Сьогодні хочу запропонувати рецепт ситної другої страви, що легко та швидко готується прямо в сковороді. Мова йде про ситну та смачну другу страву, яка називається просто тушкована картопля з печінкою яловичою і цибулею в сметані на сковороді. Точно слідуйте моїм рекомендаціям, щоб печінка під час приготування не вийшла смачною та м’якою. Сподіваюся мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам правильно зробити цю смачну страву із печінки та картоплі.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Картопля, Лавровий лист, Перець чорний горошком, Перець чорний мелений, Печінка, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Цибуля
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Для початку подбаємо про наявність наступного набору продуктів:
- 200-300 гр яловичої печінки;
- 500 гр картоплі;
- 1-2 цибулини;
- 3 ст. ложки сметани;
- борошно;
- рослинна олія – для смаження;
- сіль – за смаком;
- перчик чорний мелений та горошком;
- лавровий лист.
Як приготувати тушковану картоплю з печінкою та цибулею
Щоб печінка вийшла ніжною та смачною, бажано використовувати для приготування страви яловичу печінку з молодого теляти. Якщо впевненості в якості продукту не має, то краще замінити його на курячу печінку. В мене таки знайшлася молода яловича печінка, тому, промиваємо її та видаляємо все зайве (плівку, жовчні протоки).
Підготовлену печінку нарізаємо порційними шматочками, приправляємо їх перчиком, обвалюємо в борошні та викладаємо на сковороду смажитися в олії. Достатньо смажити печінку по 2 хвилини з кожного боку, за більший час вона може стати жорсткою.
В цей час очищуємо цибулю та нарізаємо півкільцями, які також викладаємо на сковороду до печінки смажитися.
Переходимо до картоплі. Очищуємо бульби та розрізаємо кожну на чотири повздовжні частини. Викладаємо підготовлену картоплю на сковороду до інших компонентів. Заливаємо вміст сковороди сметаною, солимо та додаємо спеції (перчик та лавровий лист).
Доливаємо гарячої води в такій кількості, щоб вона вкрила картоплю.
Залишається зменшити вогонь та тушкувати печінку з овочами під закритою кришкою протягом приблизно 40 хвилин.
Як ви могли переконатися, приготування тушкованої в сметані печінки з картоплею та цибулею не потребує особливих зусиль, тому страву можна легко та швидко готувати в домашніх умовах. Тож, скоріше готуйте цю смакоту, розкладайте гарячу страву і насолоджуйтеся смаком ніжної печінки!
Завдяки цьому рецепту у вас на столі з’явиться смачна тушкована картопля з курячою печінкою і солоними огірочками! Дуже проста смачна страва на кожен день.