Смачний салат із червонокачанної капусти з ковбасою, яйцем і майонезом

З червонокачанної капусти можна приготувати не лише корисні та смачні, але ще й дуже красиві салати. Адже, при змішуванні всі компоненти швидко забарвлюються в фіолетово-синій колір різних відтінків, що додає оригінального вигляду страві. Сьогодні пропоную приготувати простий, красивий на вигляд та смачний варіант – салат із червонокачанної капусти з ковбасою, яйцем і майонезом. Докладніше про приготування розповість мій покроково оформлений рецепт з фото.

Для приготування потрібно взяти:

  • 200-250 грам червонокачанної капусти;
  • 150 грам ковбаси копченої;
  • 2 курячих яйця;
  • пучок зеленої цибулі;
  • кріп;
  • майонез;
  • сіль та перець – за смаком.

Салат з червонокачанної капусти

Як приготувати салат з червоної капусти з майонезом

Приготування почнемо з підготовки головного компоненту – капусти. З качана видаляємо всі пошкоджені та сухі листки. Після цього, шаткуємо капусту тоненькими смужками за допомогою великого ножа чи спеціальної терки.

Салат з червонокачанної капусти

Нарізку присолюємо та обминаємо руками, щоб капуста пустила сік. Але будьте обережні, сік дуже швидко забарвлює шкіру та надовго «в’їдається», тому, краще вдягти одноразові поліетиленові чи медичні рукавички.

Салат з червонокачанної капусти

Далі, приступаємо до нарізання ковбаси тонкою соломкою. Рекомендую не використовувати дешеву ковбасу, адже від якості та с маку м’ясного компоненту залежить смак всього салату.

Салат з червонокачанної капусти

Заздалегідь відварюємо яйця та охолоджуємо. Нарізаємо їх достатньо великими кубиками. Чому саме великими? Тому, що при перемішуванні компонентів салату складові забарвляться соком капусти. При цьому, занадто дрібні шматочки будуть просто не помітні серед інших компонентів, а от великі будуть виділятися на тлі капусти своїм блакитним кольором. Завдяки такому ефекту салат буде виглядати незвично та гарно.

Салат з червонокачанної капусти

Залишається лиш подрібнити свіжу зелень.

Салат з червонокачанної капусти

Коли всі компоненти салату подрібнені, поєднуємо їх в салатнику.

Салат з червонокачанної капусти

Страву солимо за смаком та додаємо майонез. Ретельно розмішуємо.

Салат з червонокачанної капусти

Залишаємо салат на 10-15 хвилинок, щоб інгредієнти рівномірно забарвилися.

Салат з червонокачанної капусти

Сподіваюсь, що цей салат із червонокачанної капусти та копченої ковбаси сподобається всім шанувальникам капустяних страв. Якщо ви належите до їх числа, то спробуйте приготувати вдома цей легкий майонезний салатик за моїм рецептом та оцініть його смак та вигляд.

Салат із червонокачанної капусти – відео-рецепти

Про інші варіанти приготування салатних страв із гарної капусти червоного кольору дізнайтесь із відібраних нижче відео.

І ще один легкий овочевий салат заправлений олією.

А це червонокачанна капуста по-корейськи.

Всі попередні салати були без майонезу, а тепер можна зробити капустяний салат з кукурудзою та майонезом.