Буряковий салат з квашеної капусти з імбиром та моченими яблуками

В осінньо-зимовий період я намагаюся якомога частіше доповнювати повсякденне меню моєї родини різноманітними вітамінними салатами з доступних овочів. Сьогодні пропоную рецепт пікантного та апетитного салату, до складу якого входять найбільш корисні овочі та фрукти –  квашена капуста, буряк, мочені яблука та імбир.
Ця страва дозволить організму поповнити зимову нестачу вітамінів та мінералів, а також стане чудовим смаковим доповненням до страв з м’яса та риби. Покроково оформлений рецепт з фото підкаже як приготувати буряковий салат з квашеної капусти з імбиром та моченими яблуками швидко та смачно та як гарно оформити страву для ефектної подачі на стіл.

Склад продуктів:

салат з квашеної капусти і буряка з імбиром і моченими яблуками

  • відварний  буряк – 300 гр;
  • квашена капуста – 200 гр;
  • мочені яблука – 100 гр;
  • ріпчаста цибуля – 50 гр;
  • корінь імбиру – 15 гр;
  • цукор – 15 гр;
  • рослинна олія (для підсилення смаку можна взяти ароматну) – 50 мл.

Для вітамінного салату я беру середнього розміру вінегретний буряк у відвареному або запеченому вигляді.

Для заправки можна взяти як рафіновану олію, так і ароматну, виготовлену зі смаженого насіння.

Капусту та яблука можна зробити заздалегідь власноруч або придбати готові. При виборі яблук віддайте перевагу більш твердим, їх краще нарізати і часточки та вони залишаться цілими під час перемішування страви.

Як приготувати імбирний салат з квашеної капусти і буряка з моченими яблуками

Готувати страву почнемо з відвареного буряка. Очистимо його та подрібнимо у вигляді довгих тонких брусочків.

салат з квашеної капусти і буряка з імбиром і моченими яблуками

Далі, візьмемо корінь імбиру та очистимо від шкірки, після чого, посічемо маленькими шматочками.

салат з квашеної капусти і буряка з імбиром і моченими яблуками

Можна додатково пом’яти нарізаний імбир столовою ложкою, що збільшить виділення надзвичайно корисного та смачного соку.

Мочені яблука звільняємо від шкірки та видаляємо з кожного плода серцевину.

салат з квашеної капусти і буряка з імбиром і моченими яблуками

Після чого, нарізаємо яблука тоненькими скибочками.

салат з квашеної капусти і буряка з імбиром і моченими яблуками

Половинку очищеної цибулини шаткуємо півкільцями та розділяємо на окремі тонкі смужки.

салат з квашеної капусти і буряка з імбиром і моченими яблуками

Викладаємо в глибоку миску підготовлені компоненти – буряк, яблука, імбир та цибулю – та додаємо квашену капусту. Інгредієнти салату посипаємо цукром та поливаємо олією, обережно перемішуємо.

салат з квашеної капусти і буряка з імбиром і моченими яблуками

Зазвичай, присолювати страву немає потреби, адже, більшість компонентів і так містять сіль. Але, при бажанні чи потребі, можете трохи солі таки додати.

В готовому вигляді вітамінний зимовий салат показано на наступному фото.

салат з квашеної капусти і буряка з імбиром і моченими яблуками

Смачний та апетитний овочевий салат з буряка, квашеної капусти, мочених яблук та коріння імбиру до подачі на стіл готовий. Традиційно, подається такий салат в загальній мисці, щоб кожен мав змогу самостійно покласти собі бажану порцію.

Але можна зробити порційну подачу. Саме такий варіант цікавої порційної презентації страви і демонструє наступне фото. Нам знадобиться велика пласка тарілка. В центрі розміщуємо кулінарне кільце та викладаємо в нього порцію салату. Під час заповнення кільця салатом намагайтеся не докладати зайвих зусиль та не утрамбовувати занадто щільно страву, щоб зберегти цілісність окремих шматочків.

салат з квашеної капусти і буряка з імбиром і моченими яблуками

Далі, прибираємо кулінарне кільце та на власний розсуд прикрашаємо буряковий салат. В даному випадку я оздобила страву скибочкою яблука та листочками руколи і кінзи.

салат з квашеної капусти і буряка з імбиром і моченими яблуками

Овочевий салат з таких простих складових виходить неймовірно смачний завдяки пікантним ноткам імбиру.

Салат з квашеної капусти – відео-рецепти

Пропонуємо, використавши відео із ютуба та поради досвідчених господинь, приготувати і інші варіанти салатної страви із квашеної капусти.

Тут знайдете два надзвичайно цікавих салати котрі стануть у нагоді при складанні меню як на кожен день, так і при плануванні меню на святковий стіл.

І ще один варіант приготування – з курячою грудкою. Під час перегляду дізнаєтесь від автора і про можливі проміжкові варіанти салатів з квашеної капусти.

Отже, готуйте, експериментуйте, смакуйте на здоров’я та балуйте свій організм взимку смачною порцією вітамінів!