Рекламувати відбивні зі свинини зовсім немає потреби, адже ця страва має мільйони шанувальників. А ось обсмаживши їх у сирному клярі ви, напевно, зможете здивувати гостей оригінальним смаком. Соковите та запашне м’ясо під хрусткою рум’яною скоринкою з сиру по праву стане коронною стравою будь-якого святкового застілля. Використайте мій детальний покроково оформлений рецепт з фото і гарантовано зможете зробити самостійно незвичайні та дивовижно свинячі відбивні в сирному клярі.
Інгредієнти: Борошно, Майонез, Свинина, Сир, Сіль, Спеції, Яйце
Перелік продуктів, що знадобляться для приготування страви:
- свинина (ошийок) – 1 кг;
- твердий сир – 100 гр;
- майонез та борошно – по 2 ст. л.;
- яйця – 4 шт.;
- сіль та спеції;
- кефір – при бажанні.
Зміст
Як приготувати відбивні в сирному клярі
Запорука смачного результату – правильно підготоване м’ясо. Шматок ошийка промиваємо та обсушуємо. Нарізаємо м’ясо пластинами завтовшки не більше 1 см.
Кожен шматочок свинини ретельно відбиваємо кухарським молотком. Обов’язково відбивайте м’ясо з обох боків, чим старанніше його обробити молотком, тим ліпше воно прожариться.
Відбиті шматочки свинини складаємо в миску, солимо та приправляємо спеціями. На даному етапі можна додати трохи кефіру, щоб м’ясо краще промаринувалося. Від цього готові відбивні стануть більш ніжними та соковитими.
Поки маринується свинина, приготуємо сирний кляр. В глибоку тарілку випускаємо яйця, розмішуємо виделкою. Додаємо подрібнений на тертці сир, майонез та борошно і все ретельно перемішуємо. Подробиці приготування сирного кляру ми вже розглядали раніше.
Коли кляр готовий, кожен шматочок свинини обмакуємо в яєчно-сирній масі та обсмажуємо на сковороді з двох сторін.
Щоб відбивні добре пропеклися, смажимо їх під кришкою та на повільному вогні, інакше м’ясо вийде жорстким. До того ж, сковороду з олією необхідно добре прогріти перед викладанням м’яса, щоб шматочки не прилипали до сковороди. До столу апетитні відбивні подаємо одразу після смаження, гарячими.
За даним рецептом свинячі відбивні готуються дуже просто, а результат не залишить байдужим жодного їдока.
В якості гарніру до відбивних зі свинини в сирному клярі подаємо картоплю в любому вигляді та свіжі овочі. Додати пікантності смаку страви допоможе порція хріну.
Соковиті відбивні в сирному клярі – відео-рецепти
Про те, як ще правильно та смачно можна готувати сьогоднішню страву пропоную дізнатись із підібраних нижче відео.