Молоді, з ніжною тонкою шкіркою кабачки, це чудова гастрономічна «сировина» для приготування різноманітних звичайних буденних та святкових страв. Пропонуємо використовувати молоденькі плоди кабачків для приготування смажених апетитних, ситних та смачних оладок. В нашому рецепті доповнюємо кабачок сиром і отримаємо просту, але досить смачну закуску для швидкого перекусу. А щоб зробити запропоновану страву ще й бюджетною, сир будемо використовувати плавлений. Всі подробиці про те, як зробити смачні кабачкові оладки з сиром і часником в наведеному нижче покроково оформленому рецепті з фото.
Інгредієнти: Борошно, Зелень, Кабачок, Олія рослинна, Сир плавлений, Сіль, Часник, Яйце
Складові:
- молодий кабачок – 1 шт.;
- сир (використовується плавлений, але можете брати і твердий сир) – 80 гр;
- яйце (стандартне) – 1 шт.;
- часник – 1 або 2 зубки;
- борошно – 2 або 3 ст. ложки;
- зелень (за вибором – може бути як свіжа, так і сушена) – за смаком;
- сіль і перчик мелений (чорний) – за смаком;
- рослинна олія для фритюру – приблизно 4 ст. ложки.
Як приготувати кабачкові оладки з сиром і часником
Ретельно, можна навіть з губкою, промиваємо під проточною водою плід молодого кабачка. Видаляємо «хвостик» і «попку». Оскільки шкірка у кабачка тоненька, ми її зрізати не стане. Разом з шкіркою подрібнюємо кабачок, використовуючи середні або великі отвори на тертці. Отриману кабачкову масу обов’язково віджимаємо. Зайвий сік від кабачків нам не потрібен.
Таким же чином поступаємо і з плавленим сирком. Але, перш ніж натирати, рекомендую потримати його в морозилці хвилинок 10.
Приступаємо до обробки зелені. У нас – зелена цибуля. Попередньо промивши її, нарізаємо дрібними кільцями. Очищаємо часник, та пропускаємо його крізь прес.
Підготовлені для оладок інгредієнти з’єднуємо разом у мисці. Додаємо борошно, одне яйце, спеції.
Тісто для кабачкових оладок добре вимішуємо.
Тепер, залишається просто посмажити наші несолодкі оладки з кабачків з сиром і часником в олії з двох сторін так, щоб вийшла засмаженою скоринка.
Готову страву рекомендую викласти на паперові серветки на пару хвилин і, коли надлишки олії вберуться в папір, викласти на загальне блюдо або на порційні тарілки.
Подавати на стіл корисні і смачні овочеві оладки можна зі свіжими овочами, пікантними соусами або просто зі сметанкою.
Всім приємного і ситного перекусу!