Сьогодні пропоную приготувати смачну запечену в духовці скумбрію з овочами, зроблену за італійським рецептом у вигляді човника. На перший погляд такий спосіб обробки рибної тушки може здатися складним, але насправді, готується фарширована овочами скумбрія-човник достатньо легко.
Інгредієнти: Лимон, Морква, Перець чорний мелений, Прованські трави, Сіль, Скумбрія, Цибуля
Кухня: Італійська кухня
В результаті отримуємо неймовірно ніжну та соковиту рибу відразу з гарніром. Спробуйте і ви приготувати смачну фаршировану рибу за моїм докладним покроково оформленим фото-рецептом. Просто дотримуйтесь порад та наочних ілюстрацій.
Нам знадобляться наступні продукти:
- свіжоморожена тушка скумбрії;
- ріпчаста цибулина;
- морквина;
- шматочок лимона;
- сіль;
- олія соняшникова;
- перець чорний молотий;
- прованські трави.
Як запекти в духовці скумбрію з овочами
Щоб скумбрія вийшла дійсно смачною, обираємо тушку достатньо великого розміру. Для правильного розморожування риби необхідно залишити її на ніч на полиці холодильника. Після цього, потрібно промити скумбрію водою та обсушити серветкою. Залишиться лише зробити «човник» із риби, для чого достатньо зробити кілька розрізів.
Для початку, робимо надріз впоперек рибної спини одразу за головою (повністю голову не відрізаємо). Другий надріз робимо біля хвоста. Після чого розрізаємо тушку вздовж хребта. В ідеалі хребет риби необхідно повністю вирізати, але, якщо зробити це обережно не виходить, можна залишити його. Далі, видаляємо зябра та виймаємо всі нутрощі. Обов’язково повністю видаляємо чорну черевну плівку, після чого, паперовою серветкою позбуваємося зайвої вологи. В результаті повинен вийти своєрідний «човник», який зображено на наступному фото.
Приступимо до підготовки овочевої начинки для скумбрії. Очищену цибулю та моркву нарізаємо кубиками.
Першою пасеруємо в олії до м’якості цибулю, після чого, додаємо до неї моркву та обсмажуємо ще близько 5-7 хвилин. В процесі смаження овочі солимо, додаємо чорний перчик та ароматні прованські трави.
Тушку риби з середини змащуємо олією та соком лимона, злегка присолюємо. Підготовлену скумбрію укладаємо на лист фольги та наповнюємо «човник» обсмаженими овочами.
Загортаємо тушку риби фольгою, залишаючи, при цьому, відкритий верх. Як це виглядає показано на наступному фото.
Щоб скумбрія повної готовності та вийшла соковитою і смачною, достатньо витримати її в розігрітій до 200 градусів духовці всього 20-30 хвилин. Після цього, даємо рибці трохи охолонути та подаємо до столу. Можна викласти тушку на блюдо прямо у «човнику» із фольги.
За бажанням, можна подати скумбрію на окремих тарілках у вигляді порційних шматочків, прикрашених свіжою зеленню та скибочками лимона. Вдалим доповненням до запеченої риби стане соус тартар чи смачний домашній майонез.
Скумбрія-човник в духовці – відео-рецепти
Пропонуємо розглянути і інші схожі варіанти запікання риби в фользі.
Скумбрій за цим рецептом виходить ніжною, соковитою і дуже смачною. Страву відрізняє те, що в ній дуже вдало та гармонійно поєднується риба, картопля і овочі.
З цього відео від каналу “Все буде добре” дізнайтесь і про інший варіант начинки. Цього разу це буде грибна начинка.
Своєрідний човник із запеченої скумбрії з овочами – це страва не просто красива та презентабельна, а ще й дуже смачна та дієтична. Спробуйте і ви приготувати та скуштувати запечену скумбрію по- італійськи!