Свинячі відбивні в сирному клярі на сковороді

Рекламувати відбивні зі свинини зовсім немає потреби, адже ця страва має мільйони шанувальників. А ось обсмаживши їх у сирному клярі ви, напевно, зможете здивувати гостей оригінальним смаком. Соковите та запашне м’ясо під хрусткою рум’яною скоринкою з сиру по праву стане коронною стравою будь-якого святкового застілля. Використайте мій детальний покроково оформлений рецепт з фото і гарантовано зможете зробити самостійно незвичайні та дивовижно свинячі відбивні в сирному клярі.

Перелік продуктів, що знадобляться для приготування страви:

  • свинина (ошийок) – 1 кг;
  • твердий сир – 100 гр;
  • майонез та борошно – по 2 ст. л.;
  • яйця – 4 шт.;
  • сіль та спеції;
  • кефір – при бажанні.

Як приготувати відбивні в сирному клярі

Запорука смачного результату – правильно підготоване м’ясо. Шматок ошийка промиваємо та обсушуємо. Нарізаємо м’ясо пластинами завтовшки не більше 1 см.

Свинячі відбивні в сирному клярі на сковороді

Кожен шматочок свинини ретельно відбиваємо кухарським молотком. Обов’язково відбивайте м’ясо з обох боків, чим старанніше його обробити молотком, тим ліпше воно прожариться.

Свинячі відбивні в сирному клярі на сковороді

Відбиті шматочки свинини складаємо в миску, солимо та приправляємо спеціями. На даному етапі можна додати трохи кефіру, щоб м’ясо краще промаринувалося. Від цього готові відбивні стануть більш ніжними та соковитими.

Свинячі відбивні в сирному клярі на сковороді

Поки маринується свинина, приготуємо сирний кляр. В глибоку тарілку випускаємо яйця, розмішуємо виделкою. Додаємо подрібнений на тертці сир, майонез та борошно і все ретельно перемішуємо. Подробиці приготування сирного кляру ми вже розглядали раніше.

Коли кляр готовий, кожен шматочок свинини обмакуємо в яєчно-сирній масі та обсмажуємо на сковороді з двох сторін.

Свинячі відбивні в сирному клярі на сковороді

Щоб відбивні добре пропеклися, смажимо їх під кришкою та на повільному вогні, інакше м’ясо вийде жорстким. До того ж, сковороду з олією необхідно добре прогріти перед викладанням м’яса, щоб шматочки не прилипали до сковороди. До столу апетитні відбивні подаємо одразу після смаження, гарячими.

Свинячі відбивні в сирному клярі на сковороді

За даним рецептом свинячі відбивні готуються дуже просто, а результат не залишить байдужим жодного їдока.

Свинячі відбивні в сирному клярі на сковороді

В якості гарніру до відбивних зі свинини в сирному клярі подаємо картоплю в любому вигляді та свіжі овочі. Додати пікантності смаку страви допоможе порція хріну.

Соковиті відбивні в сирному клярі – відео-рецепти

Про те, як ще правильно та смачно можна готувати сьогоднішню страву пропоную дізнатись із підібраних нижче відео.