Каша з пшеничної крупи дуже поживна та може бути смачною, якщо її правильно зварити та подати до столу, наприклад, з м’ясною підливою або тушкованими овочами. Це корисний сніданок, який надасть енергії. Багато хто уникає її готувати, бо виходить вона суцільним слизьким комком. Але, навіть не маючи кулінарних талантів, можна зварити пшеничну кашу так, щоб вона була розсипчаста. Цього разу розсипчаста пшенична каша на воді буде варитись у мультиварці.Існує два головних правила. По-перше, треба правильним чином підібрати крупу, а по-друге, необхідно витримати пропорції крупи та рідини. Все інше за вас зробить мультиварка. Для кращого розуміння пропоную свій покроково оформлений рецепт з фото, що демонструє як варити пшеничну кашу на воді правильно.
Інгредієнти: Вершкове масло, Вода, Крупи пшеничні, Сіль
Потрібно взяти:
- 400 гр ярої пшеничної крупи;
- 40 гр вершкового масла;
- 0,5 ч. л. солі;
- 800 мл води.
Зміст
Як варити пшеничну кашу в мультиварці
Особисто я для приготування цієї каші обираю крупу, зроблену з пшениці вищої якості під назвою арнаутка. Вона більш чиста, крупно змелена, а до того ж, зроблена з пшениці твердого сорту.
Якщо у вас є кухонні ваги, необхідну кількість крупи та води можна зважити за ії допомогою. Якщо ні, то все це робиться звичайними склянками (1 склянка – приблизно 200 гр або мл).
Крупу спочатку заливаємо холодною водою, даємо постояти 5 хвилин, а потім промиваємо водою. Вода враз стає мутною, її зливаємо та додаємо ще води. Так робимо декілька разів, поки вода не стане прозорою. Це необхідно робити, щоб з крупи вийшов крохмаль, який при варінні як раз і дає в’язкість.
Далі на вагах зважуємо 800 мл води або нам потрібно буде взяти 4 склянки. Рекомендовані пропорції – 1 частка крупи та 2 частки води. В нас так і виходить.
Ретельно промиту крупу висипаємо у чашу та заливаємо водою. Зразу солимо та кладемо половину норми вершкового масла.
На панелі управління мультиварки треба вибрати один з двох режимів: «крупа» або «каша». Кожен з них розрахований на приблизно 40 хвилин роботи, після чого спрацьовує таймер.
Наприкінці додаємо частину масла, що залишилася, і акуратно перемішуємо нашу кашу лопаткою. Краще це робити такою, що зроблена з сілікону, щоб не подрябати поверхню чаші. Якщо вам не вистачає солі, можна додати ще трохи за смаком. Ось тепер наша розсипчаста та запашна каша готова.
Бачите, якою апетитною на вигляд вона вийшла в мене? Будьте певні, що у вас вийде не гірше, ніж у мене!
Розсипчаста пшенична каша на воді в мультиварці – відео-рецепти
Перший відео-рецепт подібний до наведеного вище.
Автор другого відео-рецепту розкаже як варити розсипчасту кашу в мультиварці без попереднього промивання крупи.