Сьогодні будемо готувати пиріжки з вишнею у духовці. Ця випічка така ніжна, що у прямому сенсі тане в роті. Для начинки можна брати вишню як з кісточками, так і без. Це ролі не грає. Так само не обов’язково використовувати свіжі вишні. Нам підійде й заморожена, або ж консервована вишня. Який варіант ви б не обрали – начинка буде смачною. Проте, начинка – це лише 50 % успіху. Правильно приготоване тісто також відіграє важливу, навіть ключову роль. Завдяки моєму покроковому фоторецепту ви приготуєте дуже легке здобне тісто для пиріжків. Немов хмаринка.
Інгредієнти: Вишня, Дріжджі, Маргарин, Молоко, Рослинна олія, Цукор, Яйце
Отже, беремо необхідні інгредієнти й починаємо:
- 1 склянка молока;
- 1 склянка цукру;
- 1 ст. ложка дріжджів;
- 100 г маргарину;
- 2 яйця;
- 500 г борошна;
- вишня;
- рослинна олія.
Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків
Яке ж дріжджове тісто без опари? Беремо тепле молоко і додаємо до нього 3 столові ложки цукру та борошна і сухі дріжджі. Чекаємо доки розпочнеться процес бродіння.
Оскільки, дріжджове тісто є досить “вередливим” і не любить холоду, яйця та маргарин потрібно потримати деякий час у теплі.
Наше тісто підійшло. Вбиваємо у нього яйця і м’який або розтоплений на плиті маргарин.
Додаємо борошно й починаємо вимішувати. Невелика порада: перед тим як робити заміс, змастіть руки олією. Так ви й борошна менше візьмете, й тісто краще вимісите. І не просто краще, а тісто у вас вийде по-справжньому “повітряним”.
Наше тісто готове. Воно не потребує додаткової витримки. Можемо ліпити пиріжки. Якщо вишня кисла, до кожної начинки додаємо трохи цукру. Якщо ви хочете зробити “нестандартні” пиріжки, можете не скріплювати шов в центрі. Тоді пиріжки вийдуть відкритими й дуже красивими.
Проте, ми готуємо закриті пиріжки. Тому викладаємо вишню на шматочок тіста, зліплюємо, щоб не було отворів, і викладаємо на деко. Важливо: деко необхідно змастити, щоб пиріжки не пристали під час випікання. Щоб готові пиріжки не склеїлися, також змазуємо їх олією. Зовсім трохи.
Розігріваємо духовку десь до 90°C і кладемо деко з пиріжками, щоб вони піднялися.
Переходимо до випікання. Змащуємо пиріжки яйцем і кладемо у розігріту до 200 ° С духовку. Залишаємо на 20 хвилин.
Стежимо, щоб пиріжки пропікалися рівномірно.
Ви тільки-но подивіться, які рум’яні пиріжки-хмаринки у нас вийшли! Виймаємо їх з духовки, накриваємо рушником і залишаємо, щоб вони охололи. Пам’ятайте про те, що дріжджове тісто не рекомендують їсти гарячим. А ви поки заваріть чай і кличте родину до столу! Смачного!