Весняно-літньому сезону притаманна наявністю на наших столах такого овочевого продукту як кабачок. Для приготування ми обираємо, зазвичай, гарні молоді плоди. З ними менше роботи та і відходів майже немає. Хоча і вже дозрілі плоди «прилаштувати» в меню можна з успіхом, наприклад, кабачкові оладки. Страви, приготовлені з кабачків, користуються заслуженою популярністю: вони економічні за витратами, корисні і смачні. Радимо приготувати сьогодні дуже смачні смажені кабачки в панірувальних сухарях. Зробити самостійну цю смачну овочеву закуску вам допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Кабачки, Олія рослинна, Панірувальні сухарі, Сіль, Часник, Яйце
Складові:
- кабачок молодий – 1 шт. (можна і більше);
- часник – 1 зубок;
- яйце куряче (бажано велике) – 1 шт.;
- борошно – 2 ст. лож.;
- сіль – на ваш смак;
- панірувальні сухарі – 5 ст. ложок;
- рослинна олія для фритюру – 50 мл.
Як смажити кабачки в сухарях на сковороді
Приготування починаємо з того, що, під проточною водою кабачок з молодою і не товстої шкіркою промиваємо гарненько. Зрізаємо хвостик, а потім, на обробній поверхні нарізаємо плід на кільця. Орієнтовна товщина – 0,7 см.
Відразу приготуємо яєчну суміш. Для цього просто інтенсивно зіб’ємо яйце з сіллю і подрібненим через прес часником.
Підготуємо пару тарілочок. В одну насиплемо борошно, на другу помістимо панірувальну суміш. Тим часом, ставимо на плиту сковороду і розігріваємо в ній олію. Беремо одне кабачкове кільце і обвалюють його, перш за все, в борошні.
Потім, поміщаємо в яйце.
Завершуємо процедуру панірувальна суміш.
Підготовлені таким чином кабачки відправляємо для смаження на вже прогріту сковороду з олією.
Ось які рум’яні і смачні смажені кабачки в панірувальних сухарях вийшли у нас!
Приготуйте і ви для своїх рідних таку смачну та корисну страву з кабачків.
Така овочева закуска підійде як на святковий стіл, так і в якості рецепта на кожний день при звичайному режимі харчування.
Пригощайтеся на здоров’я!