Смачний хек в клярі смажений на сковороді

Смачний хек в клярі смажений на сковороді

Я обожнюю рибу, але наявність великої кількості дрібних кісток в ній не дуже радує. Особливо складно обробляти рибу для малюків, коли потрібно, щоб жодна кісточка не залишилась. Спасінням для мене став хек. У цій рибі дуже мало кісточок, риба має ніжне біле м’ясо і відмінний смак. Сьогодні у нас на столі смачний смажений хека в клярі. Покроковий рецепт з фото демонструє приготування смачної пісної страви.

Для приготування хека в клярі потрібні такі інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • спеції (перчик, коріандр) – 1/2 ч.л.;
  • хек – 1 шт.;
  • сіль – 1 ч.л.;
  • пшеничне борошно – 2 ст.л.;
  • олія рослинна (без запаху) – 2 ст.л.

Як приготувати хека в клярі

Переважно всі купують замороженого хека, так як більшість з нас не живе біля моря. Перед приготуванням риби її розморожують. Для цього я наливаю воду в глибоку ємність і опускаю в неї рибу. Таким чином риба дуже швидко розморожується.

Розрізаємо рибу на шматочки, як тільки хек розморозиться. Діаметр шматочків – не більше одного сантиметра. Таким чином, риба посмажиться дуже швидко, але залишиться соковитою всередині.

Посипати стейки хека сіллю, коріандром і перцем. Залишити стейки на десять хвилин, щоб риба просочилась ароматами спецій і сіллю.

Смачний смажений хек в яєчному клярі

Тим часом, варто приготувати яєчний кляр. Для цього потрібно розбити одне яйце в глибоку ємність, додати спеції і сіль. Збити яєчну суміш виделкою.

Смачний смажений хек в яєчному клярі

Підготувати окрему ємність з борошном. Обкачати кожен шматочок хека в борошні, потім – занурити в яйце.

Сковорідку добре розігріти, додати олію. Викласти шматочки риби в клярі.

Смачний смажений хек в яєчному клярі

Обсмажити хека з двох сторін на середньому вогні до появи приємної золотистої скоринки.

Смажений хек в клярі

Краще за все виймати рибні стейки на серветку чи паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Смажений хек в клярі

Апетитна і смачна рибка з золотистою скоринкою стане відмінним доповненням будь-якого гарніру. Я люблю подавати таку смажену рибку з картопляним пюре, адже це класичне поєднання.

Смажений хек в клярі

Біле, ніжне і соковите м’ясо хека, оповите пікантним ароматом спецій, стане вашою улюбленою стравою. Спробуйте приготувати таку смажену рибу в клярі, використовуючи мій покроковий рецепт з фото.

Смажений хек в клярі – відео-рецепти

Перший відео-рецепт дозволить вам приготувати жареного хека в клярі на майонезі.

Відео-рецепт цього автора дасть можливість приготувати хека в хрусткому клярі.

Приємного апетиту!