Домашні ковбаски-купати в кишці на м’ясорубці

Домашні грузинські ковбаски купати – це дуже смачно. До того ж, ви завжди знаєте, що точно не поклали в них нічого шкідливого, як це могли зробити на виробництві. Тож, пропонуємо вам простий рецепт приготування таких ковбасок.

Вам знадобиться:

  • М’ясо свинина – 1,4 кілограма;
  • М’ясо яловичина – 600 грамів;
  • Коріандр мелений – 1 чайна ложка;
  • Кмин – 0,5 чайної ложки;
  • Перець чорний – 9/10 штук;
  • Перець духмяний горошок – 6/7 штук;
  • Лавровий лист – 2 штуки;
  • Сіль – 2,5 чайної ложки;
  • М’ясний бульйон – 150 мілілітрів;
  • Натуральна оболонка.

Зміст

Як зробити ковбаски в домашніх умовах

Як приготувати фарш для ковбасок

Наріжте м’ясо та пропустіть через м’ясорубку. Для цього візьміть насадку з широкими дірками.

В ступці змішайте і подрібніть всі спеції, лавровий лист спочатку поламайте шматочками, щоб легше було товкти. Додайте спеції і бульйон до м’яса.

М'ясний фарш для ковбаси

Підготовка оболонки

Добре промийте кишки ззовні та в середині. Вставте в м’ясорубку спеціальну насадку, змастіть олією та надіньте кишку. За два сантиметри до її кінця зав’яжіть кишку в вузол і починайте працювати. Якщо ви бачите на кишці дірку – просто перев’яжіть ниткою місце за два сантиметри до дірки. Відріжте пошкоджене місце і зробіть ковбаску.

Домашні ковбаски-купати

Як зробити домашні ковбаски

Наповнюйте кишку та перекручуйте її час від часу, як на фото, щоб формувати ковбаски.

Домашні ковбаски-купати

Якщо кишка надто довга, можна в певний момент перев’язати її ниткою та відрізати. І почати робити нову зв’язку  ковбасок.

Домашні ковбаски-купати

Ось і все, ваші ковбаски готові. Заморозьте їх та готуйте, коли душа забажає.

Домашні ковбаски-купати

Оболонку, яка лишилася, можна пересипати сіллю та сховати в пакет і заморозити до наступного разу.

Смачного.