Якщо у вас не завжди виходять бісквіти пишні та високі, погано тримають форму і опадають, тоді цей рецепт бісквіта Женуаз те, що вам потрібно. Такий бісквіт на маслі відомий у світі ще і під назвою генуезький бісквіт. Я докладно розповім і покажу на покроково зроблених фото, як правильно приготувати такий смачний та пишний бісквітний корж. Він ідеально тримає форму після випічки і ніколи не осідає. Головне – не заварити яйця на водяній бані при замішуванні тіста. ? Сьогоднішній рецепт про те, як спекти масляний бісквіт Женуаз з какао легко та правильно. А як зробити класичний генуезький бісквіт на маслі я докладно описала в рецепті торта Версаль.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Вершкове масло, Какао, Цукор, Яйце
Для шоколадного бісквіта Женуаз знадобиться:
- 3 курячих яєць + 2 жовтки;
- 130 грам цукру + 1,5 грама ваніліну;
- 120 грам борошна в / с + 20 грам какао;
- 25 грам солодковершкового масла 72,5%.
Як приготувати масляний бісквіт Женуаз з какао
Спершу включимо режим розігріву духовки на 180 градусів.
У жароміцну миску вбиваємо яйця, додаємо жовтки і цукор з ваніліном. Розмішуємо всю суміш ручним віночком і ставимо її на водяну баню. Кипляча вода в каструлі жодним чином не повинна торкатися дна вашої миски. Збиваємо яєчну масу до утворення піни і повного розчинення цукру. Обов’язково потрібно стежити, щоб яєчна маса не перевищила температуру у 85 градусів. При більш високій температурі яйця можуть згорнутися.
Потім, переносимо миску на стіл і продовжуємо збивати вміст міксером на високій швидкості до отримання пишної та гладкої маси білого кольору. Тепер, додаємо дуже м’яке масло і ще раз збиваємо.
Далі, просіюємо борошно разом з какао і лопаткою, вертикальними рухами, вмішуємо їх в яєчно-масляну суміш до повного з’єднання.
Ставимо наш масляний бісквіт на другий рівень духовки для випікання на 40-45 хвилин. Перші тридцять хвилин духовку відкривати не можна. (!) Потім, перевіряємо готовність випічки паличкою. Вона повинна залишитися сухою після проколювання коржа. Виймаємо форму з духовки, витягаємо бісквіт і даємо йому охолонути.
Потім, загортаємо бісквіт Женуаз в плівку і залишаємо відпочивати. Загорнувши у плівку, його можна заморозити і використовувати для майбутнього торта при потребі, як готову бісквітну заготовку.
Тільки повністю остиглий шоколадно-масляний бісквіт Женуаз можна розрізати на коржі і формувати з них торт.
Більше подробиць про те, як правильно спекти шоколадний генуезький бісквіт продемонструє цей відео-рецепт від ютуб-каналу “Готуємо вдома”.
Пишних вам бісквітів і вдалих десертів. ?