Запечена свинина з апельсинами в духовці - соковита і смачна м'ясна закуска

Запечена свинина з апельсинами в духовці – соковита і смачна м’ясна закуска

Свинина з апельсинами в духовці запечена в фользі – це яскрава в подачі м’ясна страва швидкого і простого приготування. Вирізка, приготована за таким рецептом, виходить дуже м’якою, соковитою, золотистою і казково ароматною. Страву сміливо можна готувати до свята, до романтичної або просто до смачної вечері. Запікати м’ясо з апельсином в духовці потрібно всього годину. Обов’язково спробуйте такий варіант приготування пікантної свинячої вирізки. А мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе приготувати цілий шматок свинини в духовці ідеально смачно!

Складові:

Пряна свинина з апельсинами

  • спеції кавказькі – 2 ч.л.;
  • свиняча вирізка – 500 гр;
  • сіль – за смаком;
  • апельсин – 1 шт.;
  • суміш спецій – 1/2 ч.л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лист лавра – 3 шт.;
  • паприка мелена – 1 ч.л.

Як приготувати свинячу вирізку з апельсинами в духовці цілим шматком

На першому етапі варто гарненько вимити свинячу вирізку і промокнути м’ясо кухонними паперовими рушниками. Натерти шматок м’яса сумішшю ароматних спецій і сіллю.

Пряна свинина з апельсинами

Залишити вирізку маринуватися на 10 хвилин.

Пряна свинина з апельсинами

Всипати до свинини нарізану на півкільця цибулю.

Пряна свинина з апельсинами

Додати нарізаний на часточки апельсин і мелену паприку.

Пряна свинина з апельсинами

Ретельно перемішати всі складові страви і перекласти у форму для запікання викладену фольгою.

Пряна свинина з апельсинами

Зверху додати листи лавра і, за бажанням, зубчики часнику. Надіслати свиняче м’ясо в духовку, гарненько обернувши зверху краями фольги. Температуру духовки варто виставити на 180 градусів. При такій температурі запікати свинину з апельсинами в духовці треба не більше години.

Пряна свинина з апельсинами

Дати готовому м’ясу трохи охолонути і, переклавши на блюдо, можна подавати у столу.

Пряна свинина з апельсинами

Перед подачею, цілий шматок м’яса слід нарізати на невеликі порції-шматочки. На блюдо викладати м’ясну закуску разом з печеними апельсинами і овочами.

Пряна свинина з апельсинами

Запечена свинина з апельсинами – відео-рецепти

Якщо покроковий рецепт з фото пропонує запекти шматок свинини в духовці цілим, то запропоновані нижче відео підкажуть як приготувати м’ясо з апельсинами в фользі, ще до запікання нарізавши його на порційні шматочки. Такий варіант запікання називають – м’ясна книжка. Всі три рецепти запеченого з апельсинами м’яса відрізняються один від одного, але всі три варіанти допоможуть приготувати соковите та ніжне запечене м’ясо з апельсинами.

Ось і ще один обіцяний відео-рецепт з ютуба.

Свиняча вирізка з апельсинами запечена в духовці у фользі – це соковите і смачне м’ясо, просочене в процесі запікання кисло-солодким цитрусовим ароматом і пікантними ароматами пряних спецій. Така гаряча закуска з свинячого м’яса приємно здивує цікавим смаком, пікантним ароматом, різноманітністю ароматичних і смакових відтінків. Смачного!