Курка на банці в духовці запечена цілою - смачно та швидко

Курка на банці в духовці запечена цілою – смачна гаряча закуска

Сьогодні подробно розкажу, як у нашій сім’ї запікається в духовці ціла курка на банці. Виходить дуууже смачно, а готувати, як ви переконаєтеся прочитавши мій покроково оформлений рецепт з фото, простіше простого.Готова куриця на банці в духовці виходить ароматною, соковитою і з красивою хрусткою скоринкою. Дотримуючись моїх порад, навіть господиня-початківець, зможете без проблем запекти цілу курочку або курча.

Складові:

Курка на банку в духовці запечена цілком

  • 1 охолоджена ціла курка;
  • сіль – за смаком;
  • 4 горошини духмяного перцю;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • літр води;
  • скляна банка.

Як приготувати курку на банку в духовці

Починаючи приготування, курячу тушку миємо і просушуємо паперовим рушником. Після, помістивши в зручну для цього посуд, посипаємо і натираємо перцем меленим і сіллю. Накриваємо підготовлену тушку харчовою плівкою і ставимо в холодильник на півгодини, щоб м’ясо просочилося сіллю і перцем. Якщо є можливість, то можна навіть залишити заготовку для нашого блюда в холодильнику на ніч.

Курка цілком на банці

Далі, беремо банку (у мене об’ємом 700 мл, але обсяг вашої банки залежить від величини запікаємо вами курячої тушки) і наливаємо до неї холодну воду. Додаємо туди ж пару горошин перцю духмяного і трохи солі. Беремо жаротривку форму, наливаємо до неї 300 мл води і до неї, також, додаємо дрібку солі і дві горошини перцю. Курку надягаємо на банку. Робимо це акуратно, стежимо, щоб конструкція вийшла стійкою.

Курка на банку в духовці запечена цілком

Розміщуємо споруджену конструкцію в холодну !!!!! духовку і тільки потім духову шафу включаємо. Запікається курка на банці в духовці при температурі 220-250 градусів. При цьому, іноді повертаємо банку з курочкою для рівномірного прожарювання. Стежимо, щоб вода в формі не википіла повністю. Якщо потрібно – доливаємо. Жир капає у воду в формі, і нічого не пригорює. Запечена курочка на банці виходить соковитою завдяки випаровуванням води із банки, а красива хрустка скоринка засмажується рівномірно.

Курка на банку в духовці запечена цілком

Готову цілу курку, смажену в духовці, акуратно знімаємо з банки і викладаємо на тарілку чи то блюдо відповідного розміру.

Курка на банку в духовці запечена цілком

Ця апетитна гаряча м’ясна закуска в компанії зі свіжими овочами або овочевими салатами та з улюбленим картопляним гарніром чудово прикрасять будь-яке свято, а повсякденне трапезу зроблять незабутньо святковою. ?