Біляші в духовці з начинкою з фаршу і картоплі - смачні і дієтичні

Біляші в духовці з начинкою з фаршу і картоплі – смачні і дієтичні

Шанувальникам домашньої випічки – ситної і смачної – пропонується рецепт приготування соковитих м’ясних біляшів. Начинка для даної випічки – це подрібнене яловиче м’ясо, доповнене кубиками картоплі. Випікати свої біляші буду в духовці, а тісто для них вирішила замісити на сухих швидкодіючих дріжджах. Смачні домашні біляші в духовці – відмінна дієтична страва для ситного перекусу! Щоб переконатися в цьому, використовуйте мій покроково оформлений рецепт з фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 2,5 скл.;
  • молоко – 200 мл;
  • дріжджі сухі – 0,5 ч. л.;
  • цукор – 0,5 ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • олія соняшникова – 3 ст. л.;
  • яловичина – 350 гр;
  • картопля – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 0,5 шт.;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Як спекти біляші з м’ясом і картоплею

Домашнє дріжджове тісто готуємо для ситних біляшів так:

  1. в молоці розчиняємо цукор, дрібку солі і швидкі сухі дріжджі;
  2. коли над поверхнею молока з’явиться пінка, вливаємо олію і перемішуємо;
  3. у молочно-дріжджову суміш, що вийшла, вливаємо в просіяне борошно і замішуємо тісто;
  4. щоб тісто піднялося, даємо йому постояти в теплі з годинку.

Для приготування начинки:

  1. прокручуємо яловичину (або інше м’ясо) через м’ясорубку або подрібнюємо іншим способом;
  2. доповнюємо м’ясний фарш картоплею, подрібненою дрібними кубиками, натертою ріпчастою цибулею, сіллю, спеціями і перемішуємо.

Начинка і тісто для біляшів готові.

Для формування випічки тісто ділимо на шматочки.

Розкачуємо кожен шматочок тіста в коржик.

У центр кожної такої заготовки поміщаємо по столовій ложці начинки з м’яса і картоплі.

Ховаючи всередині начинку, з’єднуємо краї коржа в центрі так, щоб посередині залишився отвір для виходу пари при випічці.

Підготовлені біляші викладаємо на змащене будь-яким жиром деко.

У печі, розігрітій до 180 градусів, біляші з м’ясом і картоплею випікаємо 40 хвилин.

Всім смачного і ситного перекусу!

Біляші в духовці – відео-рецепти

Переконатися в тому, що духові біляші нічим не гірші на смак від звичайних, смажених в олії, допоможуть мені і автори кулінарних ютуб-каналів.

Ці м’ясні біляші, спечені в духовці дивовижно ніжні і м’які. Переконайтеся в цьому, повторивши в домашніх умовах авторський рецепт. Скажу тільки, що дріжджове тісто заводиться на кефірі.

Обов’язково скористайтеся і порадами, які дає автор наступного відео.

Автор цього рецепту називає свою випічку курники з м’ясом і картоплею, але по суті, це ті ж самий наші духові біляші.

Скористайтеся запропонованими рецептами і переконайтеся, що спечені в духовці біляші так само смачні як і татарські пиріжки з м’ясом, відомі під назвою ечпочмакі .