Наближаються новорічні та Різдвяні свята, тож пропоную провести репетицію святкової випічки. Адже на свята готується та випікається так багато смачних страв, що не можливо усе спробувати, та й шкідливо для фігури. Візьміть приклад з мене та приготуйте фігурне печиво з сирного тіста. Я недавно випікала таке смачне сирне печиво для своєї родини, а заодно зробила покрокові фото, якими з радістю поділюся з Вами. До Ваших послуг — мій дуже легкий та простий рецепт домашньої святкової випічки.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванільна есенція, Вершкове масло, Лимонний сік, Рослинна олія, Сир, Сода, Цукор, Цукрова пудра
Отже, нам потрібно:
- сир (класичний, 4-18% жирності) – 250 грамів;
- масло вершкове – 75 грамів;
- цукор – 75-100 грамів;
- ванільна есенція – 2 краплі;
- цукрова пудра – 1-2 ст. ложки;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- лимонний сік – 0,5 ч. ложки;
- рослинна олія (без запаху) – 0,5 ч. ложки (для змащування листа);
- борошно пшеничне в/с – 220-250 грамів (скільки візьме тісто).
Як приготувати новорічне печиво з сирного тіста
Спершу потрібно перетерти сир через металеве сито або подрібнити блендером до однорідної маси, щоб не було грудочок. Вершкове масло поставити на 30-45 секунд у мікрохвильову піч, щоб воно розтопилося. Далі ретельно перемішати сир та масло, додати соду, погашену соком лимону.
У миску з сиром та маслом всипати цукор, ванільну есенцію та просіяне пшеничне борошно. Все знову добре перемішати.
Відставити сирне тісто хвилин на десять, для «відпочинку». Тепер потрібно взяти деко та вислати його пергаментним папером. Я згадую про пергамент, що забула купити його, тому вистилаю деко фольгою, добре змащеною олією.
Обробну дошку притрусити борошном. Розкачати сирне тісто у пласт товщиною приблизно п’ять міліметрів. Та за допомогою спеціальних формочок вирізати фігурки, що символізують Новий рік та Різдво: зірочки, ялинки, рукавички, місяць, дзвіночки і т.д. Можна просто ножем вирізати печиво так, як Вам подобається.
Фігурки розмістити на фольгу на деякій відстані одну від одної (не менше п’яти міліметрів).
Поставити деко в розігріту духовку. Я випікала печиво 15-20 хвилин при температурі 175 градусів. (Орієнтуйтесь по потужності Вашої моделі духовки). Коли печиво стане злегка золотистим, воно готове.
Перекласти новорічне сирне печиво на блюдо. Воно повинно охолонути. Далі рясно посипати фігурну випічку цукровою пудрою, яка нагадує справжній сніг.
Таке ніжне домашнє печиво підходить не тільки для десерту, ним можна прикрасити новорічний торт чи ялинку.
Дуже гарне, смачне та корисне сирне печиво приготувати дуже легко, маючи під рукою мій рецепт з покроково знятими фото.
Веселих Вам свят і відмінної випічки!
На завершення, пропоную ще й відео-рецепт сирного печива від Ольги Матвєй. Тісто без яєць та цукру, виходить дуже ніжне в середині, та з хрусткою скоринкою, завдяки цукровій посипці.