трояндами з крему. Зробіть його власними руками на день народження, Новий рік або інше сімейне свято і у вас, безсумнівно, буде ефектне солодке завершення будь-якого торжества. Покроково оформлене приготування, формування та опис того, як прикрасити бісквітний торт просто та красиво демонструй цей рецепт з фото, що зараз перед вами.
Інгредієнти: Бісквіт, Ванілін, Вершки, Вершкове масло, Вода, Желатин, Інвертний сироп, Кольоровий цукор, Кондитерський бісер, Темний шоколад, Харчовий барвник, Цукор
Інгредієнти та складові:
- 1 порція шоколадного бісквіту Женуаз;
- ½ порції класичного бісквіту Женуаз;
- 1 порція білкового заварного крему з маслом і вершками;
- жиророзчинні харчові барвники (зелений, блакитний, рожевий);
- 1 шоколадний декор для торта;
- 1/3 ч. ложки золотого кандурину;
- золотий кондитерський бісер;
- 0,5 ч. ложки кольорового цукру.
Для ганаша з темного шоколаду:
- 150 грам шоколаду 72%;
- 1 ст. ложка інвертного сиропу;
- 1 ст. ложка тростинного цукру;
- 20 грам солодковершкового масла 82%;
- 220 грам 33% вершків.
Для персикового кулі:
- 1 банка (560 гр) консервованих персиків;
- 250 мл води;
- 2 ст. ложки цукру;
- 2 ст. ложки свіжого лимонного соку;
- 8 грам желатину + 60 мл води.
Для просочування коржів:
- 1 ч. ложка карамельного екстракту;
- 2,5 ст. ложки коричневого цукру;
- 200 мл окропу.
Зміст
Як приготувати двоярусний бісквітний торт с трояндами з крему
За день до приготування крему і збирання торта готуємо шоколадний бісквіт Женуаз. Швидкі посилання на окремі покрокові рецепти з фото всіх складових цього десерту знайдете на початку поста в інгредієнтах.
Аналогічно готуємо класичний – білий – бісквіт Женуаз. Використовуємо той же рецепт, що і для шоколадного бісквіту, тільки порцію какао замінюємо пшеничним борошном. Я спекла білий бісквіт на прямокутному деко, а потім вирізала кондитерським кільцем два коржи потрібного мені розміру.
Персикове кулі з лимонним соком
- Желатин заливаємо водою, перемішуємо і відставляємо в сторону.
- 4 часточки персика відкладаємо в сторону і нарізаємо їх на невеликі шматочки.
- Кип’ятимо воду з цукром і часточками персика, що залишилися дві хвилини.
- Пробиваємо всю суміш занурювальним блендером до однорідної консистенції.
- Занурюємо в отриману суміш шматочки нарізаних персиків і ще раз кип’ятимо все разом дві хвилини, вимикаємо вогонь.
- Чекаємо, поки вміст в каструльці не досягне 80-75 градусів і опускаємо в суміш набряклий желатин. Перемішуємо суміш до тих пір, поки желатин повністю не розійдеться. Остужаем до 40 градусів.
- Тепер, персикове кулі можна перекласти в кондитерський кільце d=24 см, дно якого закриваємо харчовою плівкою. Прибираємо в морозильну камеру на ніч.
Такий як на фото фруктовий желейний корж маємо після заморозки.
Ганаш з темного шоколаду
- З’єднуємо в каструльці з товстим дном інвертний сироп, цукор, масло, вершки і підігріваємо до 65-70 градусів.
- Вимикаємо вогонь і опускаємо в гарячий розчин шматочки шоколаду. Чекаємо, поки він не розплавиться повністю. Перемішуємо дерев’яною лопаткою, трохи охолоджуємо (до 40 градусів).
Готуємо білково-заварний крем з маслом і вершками. Посилання на покроковий рецепт знайдете в інгредієнтах.
Потім, змішуємо інгредієнти для просочення коржів і рясно промазуємо отриманою сумішшю всі бісквітні коржі.
Як зібрати і прикрасити бісквітний торт
Кладемо один шоколадний бісквіт на підставку золотого кольору. Наносимо 3 столові ложки крему і розподіляємо його по коржу. Зверху кладемо персикове кулі і доповнюємо його з боків кремом. Нам треба, щоб ця частина стала по діаметру такою же, як і бісквіт.
Шоколадний ганаш, що досяг температури в 40 градусів, викладаємо на персикове кулі.
Зверху викладаємо другий шоколадний бісквітний корж. На нього наносимо білий крем зверху і з боків. За допомогою шпателя вирівнюємо поверхні.
По середині великого торта кладемо вирізаний корж класичного бісквіту (він у мене меншого розміру), змащуємо кремом, накриваємо другим білим коржем і промазуємо кремом зверху і з боків. Виходить ось така двохповерхова конструкція, як на фото нижче.
Красивий і ніжний шоколадний декор я, звичайно ж, готую заздалегідь.
Тому, теперь просто наношу цей їстівний декор на торт і прибираю його в холод. Коли шоколадна прикраса “приклеїться” до торта, знімаємо з неї пергамент.
По низу прикріпленого узора наносимо крапельки розтопленого шоколаду і приклеюємо бісер.
Зверху прикрашаємо торт рожевими і блакитними кремовими трояндами та зеленим листям і посипаємо кольоровим цукром. Бісером та маленькими шоколадними краплинками прикрашаємо і верхній ярус.
При бажанні, прикріплений шоколадний декор змащуємо золотим кандурином.
Ну ось і все, наш не самий простий, але дуже смачний двоярусний домашній бісквітний торт з квітами з крему готовий! Це дуже гарний варіант святкового десерту, якщо ви шукаєте торт без мастики. Залишається дочекатися відповідного моменту торжества і приймати похвали захоплених гостей. ?
Домашній торт з квітами з крему – відео-рецепти
Якщо ви хочете освоїти і інші рецепти тортів без мастики, прикрашених кремовими квітами, то пропонуємо переглянути зібрані нами по цій темі відео.
Автор каналу “Готуємо з ЛЮБОВ’Ю” навчить не тільки тому, як робити троянди на полочці, але і покаже як легко та просто зробити тюльпани з крему.
Разом з каналом “Мама-Няма | рецепти” можна приготувати великий ніжний весняний тортик “Кошик з квітами”. Його автор прикрашає не тільки кремовими квітами, але і елементами з мастики. Вагою торт виходить близько 4 кг, а отже, розрахований на велику компанію.
І ще одна кондитерська ідея як прикрасити торт кремом і мастер-клас по її втіленню від ютуб-каналу “Olya Tortik Домашній Кондитер”.