В осінньо-зимовий період я намагаюся якомога частіше доповнювати повсякденне меню моєї родини різноманітними вітамінними салатами з доступних овочів. Сьогодні пропоную рецепт пікантного та апетитного салату, до складу якого входять найбільш корисні овочі та фрукти – квашена капуста, буряк, мочені яблука та імбир.
Ця страва дозволить організму поповнити зимову нестачу вітамінів та мінералів, а також стане чудовим смаковим доповненням до страв з м’яса та риби. Покроково оформлений рецепт з фото підкаже як приготувати буряковий салат з квашеної капусти з імбиром та моченими яблуками швидко та смачно та як гарно оформити страву для ефектної подачі на стіл.
Інгредієнти: Буряк, Капуста квашена, Корінь імбиру, Рослинна олія, Цибуля ріпчаста, Цукор, Яблука мочені
Склад продуктів:
- відварний буряк – 300 гр;
- квашена капуста – 200 гр;
- мочені яблука – 100 гр;
- ріпчаста цибуля – 50 гр;
- корінь імбиру – 15 гр;
- цукор – 15 гр;
- рослинна олія (для підсилення смаку можна взяти ароматну) – 50 мл.
Для вітамінного салату я беру середнього розміру вінегретний буряк у відвареному або запеченому вигляді.
Для заправки можна взяти як рафіновану олію, так і ароматну, виготовлену зі смаженого насіння.
Капусту та яблука можна зробити заздалегідь власноруч або придбати готові. При виборі яблук віддайте перевагу більш твердим, їх краще нарізати і часточки та вони залишаться цілими під час перемішування страви.
Зміст
Як приготувати імбирний салат з квашеної капусти і буряка з моченими яблуками
Готувати страву почнемо з відвареного буряка. Очистимо його та подрібнимо у вигляді довгих тонких брусочків.
Далі, візьмемо корінь імбиру та очистимо від шкірки, після чого, посічемо маленькими шматочками.
Можна додатково пом’яти нарізаний імбир столовою ложкою, що збільшить виділення надзвичайно корисного та смачного соку.
Мочені яблука звільняємо від шкірки та видаляємо з кожного плода серцевину.
Після чого, нарізаємо яблука тоненькими скибочками.
Половинку очищеної цибулини шаткуємо півкільцями та розділяємо на окремі тонкі смужки.
Викладаємо в глибоку миску підготовлені компоненти – буряк, яблука, імбир та цибулю – та додаємо квашену капусту. Інгредієнти салату посипаємо цукром та поливаємо олією, обережно перемішуємо.
Зазвичай, присолювати страву немає потреби, адже, більшість компонентів і так містять сіль. Але, при бажанні чи потребі, можете трохи солі таки додати.
В готовому вигляді вітамінний зимовий салат показано на наступному фото.
Смачний та апетитний овочевий салат з буряка, квашеної капусти, мочених яблук та коріння імбиру до подачі на стіл готовий. Традиційно, подається такий салат в загальній мисці, щоб кожен мав змогу самостійно покласти собі бажану порцію.
Але можна зробити порційну подачу. Саме такий варіант цікавої порційної презентації страви і демонструє наступне фото. Нам знадобиться велика пласка тарілка. В центрі розміщуємо кулінарне кільце та викладаємо в нього порцію салату. Під час заповнення кільця салатом намагайтеся не докладати зайвих зусиль та не утрамбовувати занадто щільно страву, щоб зберегти цілісність окремих шматочків.
Далі, прибираємо кулінарне кільце та на власний розсуд прикрашаємо буряковий салат. В даному випадку я оздобила страву скибочкою яблука та листочками руколи і кінзи.
Овочевий салат з таких простих складових виходить неймовірно смачний завдяки пікантним ноткам імбиру.
Салат з квашеної капусти – відео-рецепти
Пропонуємо, використавши відео із ютуба та поради досвідчених господинь, приготувати і інші варіанти салатної страви із квашеної капусти.
Тут знайдете два надзвичайно цікавих салати котрі стануть у нагоді при складанні меню як на кожен день, так і при плануванні меню на святковий стіл.
І ще один варіант приготування – з курячою грудкою. Під час перегляду дізнаєтесь від автора і про можливі проміжкові варіанти салатів з квашеної капусти.
Отже, готуйте, експериментуйте, смакуйте на здоров’я та балуйте свій організм взимку смачною порцією вітамінів!