Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста – напіввідкритий

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста є легкою, але ситною стравою. Вона добре підходить тим, хто “за” здорове харчування. Пироги з рибою, зазвичай, печуться закритими, низ такої випічки часто виходить вологим. Напіввідкритий пиріг-плетінка є чудовим розв’язанням подібної проблеми. Щоб спекти смачний рибний пиріг зі свіжої риби та рису, слід уважно слідувати за цим рецептом, крок за кроком оформленим фотографіями.

Дріжджове тісто, без додавання яєць.

Складники:

  • 250 мілілітрів гарячої води;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 3 ст. л. сухого молока;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 500 грамів борошна;
  • 1,5 ч. л. сухих дріжджів.

Ті, хто дотримується посту, вершкове масло можуть замінити рослинною олією, сухе молоко – рослинним замінником молока, а замість гарячої води використати воду кімнатної температури.

Зміст

Як спекти рибний пиріг в духовці

Насамперед, необхідно замісити дріжджове тісто для пирога. Воно повинно підійти. А за цей час варто зайнятися начинкою.

Як приготувати начинку для пирога з рибою

Для начинки знадобиться варений рис, ріпчаста цибуля та риба у сирому вигляді: пісна тріска, що містить багато білків і мінералів і пангасіус (морський язик), який складається з ненасичених жирних кислот і жиророзчинних вітамінів.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста

Цибулю слід нарізати півкільцями, трохи посолити та злегка потерти між пальцями. Рибу потрібно нарізати на дрібні шматки. Для того щоб вона завчасно не виділяла багато соку, солити та додавати прянощі варто в самому кінці.

Дріжджовий пиріг з рибою і рисом зі свіжої риби

Як зробити та прикрасити рибний пиріг

Тісто потрібно, приблизно, розділити на дві половини й одну з них розкатати в пласт, який повинен бути за розміром трохи більшим, ніж деко.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста

Намотавши пласт на качалку, його слід акуратно перенести на застелене фольгою деко.

Дріжджовий пиріг з рибою і рисом зі свіжої риби

Спочатку на тісті необхідно розмістити відварений рис.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста

Зверху рису, потрібно рівномірно розкласти рибу: посолити її та посипати прянощами.

Дріжджовий пиріг з рибою і рисом зі свіжої риби

Останнім шаром начинки повинна бути ледь підсолена цибуля.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста

Тісто з двох сторін пирога необхідно загорнути до середини. На двох інших сторонах потрібно зробити ножем чи спеціальним різаком поперечні надрізи, не доходячи до начинки приблизно 1,5-2 см. Це добре видно на фото.

Дріжджовий пиріг з рибою і рисом зі свіжої риби

Тонкі стрічки тіста потрібно “заплести”, від країв до середини.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста

Потім, необхідно взяти невеликий шматок тіста, розкатати його в смужку та розрізати на три стрічки. Змастивши тісто рослинною олією, треба заплести його в кіску.

Дріжджовий пиріг з рибою і рисом зі свіжої риби

Кіска потрібна для того, щоб з’єднати смужки на середині пирога, кінчики стрічки треба підгорнути під краєчки. Дооформити зовнішній вигляд випічки слід руками, потім її варто змастити лейзоном і поставити в розігріту до 200-220 °C духовку на 35-40 хвилин.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста

Готовий рибний пиріг необхідно перекласти на широку плоску тарілку й накрити серветкою.

Дріжджовий пиріг з рибою і рисом зі свіжої риби

На розрізі дуже добре видно перевагу напіввідкритого рибного пирога-плетінки над закритим. Якщо на верхньому тісті закритого пирога зробити лише проколи, їх буде недостатньо, для того щоб пара могла легко виходити зсередини й нижня скоринка вийде мокрою.

Дріжджовий пиріг з рибою і рисом зі свіжої риби

А через плетінку волога вільно випаровується, а дно пирога прекрасно пропікається.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста

Дуже смачний рибний пиріг з рисом є абсолютно самодостатньою стравою, яка здатна замінити цілий обід. А з тіста, що залишилося, можна спекти прекрасні солодкі булочки.