Свинина з апельсинами в духовці запечена в фользі – це яскрава в подачі м’ясна страва швидкого і простого приготування. Вирізка, приготована за таким рецептом, виходить дуже м’якою, соковитою, золотистою і казково ароматною. Страву сміливо можна готувати до свята, до романтичної або просто до смачної вечері. Запікати м’ясо з апельсином в духовці потрібно всього годину. Обов’язково спробуйте такий варіант приготування пікантної свинячої вирізки. А мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе приготувати цілий шматок свинини в духовці ідеально смачно!
Інгредієнти: Апельсини, Олія рослинна, Паприка, Свиняча вирізка, Сіль, Спеції, Суміш мелених перців, Цибуля
Складові:
- спеції кавказькі – 2 ч.л.;
- свиняча вирізка – 500 гр;
- сіль – за смаком;
- апельсин – 1 шт.;
- суміш спецій – 1/2 ч.л.;
- цибуля – 1 шт.;
- лист лавра – 3 шт.;
- паприка мелена – 1 ч.л.
Зміст
Як приготувати свинячу вирізку з апельсинами в духовці цілим шматком
На першому етапі варто гарненько вимити свинячу вирізку і промокнути м’ясо кухонними паперовими рушниками. Натерти шматок м’яса сумішшю ароматних спецій і сіллю.
Залишити вирізку маринуватися на 10 хвилин.
Всипати до свинини нарізану на півкільця цибулю.
Додати нарізаний на часточки апельсин і мелену паприку.
Ретельно перемішати всі складові страви і перекласти у форму для запікання викладену фольгою.
Зверху додати листи лавра і, за бажанням, зубчики часнику. Надіслати свиняче м’ясо в духовку, гарненько обернувши зверху краями фольги. Температуру духовки варто виставити на 180 градусів. При такій температурі запікати свинину з апельсинами в духовці треба не більше години.
Дати готовому м’ясу трохи охолонути і, переклавши на блюдо, можна подавати у столу.
Перед подачею, цілий шматок м’яса слід нарізати на невеликі порції-шматочки. На блюдо викладати м’ясну закуску разом з печеними апельсинами і овочами.
Запечена свинина з апельсинами – відео-рецепти
Якщо покроковий рецепт з фото пропонує запекти шматок свинини в духовці цілим, то запропоновані нижче відео підкажуть як приготувати м’ясо з апельсинами в фользі, ще до запікання нарізавши його на порційні шматочки. Такий варіант запікання називають – м’ясна книжка. Всі три рецепти запеченого з апельсинами м’яса відрізняються один від одного, але всі три варіанти допоможуть приготувати соковите та ніжне запечене м’ясо з апельсинами.
Ось і ще один обіцяний відео-рецепт з ютуба.
Свиняча вирізка з апельсинами запечена в духовці у фользі – це соковите і смачне м’ясо, просочене в процесі запікання кисло-солодким цитрусовим ароматом і пікантними ароматами пряних спецій. Така гаряча закуска з свинячого м’яса приємно здивує цікавим смаком, пікантним ароматом, різноманітністю ароматичних і смакових відтінків. Смачного!