Дикий заєць в мультиварці, тушкований з аджикою і майонезом

Тушкований дикий заєць з аджикою та майонезом – це дуже смачна страва, яка буде ідеальним доповненням до святкового столу.Смачно готувати зайця можна по-різному, але зараз ми розкажемо, як приготувати зайчатину в мультиварці.

Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:

М'ясо дикого зайця тушковане з аджикою і майонезом в мультиварці.

  • зайчатина- 700 грамів;
  • аджика – 300 мілілітрів;
  • майонез – 100 мілілітрів;
  • вода – 100 мілілітрів;
  • сіль за смаком.

Як ви бачите, для приготування такої страви знадобляться елементарні продукти. Аджику варто брати середньої гострості, а майонез можна взяти більш жирний, бо м’ясо зайця пісне та дуже ніжне.

Як приготувати дикого зайця в мультиварці

Щоб зняти м’ясо з кісток, треба залити його крижаною водою на 4-5 годин. Це робиться, щоб відійшла кров.

М'ясо дикого зайця тушковане з аджикою і майонезом в мультиварці.

За цей час воду треба кілька разів змінювати. Коли ви її змінюєте, кожен раз добре промивайте м’ясо під краном.

Після того, як ви вимочили м’ясо, ще раз добре його промийте, обсушіть на паперових рушниках та зніміть з кісток. До речі, кістки можна не викидати, а використати їх для приготування бульйону.

М'ясо дикого зайця тушковане з аджикою і майонезом в мультиварці.

Далі м’ясо треба порізати невеликими шматочками..

М'ясо дикого зайця тушковане з аджикою і майонезом в мультиварці.

Як замаринувати дикого зайця

Налийте в велику миску аджику та майонез, перемішайте, потім додайте шматочки зайчатини і ще раз добре все перемішайте.

М'ясо дикого зайця тушковане з аджикою і майонезом в мультиварці.

Пам’ятайте, що м’ясо має практично плавати в маринаді, тому беріть достатню кількість майонезу та аджики. Далі накрийте ємність харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Тушкований дикий заєць в мультиварці

Як тушкувати дикого зайця

Після цього складіть м’ясо в чашу мультиварки та додайте трохи води.

Дикий заєць в мультиварці, тушкований з аджикою і майонезом

Закрийте кришку і ввімкніть режим «Тушкування» на 1,5 години.

Цього часу достатньо, щоб саме м’ясо добре протушкувалося, вода випарувалася і лишився смачний соус.

Тушкований дикий заєць в мультиварці

Якщо треба, перед подачею страву можна трохи досолити, але, в принципі, в майонезі та аджиці і так достатньо солі.

Дикий заєць в мультиварці, тушкований з аджикою і майонезом

Таке м’ясо варто подавати з різноманітними гарнірами: рисом, гречкою, пшоном або пшеничною кашею.

Готуйте цю просту та дуже смачну страву, насолоджуйтеся нею та пригощайте гостей.