Дрібна молода картопля смажена цілою на сковороді з часником і кропом

Дрібна молода картопля смажена цілою на сковороді з часником і кропом

Багато хто з нас впевнений, що дрібна молода картопля доволі водяниста і її не можна смажити на сковороді. Зараз я спробую розвіяти ці, не маючи під собою підґрунтя, побоювання та розкажу як швидко та смачно приготувати дрібну картошку шляхом смаження у рослинній олії. Завершуючи смаження, прямо на розпеченій сковорідці, ми заправимо страву молодим кропом та ароматним часником. Крім того, розкажу про те, як швидко почистити дрібну молоду картоплю. Освоївши цей спосіб очищення, ви навіть не замастите руки. 🙂Переконайтесь, що смажена цілою на сковороді з часником та кропом дрібна молода картопля це смачно, а зробити таку страву просто. Допоможе вам у приготуванні мій покроковий рецепт з фото. Переконайтесь, що з правильним приготуванням такий молодий коренеплід можна перетворити у вишукану, смачну і ароматну страву.

Для створення страви потрібні такі інгредієнти:

Дрібна молода картопля смажена цілком на сковороді з часником і кропом

  • картоплі – 600 гр;
  • кропу – 1 пучок;
  • часнику – 1 невелика головка;
  • солі – кладете за смаком;
  • соняшникова олія – 80-90 мл.

Для початку дам пару маленьких порад. Страва вийде ідеально смачною, якщо відібрана для смаження  картопля буде невелика. Орієнтуйтесь на розмір великих вишень чи черешень. Оптимальну кількість корнеплодів варто розраховувати по габаритам сковорідки – вони одним шаром мають розподілитись по дну  ємності для смаження.

Зміст

Як швидко очистити дрібну молоду картоплю

Призначенні для смаження картоплини пересипаємо в доволі глибоку ємність та заливаємо холодною водою. Гарненько миємо, видаляючи наявні забруднення від грунту. Для досягнення якісного результату рекомендуємо декілька разів поміняти воду .

Дрібна молода картопля смажена цілком на сковороді з часником і кропом

Шкірка у молодих бульб тоненька та ніжна і, в принципі, їх можна готувати разом з нею. Якщо ви обираєте чистити молоду картоплю, то в такому випадку скористайтесь моїм методом. Роблю це я наступним чином: пересипаю вимиті корнеплоди сіллю крупного помолу і доволі сильно (але без фанатизму) перетираю їх руками.

Дрібна молода картопля смажена цілком на сковороді з часником і кропом

Молоду шкірку, яка ще не сильно прилягає до картоплі, таким чином легко можна відчистити. Швидку чистку такого типу можна зробити і за допомогою поліетиленового пакета.

Дрібна молода картопля смажена цілком на сковороді з часником і кропом

Наступний етап – видалення шкірки, що відпала при такому швидкому чищенні. Для цього треба просто ще раз промити картоплю водою. Паперовий рушничок допоможе видалити надлишки води.

Дрібна молода картопля смажена цілком на сковороді з часником і кропом

Це відео наочно продемонструє як почистити молодий картофель просто та швидко .

Як приготувати дрібну молоду картоплю на сковороді смачно та швидко

На гарно прогріту сковорідку виливаємо невелику кількість рослинної олії. В один шар викладаємо просушену очищену картоплю. Смажити будемо на великому вогні, поступово перемішуючи бульби лопаткою. Мені, зазвичай, достатньо 5 хвилин.

Дрібна молода картопля смажена цілком на сковороді з часником і кропом

Далі, вогонь треба зменшити до мінімального та накрити кришкою сковорідку. Готуємо страву ще 15 хвилинок, періодично помішуючи.

Дрібна молода картопля смажена цілком на сковороді з часником і кропом

Тим часом, чистимо молодий часник та миємо кріп. Дрібно шаткуємо ароматні спеції.

Дрібна молода картопля смажена цілком на сковороді з часником і кропом

Зауважу, що молоду зелень кропу краще відокремлювати від більш грубих гілочок.

Дрібна молода картопля смажена цілком на сковороді з часником і кропом

Перевіряємо чи смажена молода картопля вже повністю готова. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки або ножа. Додаємо до бульб на сковороду подрібнений часник, збільшуємо вогонь та кришкою накриваємо страву. Залишаємо так картоплю ще на 3 хвилини. За цей час часник віддасть картопельці свій неперевершений пікантний аромат.

Дрібна молода картопля смажена цілком на сковороді з часником і кропом

Вимикаємо вогонь та шумівкою переміщуємо смажену дрібну картоплю з часником до ємності у якій і будемо подавати страву на стіл. Присипаємо страву подрібненим кропом та акуратно, але ретельно перемішуємо.

Дрібна молода картопля смажена цілком на сковороді з часником і кропом

Подається смажена ароматна і смачна молода картопля з кропом і часником до столу на загальному блюді. При бажанні, можна подавати і у порційних тарілках.

Смажена молода картопля – відео-рецепти

Як відомо, різні господині готують одну й ту саму страву за різними технологіями. Отже, пропонуємо цікаву підбірку простих відео-рецептів смаженої молодої картоплі.

А цей відео-рецепт пропонує варіант приготування страви з попереднім відварюванням.

Щоб дрібна молода картопля смажена цілою смакувала вам, обирайте той варіант приготування, що вам до душі.