Соковита свинина на мангалі – як маринувати м’ясо для шашлику, барбекю, гриля або смаження на решітці

Які ж весна й літо без шашлику? Хоча, я знаю людей, які його увесь рік готують, як на природі, так і вдома.  На мою думку, найсмачнішим є шашлик, приготований на дровах, з ароматом диму від фруктової деревини. Сьогодні будемо готувати свинину на мангалі.  А з моїм покроковим рецептом з фото м’ясо вийде надзвичайно соковитим та ніжним.

Інгредієнти:

Соковита свинина на мангалі

  • 1 кг свинини;
  • 3 цибулини;
  • майонез;
  • сіль та перець;
  • сухі трави до м’яса.

Як маринувати свинину для смаження на мангалі

Якщо ви хочете, щоб після приготування ваш шашлик буквально танув у роті, я рекомендую взяти ошийок.  Його сальні прошарки зроблять м’ясо більш соковитим.

Моя вам порада.  Якщо дозволяє час, краще дати більше цибулі до маринаду і не додавати майонез.  З майонезом маринують тоді, коли м’ясо потрібно підготувати до смаження максимально швидко.

Нарізаємо свинину невеличкими кубиками (під шампур), або довгастими шматочками (під барбекю).

Соковита свинина на мангалі

Оскільки цибулю ми будемо запікати разом із м’ясом, то її потрібно порізати кілечками.  Залишки цибулі дрібно ріжемо, щоб вони пустили сік, і додаємо у маринад.  Солимо та перчимо за смаком і додаємо натуральні приправи до м’яса.  Також на ваш смак.  У цьому рецепті я готую з майонезом.

Соковита свинина на мангалі

М’ясо, цибулю та спеції ретельно перемішуємо з майонезом.

Соковита свинина на мангалі

Нанизуємо м’ясо на шампури, або викладаємо на решітку для барбекю.  На фото показаний другий варіант.

Соковита свинина на мангалі

Для того, щоб м’ясо як слід пропеклося, потрібен хороший жар, а також не забувайте перевертати шампури або решітку. Тоді свинина рівномірно пропечеться, адже сирою її їсти не можна категорично! А щоб м’ясо не пересушилося, не забувайте поливати його маринадом.

Соковита свинина на мангалі

Наш соковитий шашличок готовий! Який аромат! Гайда до столу!

Соковита свинина на мангалі

Це соковите м’ясо чудово смакує як з гострим соусом, так і зі звичайним соусом з помідор. А свіжі чи мариновані овочі стануть чудовим доповненням до вашої страви.  Бажаю вдалого та смачного шашлику!

Соковита свинина на мангалі