Смачне розсипчасте пшоно на воді

Сьогодні хочу звернути вашу вагу на пшоно.  Ця крупа дуже багата на різноманітні вітаміни та мікроелементи.  Недарма в давнину її називали “золотою”.

Пишу я про пшоно не дарма.  Адже сьогодні я хочу поділитися своїм улюбленим рецептом пшоняної каші.  Після приготування вона виходить дуже розсипчастою. Кожен процес я розписала окремо і підготувала фотографії.  Отже, якщо слідувати усім пропорціям, у вас теж вийде ця проста та поживна каша.

Розсипчасте пшоно на воді

Що нам знадобиться:

  • пшоно шліфоване – 150 г;
  • вода для варіння (бажано фільтрована) – 270 мл;
  • вода для промивання пшона – 300 мл;
  • сіль – ½ ч.л;
  • масло вершкове – 80 г .

Перш ніж розпочати приготування, хочу звернути вашу увагу на два важливі моменти:

  1. Якщо ви хочете приготувати дійсно смачну кашу, використовуйте пшоно насиченого жовтого кольору. З блідої крупи смачної каші не вийде.  У цьому я переконалася на власному досвіді.
  2. Пшоно має бути шліфованим.  Це одна з основних умов приготування розсипчастої каші. Зумовлено це правильною формою та однаковим розміром крупинок.

Як зварити пшеничну кашу на воді

Перша ніж розпочинати приготування, пшоно потрібно перебрати, відділивши неякісні крупинки.

Розсипчасте пшоно на воді

Для того, щоб каша вийшла не тільки розсипчастою, а  й смачною, її слід промивати водою.  Це допоможе не тільки максимально очистити крупу, а й видалити залишки крохмалю та жиру.

Розсипчасте пшоно на воді

Отже, заливаємо крупу окропом, який потрібно злити хвилини через три, а потім додатково промити пшоно під холодною водою.

Наша крупа готова до варіння.  Тому, наливаємо у каструлю 270 мл води й доводимо до кипіння.

Розсипчасте пшоно на воді

У киплячу воду додаємо сіль та пшоно.  Ще раз доводимо до кипіння.

Розсипчасте пшоно на воді

Закриваємо каструлю кришкою й готуємо кашу, доки вода повністю не випарується.

Розсипчасте пшоно на воді

У процесі приготування помішувати кашу не потрібно.

На готове пшоно викладіть невеликі шматочки вершкового масла.

Розсипчасте пшоно на воді

Знову закриваємо каструлю кришкою та закутуємо у рушник.  Залишаємо хвилин на 20.

Розсипчасте пшоно на воді

Наша поживна каша з пшона повністю готова.  Подаємо кашу порційно, попередньо перемішавши.

Розсипчасте пшоно на воді

Навіть на фото видно яка розсипчаста й апетитна каша з пшона у готовому вигляді. Її можна й на гарнір, а можна і як окрему страву.