Дуже часто ще зранку починаєш «ламати» голову, придумуючи смачне та корисне меню на обід чи вечерю. Сьогодні вирішила запекти в духовці тефтелі з фаршу з перловкою та додати до них підливу з овочів та томатної пасти.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Крупа перлова, Морква, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Томатна паста, Фарш м'ясний, Цибуля, Яйце
Зазвичай я роблю такі тефтелі з рисом, та перлова крупа містить багатий набір вітамінів та має високу енергетичну цінність. Мої домашні кашу з перловки їсти не хочуть, тож спробую її замаскувати м’ясним фаршем. Думаю, що Ви, прочитавши мій покроковий рецепт, також захочете приготувати вдома таку поживну страву. Для ілюстрації опису я додаю фото, тож страву Ви приготуєте правильно та швидко.
Як приготувати тефтелі з підливою в духовці
Перлової крупи для страви потрібно взяти 100 грамів.
Щоб крупа в тефтелях була ніжною та м’якою, я її завжди замочую на кілька годин у холодній воді. Це роблю зранку, перед роботою, а коли повертаюся додому, то крупа вже підготовлена для приготування.
У каструлі кип’ячу 1 і ⅓ склянки води та всипаю промиту крупу. Солі кладу приблизно ¼ чайної ложки.
Накриваю каструлю кришкою та варю на маленькому вогні, доки вода повністю не википить. Я варила перловку приблизно 40 хвилин. Вийшло десь 300 грамів готової каші.
М’ясного фаршу потрібно взяти 500 грамів. Його заздалегідь дістаю з морозильної камери, він повинен бути повністю розморожений до кімнатної температури.
У миску до перлової каші додаю фарш, вбиваю одне куряче яйце, 0,5 чайної ложки солі і 0,5 чайної ложки приправи «Для фаршу».
Вміст миски гарненько перемішую.
Далі формую з фаршу великі колобки-тефтелі. З усіх сторін обвалюю їх у борошні та розміщаю на деко. Деко змащувати не треба
Як приготувати соус для тефтелей
Одну велику морквину та велику цибулину очищаю. Далі натираю моркву на великій тертці, а цибулину нарізаю дрібними кубиками. У сковороду вливаю три столові ложки рослинної олії та обсмажую овочі.
Коли засмажка трохи зарум’яниться, додаю до неї дві столові ложки томатної пасти.
У сковороду вливаю 600 мл. води та підсолюю до смаку.
Соус потрібно довести до кипіння.
Потім заливаю тефтелі підливою з овочів та томатного соусу, щоб вона повністю покрила тефтелі. Зверху ложкою розрівнюю цибуляно-морквяну масу.
Відправляю деко з домашніми тефтелями в духовку на одну годину при температурі 180-200° С. За цей час частина підливи випарується, а овочі стануть золотавого кольору.
Викладаю соковиті, з яскравою морквою зверху, дуже смачні тефтелі з перловкою на порційні тарілки і подаю до столу як самостійну страву. Страва ситна, тож замість гарніру можна подати салат зі свіжих овочів чи нарізку з маринованих.
Такі домашні тефтелі з фаршу та перловки їдять навіть вередуни. Впевнена, що цей рецепт сподобається і Вашим домашнім.