Буряк використовують для приготування багатьох страв. Тому треба знати, як можна його приготувати. Ми всі звикли варити буряк, але його можна і запекти в фользі. Зараз ми розкажемо, як це зробити.
Інгредієнти: Буряк
Завжди обирайте буряки одного розміру, щоб вони одночасно спеклися.
А ще пам’ятайте, що при запіканні овочі зменшуються на одну третю. Тому беріть на один буряк більше, ніж при варінні.
Як правильно запікати буряк в духовці
Спочатку залийте буряки холодною водою на 15 хвилин.
Потім злийте та добре помийте. Ви їх заливали, щоб бруд краще відставав.
Після цього витріть коренеплоди серветками.
Далі розріжте фольгу на квадрати, щоб загорнути буряк.
Загортати треба в два шари фольги.
Загортайте так, щоб краї були зверху. Це необхідно, аби ви змогли перевірити зубочисткою готовність буряка.
Розігрійте духовку і відправте туди буряк.
Буряки треба запікати приблизно 1,5 години в попередньо розігрітій духовці.
Готовий буряк треба чистити ножем.
Якщо скласти буряк в поліетиленовий пакет та не чистити, то можна зберігати в холодильнику 3-4 дні.
До речі, буряк можна їсти навіть просто порізаний кружальцями. Його треба просто збризнути оцтом та помастити майонезом.
Ось і все, готуйте буряк в духовці та додавайте його в різні салати. Смачного!