Дуже важливим аспектом в приготуванні тортів і тістечок є їх оформлення. Прикрашання торта квітами з крему – найпоширеніший вид такого декору. Якщо ви початківець у кондитерському мистецтві і ще не знаєте як і які квіти з крему на торт можно зробити в домашніх умовах, то цей майстер-клас покроково розкриє невеликі та прості секрети, як зробити квіти з крему самостійно. Квіти для торта будемо робити з масляного білкового заварного крему. Рецепт приготування заварного білкового крему для квітів та процесс оформлення красивого бісквітного торту з квітами я докладно описала в окремій статті. В разі потреби ви легко його знайдете за посиланням вище.
Інгредієнти: Заварний масляний крем, Кукурудзяні палички, Харчовий барвник
Для роботи нам знадобиться:
- трохи охолоджений заварний масляний крем з білків;
- жиророзчинні харчові барвники;
- кондитерські мішки;
- кондитерські насадки;
- харчовий папір або щільний файл;
- кукурудзяні палички;
- дерев’яні шпажки;
- кондитерські або звичайні ножиці.
Зміст
Як зробити квіти з крему своїми руками
Для початку, готовий білковий крем розділимо на порції і забарвимо кожну з них в потрібний колір. Одна з порцій обов’язково повинна бути зеленого кольору. З неї ми будемо робити листя для квітів.
В кондитерський мішок вставляємо насадку. Вона повинна бути як на фото: з одного боку вужча, а з іншого ширша.
Заповнюємо мішок заздалегідь приготованим масляно-білковим кремом. Він може бути однотонним або, як у мене на фото, двоколірним. У моєму випадку я заповнила мішок білим і рожевим білково-заварним кремом.
З харчової паперу або щільного файлу вирізаємо квадрати розміром 7х7 см. Щоб зручніше було робити квіти з крему, можна використовувати спеціальну формочку, так званий кондитерський цвях. Це дуже зручно, особливо для початківців кондитерів. На нього встановлюємо один вирізаний квадрат. Щоб папір не зсковзувала, нанесіть на поверхню цвяха краплю крему, покладіть на неї квадрат і притисніть. На фото видно як це виглядає.
Як робити троянди з крему
Мішок з кремом загортаємо зверху і фіксуємо. На центр квадрата наносимо невелику кількість крему.
Тримаємо мішок з кремом в робочій руці широкою частиною насадки вниз. Таке положення зафіксоване на другому фото вище по тексту. Злегка натискаємо на мішок, видавлюємо крем, і проводимо дугу навколо центральної частини троянди на квадраті. Потім, робимо другу дугу, але внахлест на першу, як на фото. Аналогічно робіть стільки пелюстків, скільки вам потрібно.
Таким чином, ми можемо робити як великі, так і маленькі троянди. Все залежить від кількості зроблених вами пелюстків.
Зроблену кремову квітку разом з підложкою переносимо на кухонну дошку і відправляємо в холодильник.
Троянди з крему на кукурудзяних паличках
Точно така ж техніка нанесення пелюсток застосовується для виготовлення троянд на кукурудзяних паличках. Тільки в цьому випадку, квіти відразу висаджуємо на торт або тістечко без додаткового охолодження описаного вище.
Щоб зробити троянди з крему на кукурудзяних паличках, беремо шпажку і насаджує на неї одну кукурудзяну паличку.
Потім, наносимо вище описаним способом дуги з крему. Спочатку маленькі і, в міру формування троянди, збільшуємо їх в розмірі. Крем треба нанести так, щоб половина кукурудзяної палички (нижня частина) залишилося не пошкодженою. Таким чином, формуємо троянду на верхній половині палички. Спеціальними кондитерськими ножицями фіксуємо нижні пелюстки під трояндою. Обережно знімаємо кукурудзяну паличку зі шпажки і вставляємо в потрібному місці в торт.
Такий спосіб формування квітів з крему особливо підходить тоді, коли їх потрібно закріпити не на горизонтальній поверхні.
Фіалки з крему на торт
Для їх виготовлення нам знадобиться ось така насадка як на фото. Хоча я часто використовую і насадку для виготовлення троянд. Кремові фіалки і з нею у мене теж виходять гарні.
Тримайте пакет з кремом прогином насадки в ліву сторону. Відсаджуємо кожний пелюсток починаємо зверху. Ведемо його до центру, злегка вібруючи рукою вгору і вниз. Можна в центр квітки нанести жовту серцевину. Я цього не робила, так як у подальшому буду їх прикрашати кондитерським бісером. Прибираємо готову фіалку в холод.
Охолоджені квіти з масляного білкового заварного крему прекрасно тримають форму, легко знімаються з підкладки, що дозволяє їх безпроблемно встановити на торті в потрібному місці.
Залишається тільки навчитися як нанести зелені листочки навколо кожної квітки, оформити серцевини. Цим їстівним солодким декором займемось коли вже всі квіти з крему будуть готові.
Листя з крему можна легко і просто зробити за допомогою спеціальної насадки. Техніка нанесення аналогічна фіалкам.
Нажаль, не все можна у мастер-класі описати словами. Багато моментів краще побачити своїми очима. Пропоную до перегляду відео, де автор відкриє вам не один свій кондитерський секрет. У відео детально і покроково показано як робити квіти на торт своїми руками.
Якщо ви початківець–кондитер, то не пропустіть і це відео. З нього дізнається не тільки як правильно працювати з кондитерським мішком, а й про самі ходові насадки, про важливі моменти роботи, які вам точно знадобляться при самостійному прикрашанні тортів в домашніх умовах. Про перераховане, та ще про багато цікавого і корисного для початківців дізнаєтеся з нього.
А це ще один, насправді унікальний майстер-клас з виготовлення квітів з крему для початківців. Автор демонструє як зробити прості і красиві квіти з крему без насадок. Цей досвід стане в нагоді тим, хто робить в оформленні тортів квітами з крему найперші кроки. Дивіться відео і уникнете багатьох помилок, роблячи свій перший гарний кремовий декор своїми руками.
Хочете вперше зробити красиві кремові квіти для торта в домашніх умовах, але немає професійних насадок і інших пристосувань? Тоді дивіться відео, де автор покаже як швидко, легко і просто можна зробити такі насадки для крему своїми руками. Це ще один простий і унікальний майстер-клас від попереднього ютуб-автора!
І продовження попередньої відео-інструкції для початківців – як зробити кондитерський мішок і корнет своїми руками. Нехай ваші перші зусилля в оформленні тортів будуть легкими і приємними. ?
Як бачите, прикрасити торт квітами з крему в домашніх умовах для кондитерів-початківців, це не просто можливе, але й дуже захоплююче заняття. Сподіваюся, що тепер, смачні і красиві квіти з крему прикрасять не один ваш домашній десерт.