Дикий заєць в рукаві запечений в духовці – соковитий і ніжний

М’ясо дикого зайця надзвичайно корисне, але потребує особливого приготування. Основна проблема в тому, що на відміну від домашньої кролятини дике м’ясо більш жорстке. Якщо не правильно його готувати, воно вийде сухим та твердим і смачною та корисною таку страву аж ніяк не назвеш. Пропоную вам рецепт, як запекти дику зайчатину так, щоб м’ясо вийшло смачне та соковите.

Цей рецепт перевірений мною власноруч. Якщо не враховувати, що дичина більш темного кольору, то різниці між кроликом та диким зайцем майже не помітно. Дикий заєць в рукаві виходить не просто смачний, але соковитий і ніжний. Отже, дивіться мій покроково оформлений рецепт з фото запікання дикої заячини в духовці.

Дикий заєць запечений в рукаві

Для запікання потрібні наступні продукти:

  • тушка дикого зайця – 1 кг;
  • ківі – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • рукав для запікання;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Зміст

Як приготувати дикого зайця в духовці в рукаві

Для запікання беремо задню половину зайця, вона більш м’ясиста. Добре промиємо тушку під проточною водою та просушимо паперовим рушником, щоб не лишилося зайвої вологи. Треба ще посолити, поперчити та залишити тушку на дошці на 10-15 хвилин.

Тим часом, підготуйте часник: очищені зубки треба буде нарізати тонкими пластинками. З ківі зріжте обережно шкірку, а потім з нього зробіть пюре. Для цього оберіть будь-який засіб. Це може бути блендер чи звичайна терка.

Дикий заєць запечений в рукаві

Далі, на самій тушці, по всій поверхні, зробіть проколи ножем, щоб у них повставляти часник.

Дикий заєць запечений в рукаві

Пюре з ківі нам потрібно для того, щоб натерти ним тушку зайця. Маринад з ківі ідеально підходить для жорсткого м’яса дичини тому, що цей фрукт містить багато кислоти. Кислота зробить м’ясо більш м’яким, а готовій страві надасть більшої соковитості та аромату. Залиште нашпиговану та натерту ківі тушку у прохолодному місті не менше ніж на 3 години.

Дикий заєць запечений в рукаві

Коли час пройде, ні в якому разі не змивайте ківі з тушки. Краще просто перемістіть його з тих місць, де пюре надто багато на ті, де його не стало. Запакуйте заячу тушку у рукав для запікання та поставте в розігріту до 180 градусів духовку.

Дикий заєць запечений в рукаві

До готовності м’ясо має запікатись в духовці впродовж 1-1,5 годин на середній потужності.

Дикий заєць запечений в рукаві

До запеченої в духовці зайчатини можна подати гарнір з картоплі, мариновані овочі чи салат із свіжих овочів.

Дикий заєць в рукаві – відео-рецепт

Про інші цікаві варіанти запікання дикої зайчатини дізнайтесь із наступних відео.

Наступний відео-рецепт підкаже як запекти зайця цілим.

Смачного!