Сочевиця з куркою і овочами тушкована з молоком і перцем чилі

Сочевиця – не дуже популярний в слов’янській кухні, але від цього не менш корисний продукт. Пропоную приготувати та скуштувати просту, але корисну та смчну страву – сочевиця з куркою і овочами тушкована в молоці з перцем чилі.
В цій страві гармонічно поєднується пряний смак сочевиці та ніжність курячої грудки. З мінімальними затратами часу на приготування ви отримаєте поживну, багату білком страву, що наситить організм та забезпечить енергію для продуктивної роботи. Тож, наслідуйте покроково оформлений рецепт з фото та готуйте разом зі мною, свого роду, курячий плов із сочевиці.

Інгредієнти:

Пряний гарнір з сочевиці на молоці з перцем чилі

  • 1 скл. сочевиці;
  • половинка курячого філе;
  • по 0,5 шт. цибулі та моркви;
  • 10 гр  перцю чилі;
  • 25 гр вершкового масла;
  • 50 мл молока;
  • 2 скл. води;
  • італійські трави – за смаком.

Як приготувати гарнір із сочевиці та курячої грудки

Готувати страву почнемо з пасерування овочів. Для цього розтоплюємо  в сотейнику вершкове масло.

Пряний гарнір з сочевиці на молоці з перцем чилі

Додаємо подрібнену цибулю та натерту на крупну тертку моркву.

Пряний гарнір з сочевиці на молоці з перцем чилі

Коли цибуля набуде прозорості, викладаємо в сотейник курятину, нарізану невеликими шматочками, та обсмажуємо до рум’янцю.

Пряний гарнір з сочевиці на молоці з перцем чилі

Наступним кроком додаємо в сотейник молоко, викладаємо ретельно промиту сочевицю і доливаємо порцію води. Тушкуємо сочевицю з м’ясом та овочами до набуття м’якості головного компоненту страви. За кілька хвилин до зняття гарніру з вогню додаємо до сочевиці спеції та дрібно порубаний перчик чилі.

пряний гарнір з сочевиці на молоці з перцем чилі

Тушковану сочевицю з овочами та курячим філе подаємо до столу гарячою. Ця проста, але, при цьому, смачна та ситна страва з бобих насичує організм корисним рослинним білком.

Сочевиця з куркою і овочами тушкована з молоком і перцем чилі

Наша страва із сочевиці з куркою – це своєрідний плов, який сміло можна подати як самодостатню другу страву в супроводі свіжих чи маринованих овочі, або доповнити овочевими салатами. Беззаперечний плюс даної страви – швидкість її приготування. Всього за півгодини на столі з’являється ароматна та поживна тушкована на молоці сочевиця з куркою!

Сочевиця з куркою та овочами – відео-рецепти

Якщо вас цікавлять і інші варіанти як приготувати сочевицю смачно, то рекомендую зробити ще і цю дуже смачну страву в індійському стилі. Автор відео-рецепту допоможе все зробити швидко та правильно.

Ще одна перевірена рекомендація – овочеве рагу із курки і сочевиці.

Знайдіть свій найсмачніший варіант приготування. 🙂 Смачного!