Кабачкові оладки з грибами - швидко, смачно і просто

Кабачкові оладки з грибами – швидко, смачно і просто

Використовувати кабачок з грядки можна в кухарській справі по-різному. Хтось вважає за краще заготовлювати цей інгредієнт в банках на зиму – різноманітні закуски, ікра, маринади та соління. Комусь подобаються тушковані кабачки, а ще є безліч рецептів випічки з даним продуктом. Наша сьогоднішня кулінарна ідея – дуже смачні кабачкові оладки з грибами. Щоб зробити оладки зі свіжих кабачків бажано придбати молоденькі кабачки. У більш дозрілих прийдеться видаляти серединку з зернами та зчищати шкурку. Але, в принципі, і їх можна використовувати для приготування цієї страви. Гриби у нас гливи, але у вас можуть бути і інші. Для мене структура у глив приваблива та дозволяє швидко їх готувати. Покроково оформлений рецепт з фото покаже всім бажаючим як правильно та швидко приготувати смачні оладки з кабачків з грибам.

Складові:

  • кабачок – цілий плід або половина (в залежності від розміру);
  • яйце (стандартне) куряче – 1 штука;
  • гливи свіжі – 150 гр;
  • олія рослинна – для смаження грибів + для смаження оладок;
  • борошно – близько 5 ст. ложок;
  • сіль і бажані спеції – за смаком.

Як приготувати кабачкові оладки з грибами

Хоч основний інгредієнт в нашому рецепті – це кабачок, але починаючи приготування, увагу спочатку ми приділимо свіжим грибочками. Ми їх наріжемо тонкими шматочками, а потім, перенесемо в підігріту на сковороді олію для обсмажування. Обсмажуємо грибочки 5 або 6 хвилин.

Кабачкові оладки з грибами

Далі, приступаємо до підготовки основи для для оладок – тіста з кабачків. Для цього, очищуємо від шкірки плід, якщо потрібно, насіння виймаємо. Натираємо підготовлену м’якоть кабачка на терці і без зусиль віджимаємо від соку, що з’явився.

Кабачкові оладки з грибами

В отриману кабачкову основу розбиваємо яйце.

Кабачкові оладки з грибами

Підсипає борошно, кидаємо потрібну кількість спецій.

Кабачкові оладки з грибами

Додаємо вже остиглі грибочки-гливи.

Оладки з кабачків з грибами

Перемішуємо і отримуємо таке тісто як на фото.

Оладки з кабачків з грибами

А далі, починаємо смажити оладки з кабачка так само, як і звичайні: викладаємо тісто ложкою в гарячу олію і обсмажуємо з обох боків до красивої і апетитною рум’яної скоринки.

Оладки з кабачків з грибами

Якщо є необхідність, кабачкові оладки з грибами перекладаємо для видалення жиру зі сковороди на тарілку, покриту паперовими рушниками.

Оладки з кабачків з грибами

Смачні овочеві оладки з кабачків з грибам подавайте на стіл як самостійну страву.

Оладки з кабачків з грибами

Можна подати до них улюблені сімейні соуси або просто свіжу домашню сметанку. Приємного всім перекусу!