М’ясо дикого зайця надзвичайно корисне, але потребує особливого приготування. Основна проблема в тому, що на відміну від домашньої кролятини дике м’ясо більш жорстке. Якщо не правильно його готувати, воно вийде сухим та твердим і смачною та корисною таку страву аж ніяк не назвеш. Пропоную вам рецепт, як запекти дику зайчатину так, щоб м’ясо вийшло смачне та соковите.
Інгредієнти: Заєць, Ківі, Перець чорний мелений, Рукав для запікання, Сіль, Часник
Цей рецепт перевірений мною власноруч. Якщо не враховувати, що дичина більш темного кольору, то різниці між кроликом та диким зайцем майже не помітно. Дикий заєць в рукаві виходить не просто смачний, але соковитий і ніжний. Отже, дивіться мій покроково оформлений рецепт з фото запікання дикої заячини в духовці.
Для запікання потрібні наступні продукти:
- тушка дикого зайця – 1 кг;
- ківі – 1 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- рукав для запікання;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Зміст
Як приготувати дикого зайця в духовці в рукаві
Для запікання беремо задню половину зайця, вона більш м’ясиста. Добре промиємо тушку під проточною водою та просушимо паперовим рушником, щоб не лишилося зайвої вологи. Треба ще посолити, поперчити та залишити тушку на дошці на 10-15 хвилин.
Тим часом, підготуйте часник: очищені зубки треба буде нарізати тонкими пластинками. З ківі зріжте обережно шкірку, а потім з нього зробіть пюре. Для цього оберіть будь-який засіб. Це може бути блендер чи звичайна терка.
Далі, на самій тушці, по всій поверхні, зробіть проколи ножем, щоб у них повставляти часник.
Пюре з ківі нам потрібно для того, щоб натерти ним тушку зайця. Маринад з ківі ідеально підходить для жорсткого м’яса дичини тому, що цей фрукт містить багато кислоти. Кислота зробить м’ясо більш м’яким, а готовій страві надасть більшої соковитості та аромату. Залиште нашпиговану та натерту ківі тушку у прохолодному місті не менше ніж на 3 години.
Коли час пройде, ні в якому разі не змивайте ківі з тушки. Краще просто перемістіть його з тих місць, де пюре надто багато на ті, де його не стало. Запакуйте заячу тушку у рукав для запікання та поставте в розігріту до 180 градусів духовку.
До готовності м’ясо має запікатись в духовці впродовж 1-1,5 годин на середній потужності.
До запеченої в духовці зайчатини можна подати гарнір з картоплі, мариновані овочі чи салат із свіжих овочів.
Дикий заєць в рукаві – відео-рецепт
Про інші цікаві варіанти запікання дикої зайчатини дізнайтесь із наступних відео.
Наступний відео-рецепт підкаже як запекти зайця цілим.
Смачного!