Запечений в духовці гарбуз фарширований м’ясом і грибами – смачна і проста в приготуванні страва з відмінною і збалансованою начинкою. Як видно з назви, в гарячій закусці присутні і м’ясо, і овочі, і ароматні грибочки. Цього разу я готую з печерицями, але їх сміливо можна замінити гливами або будь-якими іншими грибами. Обов’язково спробуйте приготувати цю смачну запечену страву до святкової вечері і результат точно вас порадує! А мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе приготувати оригінальну гарячу закуску правильно, максимально просто, швидко і легко!
Інгредієнти: Гарбуз, Олія рослинна, Перець червоний і чорний, Печериці, Сіль, Сметана, Фарш
Інгредієнти:
- печериці – 100 гр;
- сметана – на свій смак;
- яловичий фарш – 150 гр;
- гарбуз для запікання – 1 шт.;
- петрушка – невеликий пучок;
- сіль – на свій смак;
- рослинна олія – на свій смак;
- білий і чорний мелений перець – на свій смак.
Зміст
Як приготувати фаршировану гарбуз з фаршем і грибами
Перш, ніж взятися за приготування страви, потрібно підготувати інгредієнти.
Вимити або почистити гриби, промити, розрізати і вийняти насіння з гарбуза, промити зелень і приготувати фарш з яловичини, цибулі та яйця. Потім, підготовлені гриби потрібно нарізати на тонкі пластинки.
Обсмажити гриби на рослинній олії разом з фаршем і спеціями. Кількість спецій кожна господиня бере за смаком – своєму і їдців.
Очищену порожнину гарбуза натерти сіллю і перцем.
Наповнити підготовлений їстівний горщик начинкою з обсмаженого фаршу і грибів.
Щедро (або на свій смак) полити гарбуз сметаною і відправити в духову шафу, розігріту до 185 градусів. Для запікання мого, невеликого за розміром гарбуза, мені знадобилася 1 година часу. Для визначення готовності потрібно орієнтуватися на м’якість плода. Якщо ж верхівка гарбуза починає підгоряти, а м’якоть ще залишається сирої, то потрібно накрити верх фольгою.
Коли м’якоть гарбуза стає м’якою, то ароматний, корисний, смачний і ситний фарширований гарбуз з грибами і м’ясом готовий!
Готову страву виглядає презентабельно, відмінно підійде, навіть, для святкової вечері або урочистого застілля.
Як видно на фото, і в розрізі фарширований і запечений цілим гарбуз виглядає дуже навіть апетитно.
Фарширований гарбуз запечений в духовці – відео-рецепти
Інші оригінальні, цікаві і смачні варіанти приготування цілого гарбуза з різними начинками дізнайтеся від популярних кулінарних ютуб-авторів.
Переконайтеся, що і такий гарбуз фарширований м’ясом і овочами виходить дуже смачний.
Цілий гарбуз з начинкою за цим рецептом запікається в духовці у фользі.
А це фарширований гарбуз з булгуром, куркою і овочами.
Приготовлений в духовці цілий гарбуз з пшоном, куркою і грибами теж дуже смачний.
Автор наступного відео-рецепту запікає гарбуз з баклажанами і м’ясом під сирною скоринкою. Надзвичайно смачно і красиво виходить.
А це солодка вірменська страва хапама – гарбуз начинений рисом і сухофруктами з медом. Якщо ви шукайте саме солодкий варіант приготування, то неодмінно зверніть увагу на це відео.
Наостанок, хочу запропонувати ще й цей відео-рецепт, де автор пропонує цілих три варіанти цікавих і дуже смачних начинок для фаршированого гарбуза. Перша – з чорним рисом і курячими грудками, друга – з овочами, грибами і фрикадельками з м’ясного фаршу, третя – з червоної риби з фісташками і сиром.
Думаю, що ви вже переконалися, що запечений цілим фарширований гарбуз – це цікава, ефектна і дуже ситна закуска. Вона буде доречна в будь-якому меню і може здивувати різноманітністю смаків. Перевагою для мене є просте приготування, бюджетний набір інгредієнтів і можливість експериментувати з начинкою.
Приємного всім апетиту!