Нещодавно на очі потрапив старовинний рецепт окрошки, до складу якої входило не відварне куряче м’ясо, а ракові шийки або м’ясо крабів. Зазвичай, окрошка з такими вишуканими інгредієнтами з’являлася лише на столах вельмож, адже прості люди не могли собі дозволити таку розкіш. Я вирішила побалувати рідних такою незвичайною окрошкою, але за відсутності раків та крабів спробувала замінити їх крабовими паличками. Результат порадував оригінальним смаком і дуже сподобався всім. В нашій родині смачна окрошка з крабовими паличками на квасі отримала назву «панської» окрошки. Спішу поділитися з вами тонкощами приготування смачного традиційно холодного літнього супу з оригінальним смаком. Подробиці приготування демонструє мій докладний покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Гірчиця, Зелена цибуля, Картопля, Квас, Крабові палички, Кріп, Майонез, Свіжі огірки, Сіль, Сметана, Яйце
Необхідні для окрошки продукти:
- 240 гр крабових паличок;
- 4 середніх картоплі;
- 5 яєць;
- 3 огірка;
- 40 гр гірчиці;
- 70 гр майонезу;
- 150 гр сметани;
- 1,5 літра квасу;
- пучок зеленої цибулі;
- пучок кропу;
- сіль за смаком.
Зміст
Як приготувати окрошку з крабовими паличками на квасі
Для початку варимо картоплю в мундирі та круто відварюємо яйця. Готові інгредієнти після відварювання заливаємо холодною водою, для швидкого охолодження. Далі з яєць видаляємо шкаралупи, очищуємо картоплю та огірки від шкірки.
Звільняємо крабові палички від обгорток та нарізаємо дрібними кубиками.
Овочі та яйця також подрібнюємо аналогічними кубиками.
Частенько при нарізанні вареної картоплі та яєць зазначені продукти прилипають до леза ножа. Хочу поділитися маленьким секретом, як уникнути цього та полегшити процес нарізки. Достатньо користуватися холодним ножем. Для цього потримайте його перед використанням півгодини в морозильній камері.
Промиваємо зелену цибулю та свіжий кріп водою, після чого, дрібненько нашатковуємо зелень.
Нарізані компоненти окрошки складаємо у велику каструлю. Додаємо трохи гірчиці, сметану та майонез, присолюємо страву і перемішуємо всі інгредієнти.
Доливаємо в каструлю квас, повторно перемішуємо компоненти окрошки та знімаємо пробу на сіль. При необхідності додаємо ще солі.
Готову страву відправляємо в холодильник настоюватися. Приблизно за півтори години окрошка достатньо охолоне.
Виймаємо з холодильника освіжаючу та апетитну окрошку на квасі з крабовими паличками, розливаємо по порційних тарілках та кличемо родину до столу. Найкраще смакує страва з житнім хлібом.
Передати словами неймовірний смак «панської» окрошки досить складно, варто спробувати особисто! Любі господині, спробуйте приготувати окрошку з морепродуктами за моїм рецептом і ви обов’язково отримаєте компліменти від рідних щодо ваших неперевершених кулінарних здібностей.
Домашня окрошка з крабовими паличками -відео-рецепти
Автор цього відео готує свій холодний суп на сироватці та сметані, з редискою та свіжим огірком.
Наступна окрошка з крабовими паличками на кефірі.
Ця – на кефірі і майонезі.
Готуйте у літню спеку різноманітні, але, неодмінно, смачні холодні супи для своєї родини.