Правильний рис для суші - як зробити в домашніх умовах

Правильний рис для суші – як зварити в домашніх умовах

Хтось скаже, що готувати рис дуже просто. Достатньо спочатку врахувати, скільки взято крупи та води і надалі просто дотримуватись правильної технології. Це все вірно і, якщо ви хочете приготувати вдома суші, то правила, щоб зварити рис для суші, будуть незмінні. Скільки ви будете варити рису, насправді, неважливо. Головне, налити саме необхідну кількість води – не менше і не більше. А ще, щоб зварити правильний рис для суші, треба щоби він доходив до готовності на мінімальному вогні та під закритою кришкою. Саме тоді ви отримаєте ідеальний рис для  суші. Він буде в міру липкий та розсипчастий.

В освоєнні приготування вам допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото, адже я часто готую суші вдома, і вже навчилась варити такий правильний рис. На цей раз я зробила фотографії до кожного етапу, щоб вам було більш зрозуміло як варити правильно.

Вам знадобляться:

  • 400 грамів круглозерністого рису;
  • питна вода;
  • 150 мл готового оцту для заправки рису.

Зміст

Як варити рис для суші в домашніх умовах

Зважаючи на те, що у рисовій крупі є велика частка крохмалю, розпочинати приготування треба з промивання крупи. Зазвичай я використовую круглозерністий рис. Він більш підходить для приготування суші. Висипаємо крупу, додаємо до неї холодної води та обережно перемішуємо руками. На початку вода буде дуже мутною.

Заливаємо рис водою

Замінюємо її чистою. Знов перемішуємо руками або ложкою, обов’язково за годинниковою стрілкою. Якщо робити це руками, не треба докладати зусиль, щоб не порушити цілісність зерняток. Інакше вони під час варіння почнуть розпадатися на частинки. Мені знадобилося декілька разів міняти воду, поки я не стала добре бачити зернятка рису у воді.

Кращий рис для суші з рисовим оцтом

Зливаємо воду, лишаючи на дні тільки крупу. Тепер треба налити води. Скільки саме? Я визначаю це дуже просто: води треба наливати на 2-2,5 см вище від рівня рису. Приблизно це дорівнює однієї фаланзі великого пальця. На фото це зображено більш зрозуміло. Рис можна ставити на плиту, але не забудьте, що солі додавати не треба.

Правильний рис для суші в домашніх умовах

Коли на поверхні води з’являться перші бульбашки, обережно перемішуємо рис, інакше він пристане до дна каструлі.

Правильний рис для суші в домашніх умовах

Чекаємо, доки вода знов почне кипіти і прикручуємо вогонь настільки, щоб вода ледь кипіла. Зважте на те, що каструлю треба накрити кришкою, а це може збільшити кипіння. Я завжди варю рис у каструлі з скляною кришкою, щоб було видно, чи треба додати вогню, чи навпаки убрати. З цього часу засікаємо 12 хвилин. Весь цей час кришку знімати не можна!

Правильний рис для суші в домашніх умовах

Час вийшов, знімаємо кришку і милуємося, який в нас вийшов гарний рис.

Правильний рис для суші в домашніх умовах

Але це ще не кінець! Адже до рису треба ввести заправку з оцту та спецій. Вона дасть кислинку та зробить його солонкуватим, адже наскільки ви пам’ятаєте, ми не додавали солі. Скільки треба взяти оцту? Для одного кілограму рису потрібно 150 мл заправки, а якщо ви варили півкіло, то берете рівно половину. Виливаємо заправку, перемішуємо ложкою, але не дуже сильно, щоб не пошкодити рисові зернятка. Нехай рис тепер постоїть хвилин 10 та просочиться.

Правильний рис для суші в домашніх умовах

Ось тепер ми маємо такий рис, як треба. Він добре тримає форму та в нього насичений смак.

Правильний рис для суші в домашніх умовах

Настав час формувати суші! З таким рисом найвідоміша страва японської кухні вийде у вас смачною з першого разу.?

Правильний рис для суші – відео-рецепти

Перший відео-рецепт підкаже як варити рис для суші в мультиварці.

Ну і на завершення теми відео -рецепт від каналу Школа Сушиста – Виктор Бурда. Ідеальний рецепт рису для суші в каструлі. Ви зможете приготувати його швидко та правильно в домашніх умовах і він буде не гірше ресторанного.