Використовувати кабачок з грядки можна в кухарській справі по-різному. Хтось вважає за краще заготовлювати цей інгредієнт в банках на зиму – різноманітні закуски, ікра, маринади та соління. Комусь подобаються тушковані кабачки, а ще є безліч рецептів випічки з даним продуктом. Наша сьогоднішня кулінарна ідея – дуже смачні кабачкові оладки з грибами. Щоб зробити оладки зі свіжих кабачків бажано придбати молоденькі кабачки. У більш дозрілих прийдеться видаляти серединку з зернами та зчищати шкурку. Але, в принципі, і їх можна використовувати для приготування цієї страви. Гриби у нас гливи, але у вас можуть бути і інші. Для мене структура у глив приваблива та дозволяє швидко їх готувати. Покроково оформлений рецепт з фото покаже всім бажаючим як правильно та швидко приготувати смачні оладки з кабачків з грибам.
Інгредієнти: Борошно, Гриби, Кабачок, Олія рослинна, Перець чорний мелений, Сіль, Яйце
Складові:
- кабачок – цілий плід або половина (в залежності від розміру);
- яйце (стандартне) куряче – 1 штука;
- гливи свіжі – 150 гр;
- олія рослинна – для смаження грибів + для смаження оладок;
- борошно – близько 5 ст. ложок;
- сіль і бажані спеції – за смаком.
Як приготувати кабачкові оладки з грибами
Хоч основний інгредієнт в нашому рецепті – це кабачок, але починаючи приготування, увагу спочатку ми приділимо свіжим грибочками. Ми їх наріжемо тонкими шматочками, а потім, перенесемо в підігріту на сковороді олію для обсмажування. Обсмажуємо грибочки 5 або 6 хвилин.
Далі, приступаємо до підготовки основи для для оладок – тіста з кабачків. Для цього, очищуємо від шкірки плід, якщо потрібно, насіння виймаємо. Натираємо підготовлену м’якоть кабачка на терці і без зусиль віджимаємо від соку, що з’явився.
В отриману кабачкову основу розбиваємо яйце.
Підсипає борошно, кидаємо потрібну кількість спецій.
Додаємо вже остиглі грибочки-гливи.
Перемішуємо і отримуємо таке тісто як на фото.
А далі, починаємо смажити оладки з кабачка так само, як і звичайні: викладаємо тісто ложкою в гарячу олію і обсмажуємо з обох боків до красивої і апетитною рум’яної скоринки.
Якщо є необхідність, кабачкові оладки з грибами перекладаємо для видалення жиру зі сковороди на тарілку, покриту паперовими рушниками.
Смачні овочеві оладки з кабачків з грибам подавайте на стіл як самостійну страву.
Можна подати до них улюблені сімейні соуси або просто свіжу домашню сметанку. Приємного всім перекусу!