Домашній італійський хліб з томатом

Під час відпочинку у Сицилії я мала нагоду скуштувати справжній італійський томатний хліб з прованськими травами.  Його смак мене настільки вразив, що я вирішила адаптувати його рецепт під наші продукти і тепер частенько печу його вдома.

Хліб виходить не лише смачним, а й має дуже красивий та апетитний вигляд. Тому, я підготувала детальний фоторецепт, щоб і ви змогли здивувати своїх рідних цією пікантною випічкою.

Домашній італійський хліб з томатом

Для тіста нам знадобиться:

  • сироватка (будь-якої жирності) – 300 мл;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • хлібопекарські дріжджі – 40 г;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • цукор – 2 повні столові ложки (але без “гірки”);
  • прованські трави – 2 ч.л;
  • томатна паста – 30 г;
  • борошно – 900 г .

Зміст

Як зробити італійський томатний хліб в домашніх умовах

Розпочнемо приготування тіста з того, що змішаємо у глибокій тарілці дріжджі та цукор і добре розімнемо їх виделкою.

Домашній італійський хліб з томатом

Вливаємо ледь теплу сироватку і просіюємо через сито 100 г борошна.  Після цього замішуємо опару.

Домашній італійський хліб з томатом

Накриваємо миску рушником і кладемо у тепле місце на пів години, щоб опара піднялася.

Домашній італійський хліб з томатом

За цей час змішуємо оливкову олію, сіль, томатну пасту й прованські трави.

Домашній італійський хліб з томатом

Додаємо цю суміш до опари.

Домашній італійський хліб з томатом

Перемішуємо столовою ложкою.

Домашній італійський хліб з томатом

Додаємо до опари просіяне борошно, постійно помішуючи ложкою.

Домашній італійський хліб з томатом

Коли тісто стане густішим за домашню сметану, висипаємо борошно на стіл або робочу поверхню, робимо у ньому “ямку” й викладаємо у неї наше тісто.  Далі вимішуємо вручну.

Домашній італійський хліб з томатом

Тісто має вийти еластичним й не надто тугим.  Стежте за тим, щоб не забити його борошном.

Як спекти італійський томатний хліб

Оскільки форма мого хлібчика буде довгастою, я вирішила готувати його в гусятниці, попередньо змастивши її олією.

Домашній італійський хліб з томатом

Рівномірно розділяємо тісто по усій ємності й залишаємо у теплій духовці хвилин на 20, щоб воно піднялося.

Домашній італійський хліб з томатом

Випікаємо протягом 40 хвилин на малому вогні.

Домашній італійський хліб з томатом

Готовий хлібчик трохи покропіть водою, накрийте гусятницю рушником і залиште хвилин на 10. Завдяки цьому хлібець буде дуже м’яким.

Домашній італійський хліб з томатом

Ось такий красивий італійський хлібчик з прованськими травами у нас вийшов.  Навіть на фото видно який він апетитний.

Домашній італійський хліб з томатом

Сподіваюся, що ви не лише прочитали мій рецепт, а й спекли цей духмяний хліб до вашого обіднього столу.