Шанувальникам домашньої випічки – ситної і смачної – пропонується рецепт приготування соковитих м’ясних біляшів. Начинка для даної випічки – це подрібнене яловиче м’ясо, доповнене кубиками картоплі. Випікати свої біляші буду в духовці, а тісто для них вирішила замісити на сухих швидкодіючих дріжджах. Смачні домашні біляші в духовці – відмінна дієтична страва для ситного перекусу! Щоб переконатися в цьому, використовуйте мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Дріжджі, Картопля, Молоко, Олія рослинна, Перець чорний мелений, Сіль, Цибуля, Цукор, Яловичина
Інгредієнти:
- борошно – 2,5 скл.;
- молоко – 200 мл;
- дріжджі сухі – 0,5 ч. л.;
- цукор – 0,5 ч. л.;
- сіль – за смаком;
- олія соняшникова – 3 ст. л.;
- яловичина – 350 гр;
- картопля – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста – 0,5 шт.;
- мелений чорний перець – за смаком.
Як спекти біляші з м’ясом і картоплею
Домашнє дріжджове тісто готуємо для ситних біляшів так:
- в молоці розчиняємо цукор, дрібку солі і швидкі сухі дріжджі;
- коли над поверхнею молока з’явиться пінка, вливаємо олію і перемішуємо;
- у молочно-дріжджову суміш, що вийшла, вливаємо в просіяне борошно і замішуємо тісто;
- щоб тісто піднялося, даємо йому постояти в теплі з годинку.
Для приготування начинки:
- прокручуємо яловичину (або інше м’ясо) через м’ясорубку або подрібнюємо іншим способом;
- доповнюємо м’ясний фарш картоплею, подрібненою дрібними кубиками, натертою ріпчастою цибулею, сіллю, спеціями і перемішуємо.
Начинка і тісто для біляшів готові.
Для формування випічки тісто ділимо на шматочки.
Розкачуємо кожен шматочок тіста в коржик.
У центр кожної такої заготовки поміщаємо по столовій ложці начинки з м’яса і картоплі.
Ховаючи всередині начинку, з’єднуємо краї коржа в центрі так, щоб посередині залишився отвір для виходу пари при випічці.
Підготовлені біляші викладаємо на змащене будь-яким жиром деко.
У печі, розігрітій до 180 градусів, біляші з м’ясом і картоплею випікаємо 40 хвилин.
Всім смачного і ситного перекусу!
Біляші в духовці – відео-рецепти
Переконатися в тому, що духові біляші нічим не гірші на смак від звичайних, смажених в олії, допоможуть мені і автори кулінарних ютуб-каналів.
Ці м’ясні біляші, спечені в духовці дивовижно ніжні і м’які. Переконайтеся в цьому, повторивши в домашніх умовах авторський рецепт. Скажу тільки, що дріжджове тісто заводиться на кефірі.
Обов’язково скористайтеся і порадами, які дає автор наступного відео.
Автор цього рецепту називає свою випічку курники з м’ясом і картоплею, але по суті, це ті ж самий наші духові біляші.
Скористайтеся запропонованими рецептами і переконайтеся, що спечені в духовці біляші так само смачні як і татарські пиріжки з м’ясом, відомі під назвою ечпочмакі .