Домашній майонез в блендері - швидко, просто і смачно

Домашній майонез в блендері – швидко, просто і смачно

Купити популярний соус під назвою майонез сьогодні не проблема. У магазинах полиці ломляться: класичний, провансаль, пісний, з часником, вегетаріанський… Але як приготувати корисний та смачний майонез в домашніх умовах – питання, яке хвилює багатьох. Адже те, що зробиш сам, точно буде без всяких шкідливих добавок, а значить і здоров’я сім’ї господиня збереже. Пропонуємо найшвидший, простий, смачний і корисний рецепт – домашній майонез в блендері. Часу на збивання майонезу занурювальним блендером буде потрібно 1,5-2 хвилини, не більше.

Приготовлений за цим рецептом класичний французький соус ще жодного разу у мене не розшарувався. Тому – переходимо від слів до справи. ?

Щоб приготування соусу в домашніх умовах вдалося, нам знадобиться:

  • на 1 яйце;
  • олія рослинна – 200 гр;
  • сіль – 1 чайна ложка (без гірки);
  • цукор – 1 чайна ложка (з гіркою);
  • гірчиця – 1 чайна ложка;
  • оцет – 1 столова ложка.

Як приготувати домашній майонез в блендері

Відразу відзначимо, що кількість солі, цукру та оцту ви, з часом, зможете пристосувати під свій смак. Замість оцту можете брати сік половинки невеликого лимона, а рослинну олію можете комбінувати з оливковою. На мій смак ідеальне поєднання – 150 гр соняшникової та 50 гр оливкової. З оливковою олією головне не переборщити. Адже, деякі види мають доволі сильну гірчинку і тоді ваш домашній майонез теж вийде гіркуватим. Але це, як кажуть, кому що подобається.  При бажанні, можете готувати соус і просто на оливковій олії. В любому разі важливо пам’ятати: чим більше візьмете рослинної олії, тим густішим отримаєте готовий продукт. І ще один важливий момент: щоб не зіпсувати свій домашній соус стежте, щоб всі вхідні продукти були однією температури.

Отже переходимо до суті та дізнаємось як зробити домашній майонез блендером правильно та швидко.

Виявляється, що приготування соусу в блендері, а точніше, занурювальним блендером це зробити дуже просто, а головне – швидко. Для початку, просто наповнюємо перерахованими вище компонентами високу чашу блендера, півлітрову банку або іншу відповідного розміру високу ємність.

Домашній майонез в блендері - швидко, просто і смачно

Ніжкою погружного блендера акуратненько накриваємо жовток і натискаємо кнопку “Пуск”. У перші моменти збивання ніжку блендера не потрібно різко піднімати. Краще трохи похитувати нею з боку на бік. Пройде 1,5-2 хвилини збивання і смачний та корисний домашній майонез готовий. Ви вже відразу можете заправляти ним салати, прикрашати закуски або використовувати соус для приготування інших смачних страв.

Домашній майонез в блендері - швидко, просто і смачно

Радимо готувати вдома цей соус в такій кількості, скільки вам знадобиться на один раз. Адже самі бачите, що приготувати майонез в домашніх умовах дуже просто, але, якщо приготуєте більше, то теж не біда. Правильно приготовлений зі свіжих продуктів домашній майонез на яйцях спокійно зберігається в холодильнику 2-3 дні. Але в спеку, звичайно ж, краще не ризикувати і робити популярний класичний французький соус строго в потрібній кількості.

Перевірені відео-рецепти домашнього майонезу

Перш ніж спробуєте зробити домашній майонез своїми руками, раджу продивитись покроковий процес приготування своїми очима. ? Автор відео-рецепта – популярний ютуб-блогер Ольга Матвій – у своєму відео не просто докладно, а покроково демонструє як приготувати домашній майонез в блендері. Крім цього, вона покаже яким буде готовий соус якщо соняшникову олію замінити на оливкову, а замість оцту використати лимонний сік.

І на завершення, ще один безцінний ютуб-рецепт, з якого ви дізнаєтеся не один рецепт приготування майонезу, а цілих 5 способів приготувати майонез в домашніх умовах. Автор ютуб-каналу Кухня на виворіт в своєму відео демонструє не просто як робити майонез вдома, але і дає простий рецепт як виправити домашній майонез, якщо щось пішло не так і він став рідкий та не густне. Крім того, дізнаєтеся як зробити майонез на молоці, йогурті і пісний майонез без яєць з розсолу від консервованого горошку або квасолі. Рідину з овочевих консервів можна замінити на відварі білої квасолі. Крім цього … не буду все переказувати, краще просто самі дивіться відео-рецепт. ? Цікавої і корисної інформації дізнаєтеся дуже багато.

Який спосіб приготування майонезу обрати – вирішувати вам. Особисто я люблю, коли все надійно і соус готується, по можливості, швидко, просто і смачно. У будь-якому випадку впевнена, що тепер смачний домашній майонез в блендері у вас завжди вийде. Успіхів! ?