Смачна молода картопля в сметані з кропом і часником

Дуже люблю літо не тільки за сонце й тепло, а також за свіжі овочі, фрукти, зелень. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом ніжної молодої картопельки.

Звичайно, готувати молоду картоплю можна по-різному, але я переконана, що вам буде до смаку картопля із додаванням сметани, часнику та свіжого кропу.  Дійсно  по-літньому смачно! Тож прошу ознайомитися із моїм детальним фоторецептом і можна братися за приготування.

Смачна молода картопля в сметані з кропом і часником

Інгредієнти:

  • картопля молода – 1,2 кг;
  • часник – 1 головка;
  • вершкове масло – 70 г;
  • сметана – 200 г;
  • свіжий кріп – 1 пучок;
  • сіль – 1 ст.ложка.

Як смачно приготувати молоду картоплю

Саме для цього рецепту я рекомендую взяти картоплю середнього розміру.

Смачна молода картопля в сметані з кропом і часником

Молоду картоплю слід промити й очистити від тоненької шкірочки. Робиться це дуже швидко: за допомогою металевої сіточки для посуду.

Смачна молода картопля в сметані з кропом і часником

Ще можна почистити за допомогою крупної солі або ж не зраджувати традиціям і скористатися ножем.  Як бачите, варіантів багато.

Смачна молода картопля в сметані з кропом і часником

Очищену картоплю слід покласти у холодну воду, щоб вона не потемніла.  Якщо у вас трапляться картоплини більші, від середніх, раджу розрізати їх навпіл.

Смачна молода картопля в сметані з кропом і часником

Доведіть воду до кипіння й опустіть у неї очищену картоплю так, щоб картоплини були повністю у воді. Після цього картоплю солимо, накриваємо каструлю кришкою й максимально зменшуємо вогонь.

Смачна молода картопля в сметані з кропом і часником

Для повного приготування молодій картоплі вистачить 15 хвилин, а ми за той час приготуємо заправку зі сметаною та зеленню.

Помитий кріп потрібно дрібно нарізати.

Смачна молода картопля в сметані з кропом і часником

Часник чистимо й вичавлюємо у часникочавці.

Смачна молода картопля в сметані з кропом і часником

Змішуємо часник, кріп та сметану.

Смачна молода картопля в сметані з кропом і часником

На цей час наша картопелька має бути готова.  Перевіряємо її готовність за допомогою виделки й зливаємо воду.

На сковороді розтоплюємо вершкове масло й перекладаємо туди картоплю. Виливаємо сметанну заливку.

Смачна молода картопля в сметані з кропом і часником

Залишаємо картоплю на малому вогні під кришкою хвилин на 15.  За цей час вона вбере аромат заправки й стане дуже ніжною та запашною.

Смачна молода картопля в сметані з кропом і часником

Наша молода картопелька готова. Подається вона порційно обов’язково з підливкою зі сметани.  Сподіваюся ви не тільки випробували мій рецепт, а й після вдалого приготування будете готувати таку картоплю знову і знову.