Тушкований дикий заєць з аджикою та майонезом – це дуже смачна страва, яка буде ідеальним доповненням до святкового столу.Смачно готувати зайця можна по-різному, але зараз ми розкажемо, як приготувати зайчатину в мультиварці.
Інгредієнти: Аджика, Заєць, Майонез, Сіль
Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:
- зайчатина- 700 грамів;
- аджика – 300 мілілітрів;
- майонез – 100 мілілітрів;
- вода – 100 мілілітрів;
- сіль за смаком.
Як ви бачите, для приготування такої страви знадобляться елементарні продукти. Аджику варто брати середньої гострості, а майонез можна взяти більш жирний, бо м’ясо зайця пісне та дуже ніжне.
Зміст
Як приготувати дикого зайця в мультиварці
Щоб зняти м’ясо з кісток, треба залити його крижаною водою на 4-5 годин. Це робиться, щоб відійшла кров.
За цей час воду треба кілька разів змінювати. Коли ви її змінюєте, кожен раз добре промивайте м’ясо під краном.
Після того, як ви вимочили м’ясо, ще раз добре його промийте, обсушіть на паперових рушниках та зніміть з кісток. До речі, кістки можна не викидати, а використати їх для приготування бульйону.
Далі м’ясо треба порізати невеликими шматочками..
Як замаринувати дикого зайця
Налийте в велику миску аджику та майонез, перемішайте, потім додайте шматочки зайчатини і ще раз добре все перемішайте.
Пам’ятайте, що м’ясо має практично плавати в маринаді, тому беріть достатню кількість майонезу та аджики. Далі накрийте ємність харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Як тушкувати дикого зайця
Після цього складіть м’ясо в чашу мультиварки та додайте трохи води.
Закрийте кришку і ввімкніть режим «Тушкування» на 1,5 години.
Цього часу достатньо, щоб саме м’ясо добре протушкувалося, вода випарувалася і лишився смачний соус.
Якщо треба, перед подачею страву можна трохи досолити, але, в принципі, в майонезі та аджиці і так достатньо солі.
Таке м’ясо варто подавати з різноманітними гарнірами: рисом, гречкою, пшоном або пшеничною кашею.
Готуйте цю просту та дуже смачну страву, насолоджуйтеся нею та пригощайте гостей.