Всім відомо, що свиняче м’ясо чудово поєднується з багатьма інгредієнтами, в тому числі і з овочами. У нашому, представленому сьогодні рецепті, ми тушкуємо свинину разом з солодким болгарським перчиком і солоними огірками. Що б вийшла дійсно ніжна і смачна свинина тушкована з овочами і томатною підливою потрібно не так багато складових. Для приготування м’ясної страви візьмемо м’якоть свинини, солодкий болгарський перчик, ріпчасту цибулю, спеції (у нас сіль, чорний мелений перець і мелена паприка). А ще нам потрібні томатна паста, кип’ячена вода, рослинна олія і солоні огірочки. Тушкувати м’ясо з болгарським перцем будемо в каструлі. Звертаю увагу, що підійде і глибока сковорода або сотейник.
Інгредієнти: Болгарський перець, Вода, Огірок солоний, Олія рослинна, Перець чорний мелений, Свинина, Сіль, Томатна паста, Цибуля, Цибуля ріпчаста
Інгредієнти:
- свинина (потрібна м’якоть з будь-якої частини туші) – 350 гр;
- цибуля-ріпка – 1 шт.;
- огірок солоний – 1 або 2 шт.;
- перець солодкий болгарський – 1 шт.;
- олія для фритюру (можна соняшникова) – 40 мл;
- вода – 300 мл;
- паста томатна – 1 ст. ложка;
- сіль і спеції – за бажанням;
- зелень – на розсуд.
Як тушкувати свинину з томатною підливою
Приступаємо до готування м’ясної страви із свинини.
Розморожену м’якоть промиваємо під холодною водою, обтирає паперовим рушником. Перекладаємо свинину на обробну дошку, нарізаємо шматочками. Нарізку викладаємо в каструлю (сковороду, сотейник) в підігріту рослинну олію.
Поки м’ясні шматочки готуються в каструлі на помірному вогні, займемося подрібненням овочів для соусу. Ріпчасту цибулю треба подрібнити півкільцями або четвертинками.
Очищений від насіннєвої коробочки болгарський перчик нарізаємо в формі соломки. Замість свіжого перцю можна використовувати і заморожений на зиму.
Огірочки подрібнити кубиками.
Підготовлену нарізку з овочів викладаємо до шматочків м’яса. Додаємо томатну пасту і заправляємо спеціями.
Вливаємо трохи кип’яченої води. Тушкуємо свинину з болгарським перчиком під кришкою на малому вогні до повної готовності всіх інгредієнтів страви (приблизно 35-40 хвилин). В кінці приготування в тушковане м’ясо можна додати сушеної зелені (підійде і свіжа, і заморожена).
Подавати таке м’яке і ніжне тушковане м’ясо з підливою можна з будь-яким гарніром! Смачного!
Свинина тушкована з овочами – відео-рецепти
Із зібраних нижче відео рекомендую дізнатися і про інші способи тушкування м’яса з овочами.
Дізнайтеся як зробити свинину на сковороді з баклажанами, болгарським перцем, помідорами та іншими овочами.
А цей автор пропонує схожий склад вхідних продуктів, але зовсім іншу технологію приготування.
Наступний відео-рецепт, при приготуванні ніжного, такого, що тане в роті тушкованого м’яса, пропонує використовувати зовсім інший набір овочів.
Як правильно приготувати свинину з овочами по-китайськи дізнайтеся від автора наступного відео-рецепта.
Хочете смачно зробити тушковане свиняче м’ясо в мультиварці? Неодмінно скористайтеся порадами автора наступного відео-рецепта. Зауважу, що картопля і соус перетворюють м’ясне рагу з овочами в повноцінну другу страву.
І на останок, пропоную дізнатися як швидко, просто і смачно запекти свинину з овочами в духовці. Наявність картоплі позбавляє потреби окремо готувати гарнір.
Сподіваюся, що ви знайшли свій рецепт і тепер ніжна і смачна свинина тушкована з овочами буде частою гостею на вашому столі.