Бісквіт Женуаз з какао - шоколадно-масляний генуезький бісквіт для торта

Шоколадний бісквіт Женуаз на маслі чи то шоколадний генуезький бісквіт

Якщо у вас не завжди виходять бісквіти пишні та високі, погано тримають форму і опадають, тоді цей рецепт бісквіта Женуаз те, що вам потрібно. Такий бісквіт на маслі відомий у світі ще і під назвою генуезький бісквіт. Я докладно розповім і покажу на покроково зроблених фото, як правильно приготувати такий смачний та пишний бісквітний корж. Він ідеально тримає форму після випічки і ніколи не осідає. Головне – не заварити яйця на водяній бані при замішуванні тіста. ? Сьогоднішній рецепт про те, як спекти масляний бісквіт Женуаз з какао легко та правильно. А як зробити класичний генуезький бісквіт на маслі я докладно описала в рецепті торта Версаль.

Для шоколадного бісквіта Женуаз знадобиться:

  • 3 курячих яєць + 2 жовтки;
  • 130 грам цукру + 1,5 грама ваніліну;
  • 120 грам борошна в / с + 20 грам какао;
  • 25 грам солодковершкового масла 72,5%.

Як приготувати масляний бісквіт Женуаз з какао

Спершу включимо режим розігріву духовки на 180 градусів.

У жароміцну миску вбиваємо яйця, додаємо жовтки і цукор з ваніліном. Розмішуємо всю суміш ручним віночком і ставимо її на водяну баню. Кипляча вода в каструлі жодним чином не повинна торкатися дна вашої миски. Збиваємо яєчну масу до утворення піни і повного розчинення цукру. Обов’язково потрібно стежити, щоб яєчна маса не перевищила температуру у 85 градусів. При більш високій температурі яйця можуть згорнутися.

Шоколадно-масляний бісквіт Женуаз для торта

Потім, переносимо миску на стіл і продовжуємо збивати вміст міксером на високій швидкості до отримання пишної та гладкої маси білого кольору. Тепер, додаємо дуже м’яке масло і ще раз збиваємо.

Шоколадно-масляний бісквіт Женуаз для торта

Далі, просіюємо борошно разом з какао і лопаткою, вертикальними рухами, вмішуємо їх в яєчно-масляну суміш до повного з’єднання.

Шоколадно-масляний бісквіт Женуаз для торта

Ставимо наш масляний бісквіт на другий рівень духовки для випікання на 40-45 хвилин. Перші тридцять хвилин духовку відкривати не можна. (!) Потім, перевіряємо готовність випічки паличкою. Вона повинна залишитися сухою після проколювання коржа. Виймаємо форму з духовки, витягаємо бісквіт і даємо йому охолонути.

Шоколадно-масляний бісквіт Женуаз для торта

Потім, загортаємо бісквіт Женуаз в плівку і залишаємо відпочивати. Загорнувши у плівку, його можна заморозити і використовувати для майбутнього торта при потребі, як готову бісквітну заготовку.

Шоколадно-масляний бісквіт Женуаз для торта

Тільки повністю остиглий шоколадно-масляний бісквіт Женуаз можна розрізати на коржі і формувати з них торт.

Шоколадно-масляний бісквіт Женуаз для торта

Більше подробиць про те, як правильно спекти шоколадний генуезький бісквіт продемонструє цей відео-рецепт від ютуб-каналу “Готуємо вдома”.

Пишних вам бісквітів і вдалих десертів. ?