Ароматна випічка з грушами – це сезонні ласощі, що доступні, в основному, осінньої пори. Сьогоднішній відкритий пісочний грушевий пиріг з карамельною заливкою і безе гарний в подачі, відрізняється ніжним вершковим смаком крему і яскравою грушевої ноткою. В такому десерті смак фрукта не зникає, а наповнює весь десерт. Біла білкова шапочка меренги робить простий пиріг з грушами не тільки смачнішим, але і більш святково оформленим. Спробуйте і ви спекти дуже смачний грушевий пиріг з пісочного тіста і здивуйте красивою подачею і незабутнім смаком своїх близьких. Мій покроково оформлений рецепт з фото в рази спростить вам цю задачу. ?
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Вершкове масло, Груші, Розпушувач, Сметана, Цукор, Яйця
Складові:
- сметана – 70 гр;
- груша – 450 гр;
- пшеничне борошно – 230 гр;
- цукор – 150 гр;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- яєчні білки – 3 шт.;
- вершкове масло – 250 гр;
- ванільний цукор – 15 гр;
- лимонний сік – 1 ч. л.;
- цукрова пудра – 3 ст. л.
Зміст
Як приготувати грушевий пиріг з карамельною заливкою і безе в духовці
Пісочне тісто для пирога з грушами
Починаючи замішувати тісто, потрібно збити сметану з 100 грамами м’якого масла.
Додати 180 грам борошна, просіяного з розпушувачем, і замісити туге пісочне тісто. Відкладаємо тісто в холодильник, що б воно не почало танути при кімнатній температурі.
Як зробити вершково-карамельну заливку
Коли тісто вже готове, можна приступати до приготування простого вершкового заварного крему для заливки груш. Для цього, потрібно змішати цукор з маслом, що залишилося і відправити на вогонь.
Як тільки маса стане однорідною, всипати залишки борошна – 50 грам. Перемішати вінчиком до однорідної текстури крему і зняти з вогню.
Залишити заварний карамельний крем-заливку на теплій плиті.
Нарізати груші на тонкі слайси.
Як готувати грушевий пиріг до випічки
Приступаємо до формування пирога. Першим шаром слід викласти основу з пісочного тіста, розподіливши його по формі руками. Обов’язково сформуйте високі бортики.
Викласти на основу все нарізані груші.
Залити фрукт гарячою карамельно-вершковою заливкою. Надіслати наш відкритий пиріг в духову шафу на 25 хвилин і випікати при температурі в 180 градусів.
Як зробити меренгу з білків
Тим часом, потрібно приготувати меренгу. Для цього, слід відокремити білки в суху і чисту ємність.
Збити білки в міцну піну, після чого, всипати цукрову пудру.
Довести білки до стану крутих пік.
Коли наш відкритий пісочний пиріг з грушами і заварним кремом пропечеться потрібний час, його слід вийняти з духовки.
Покрити верхівку грушевого десерту меренгою і розрівняти білкову масу лопаткою. Вертаємо страву випікатися ще на 15 хвилин, знизивши температуру в духовці до 140 градусів.
Готовий грушевий пиріг з карамельною заливкою і безе акуратно вийняти з духовки і дати повністю охолонути у формі. Тільки після цього можна перекласти на блюдо.
Нарізати ласощі з пісочного тіста на невеликі шматочки. При розрізі можна побачити, що грушевий пиріг має три шари: з пісочної основи, ніжного вершкового крему з грушами і білої шапки меренги.
Надзвичайно ніжний та смачний грушевий десерт до чаювання готовий!
Ароматний і дуже ніжний грушевий пиріг з меренгою стане ідеальним варіантом для простої, але красивої в подачі випічки до святкового столу. Перевагою рецепту є швидке і досить легке приготування. Спробуйте повторити рецепт в домашніх умовах і переконайтеся самі в легкості і чарівних смакових якостях сезонного відкритого пирога з грушами!