Сьогодні хочу звернути вашу вагу на пшоно. Ця крупа дуже багата на різноманітні вітаміни та мікроелементи. Недарма в давнину її називали “золотою”.
Інгредієнти: Вершкове масло, Вода, Пшоно, Сіль
Пишу я про пшоно не дарма. Адже сьогодні я хочу поділитися своїм улюбленим рецептом пшоняної каші. Після приготування вона виходить дуже розсипчастою. Кожен процес я розписала окремо і підготувала фотографії. Отже, якщо слідувати усім пропорціям, у вас теж вийде ця проста та поживна каша.
Що нам знадобиться:
- пшоно шліфоване – 150 г;
- вода для варіння (бажано фільтрована) – 270 мл;
- вода для промивання пшона – 300 мл;
- сіль – ½ ч.л;
- масло вершкове – 80 г .
Перш ніж розпочати приготування, хочу звернути вашу увагу на два важливі моменти:
- Якщо ви хочете приготувати дійсно смачну кашу, використовуйте пшоно насиченого жовтого кольору. З блідої крупи смачної каші не вийде. У цьому я переконалася на власному досвіді.
- Пшоно має бути шліфованим. Це одна з основних умов приготування розсипчастої каші. Зумовлено це правильною формою та однаковим розміром крупинок.
Як зварити пшеничну кашу на воді
Перша ніж розпочинати приготування, пшоно потрібно перебрати, відділивши неякісні крупинки.
Для того, щоб каша вийшла не тільки розсипчастою, а й смачною, її слід промивати водою. Це допоможе не тільки максимально очистити крупу, а й видалити залишки крохмалю та жиру.
Отже, заливаємо крупу окропом, який потрібно злити хвилини через три, а потім додатково промити пшоно під холодною водою.
Наша крупа готова до варіння. Тому, наливаємо у каструлю 270 мл води й доводимо до кипіння.
У киплячу воду додаємо сіль та пшоно. Ще раз доводимо до кипіння.
Закриваємо каструлю кришкою й готуємо кашу, доки вода повністю не випарується.
У процесі приготування помішувати кашу не потрібно.
На готове пшоно викладіть невеликі шматочки вершкового масла.
Знову закриваємо каструлю кришкою та закутуємо у рушник. Залишаємо хвилин на 20.
Наша поживна каша з пшона повністю готова. Подаємо кашу порційно, попередньо перемішавши.
Навіть на фото видно яка розсипчаста й апетитна каша з пшона у готовому вигляді. Її можна й на гарнір, а можна і як окрему страву.