Домашні грузинські ковбаски купати – це дуже смачно. До того ж, ви завжди знаєте, що точно не поклали в них нічого шкідливого, як це могли зробити на виробництві. Тож, пропонуємо вам простий рецепт приготування таких ковбасок.
Інгредієнти: Бульйон, Кмин, Коріандр мелений, Лавровий лист, Натуральна оболонка, Перець запашний горошком, Перець чорний мелений, Свинина, Сіль, Яловичина
Вам знадобиться:
- М’ясо свинина – 1,4 кілограма;
- М’ясо яловичина – 600 грамів;
- Коріандр мелений – 1 чайна ложка;
- Кмин – 0,5 чайної ложки;
- Перець чорний – 9/10 штук;
- Перець духмяний горошок – 6/7 штук;
- Лавровий лист – 2 штуки;
- Сіль – 2,5 чайної ложки;
- М’ясний бульйон – 150 мілілітрів;
- Натуральна оболонка.
Зміст
Як зробити ковбаски в домашніх умовах
Як приготувати фарш для ковбасок
Наріжте м’ясо та пропустіть через м’ясорубку. Для цього візьміть насадку з широкими дірками.
В ступці змішайте і подрібніть всі спеції, лавровий лист спочатку поламайте шматочками, щоб легше було товкти. Додайте спеції і бульйон до м’яса.
Підготовка оболонки
Добре промийте кишки ззовні та в середині. Вставте в м’ясорубку спеціальну насадку, змастіть олією та надіньте кишку. За два сантиметри до її кінця зав’яжіть кишку в вузол і починайте працювати. Якщо ви бачите на кишці дірку – просто перев’яжіть ниткою місце за два сантиметри до дірки. Відріжте пошкоджене місце і зробіть ковбаску.
Як зробити домашні ковбаски
Наповнюйте кишку та перекручуйте її час від часу, як на фото, щоб формувати ковбаски.
Якщо кишка надто довга, можна в певний момент перев’язати її ниткою та відрізати. І почати робити нову зв’язку ковбасок.
Ось і все, ваші ковбаски готові. Заморозьте їх та готуйте, коли душа забажає.
Оболонку, яка лишилася, можна пересипати сіллю та сховати в пакет і заморозити до наступного разу.
Смачного.