Коли хочеться приготувати смачний салат з вареними кальмарами, то завжди постає питання, як би справитися з цією справою якнайскоріше, бо чистити заморожені кальмари дуже важко. В цих покрокових порадах, ілюстрованих фото, докладно йдеться про те, як почистити кальмари від плівки простим, легким та швидким способом, без особливих зусиль і клопоту. Отже, якщо уміти чистити кальмари таким чином, захочеться частіше пригощати своїх рідних різними смачними стравами, з корисним і смачним мешканцем морів.
Як чистити кальмари від плівки швидко та правильно
Середня порція заморожених кальмарів для салату становить пів кілограма. Це три тушки середнього розміру. Хоча кількість ніяким чином не впливає на попереднє оброблювання цього продукту.
Спочатку, кальмари треба розморозити. Найкраще це робити, помістивши їх на 10 годин в основний відділ холодильника, а після, залишити їх танути при кімнатній температурі.
Коли тушки розморозяться їх слід помістити в каструлю.
Потім, треба залити кальмари окропом і потримати їх у ньому рівно 1 хвилину. Під час того, як гаряча вода буде стікати по тушках буде видно, як червона плівка згортається невеликими грудочками.
Коли пройде зазначений час, кальмари слід помістити в крижану воду.
В результаті, вийде отримати майже очищені кальмари. Залишаться лише темні частини, які варто зверху підчистити з допомогою ножа.
Ще, необхідно видалити з тушок нутрощі й хорду (прозорий кальмарів хребет).
Якщо з кальмарів планується готувати салат, то необхідно взяти на замітку рецепт з покроковими фото, де детально розповідається про те, як потрібно правильно варити кальмари для салату, щоб вони не мали, в результаті, «гумову» структуру.
Також, варто пригостити своїх рідних дуже смачним салатом з кальмарами, консервованими печерицями та свіжими огірками.