Пісний дріжджовий пиріг з картоплею і цибулею в духовці

Пісний дріжджовий пиріг з картоплею і цибулею в духовці

У пісні дні ми не виключаємо зі свого меню вживання домашньої випічки, адже, її теж можна приготувати і смачно, і ситно. У нас сьогодні пісний дріжджовий пиріг з картоплею і цибулею, пекти який ми будемо в духовці. Начинка для пирога не звичайна – це подрібнена сира картопля, доповнений цибулею і спеціями. Тісто для цієї пісної випічки треба замісити на воді, з використанням рослинної олії і сухих дріжджів. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам зробити все швидко і правильно. За роботу!

Інгредієнти:

  • борошно – 2,5 скл.;
  • швидкодіючі дріжджі – 6 гр;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • олія рослинна – 30 мл;
  • вода – 200 мл;
  • картопля сира – 2-3 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 0,5 головки;
  • цибуля зелена – за смаком;
  • перець мелений – на свій смак.

Як приготувати пісний пиріг з картоплею і цибулею з дріжджового тіста

Оболонка нашої випічки з картопляною начинкою – це пісне тісто, замішане на воді та сухих швидкодіючих дріжджах. Замісити тісто так:

  1. в теплій воді розчинити сухі дріжджі з швидкою активацією разом з цукром;
  2. коли над поверхнею води з’явиться пінна шапка, влиємо її в просіяне борошно, змішане з сіллю;
  3. крім води з розчиненими дріжджами в миску з борошном вливаємо і рослинну оліюо;
  4. залишається замісити еластичне тісто для пісного пирога;
  5. на годинку тісто потрібно прибрати в тепло, прикривши чистим рушником;
  6. перед формуванням пирога, пісне тісто, що піднялося під впливом дріжджів, треба обм’яти.

Картопляну начинку зробимо наступним чином: очистимо незіпсовані картопляні бульби, подрібнимо їх кубиками і відправимо в миску.

До картоплі додамо нарізану дрібно цибулю. Я додала і ріпчасту, і зелену. Ви можете використовувати лише один вид цибулі на свій розсуд.

До інгредієнтів начинки додамо солі та перцю, орієнтуючись на свої смакові переваги. Перемішаємо компоненти начинки.

Пиріг з пісного тіста кожен може формувати на свій розсуд. Ми ж, розкатали тісто в круглий пласт і виклали на деко. Одну сторону пласта заповнили рівним шаром картопляно-цибулевої начинки.

Накрили другою не заповненою стороною і защепили краї. В середині сформованої випічки рекомендую зробити отвір для виходу пари, який буде утворюватися під час випікання. При такому формуванні закритий пиріг добре пропечеться і не буде вологим.

Відправляємо наш дріжджовий пиріг в духовку на 45-50 хвилин. Температурний режим виставляємо на 180 градусів.

Смачний картопляний пиріг готовий! Можна подавати його їдокам як в гарячому вигляді, так і в охолодженому. Приємного апетиту і смачного перекусу!

Пиріг з картоплею і цибулею – відео-рецепти

Якщо хочете випробувати і інші варіанти приготування випічки з картопляною начинкою, то неодмінно скористайтеся запропонованими нижче, перевіреними кулінарними блогерами, рецептами з ютуба.

У цьому тісті немає молочних продуктів, так само, воно без яєць і дріжджів. При цьому, тісто виходить тонке, листкове і хрустке. На мій смак, це найсмачніше пісне тісто, яке підійде для будь-якої випічки. Такий пиріг з картоплею при охолодженні зберігає смак і текстуру і, навіть, я б сказала, що стає ще смачнішим. Обов’язково спробуйте, якщо хочете зробити без дріжджову випічку.

Начебто, вихідні продуті ті ж, що і в покроковому рецепті з фото, а виходить зовсім інша випічка. А всього то і різниці – формування пирога.

А це вже не пісний пиріг з картоплею з готового дріжджового тіста. Якщо вас влаштовує такий варіант випічки, то неодмінно використовуйте цей простий відео-рецепт.

Хочу запропонувати приготувати і цей смачний, ніжний і ситний заливний пиріг з картоплею. Скажу тільки, що тісто замішується на сметані і майонезі, з яйцями і содою.

А це найсмачніший сільський картопляний пиріг. Начинка комбінована. Поради автора підійдуть для сім’ї, де потрібно готувати для їдців з різними смаковими уподобаннями.

Смачної, красивої і оригінальної вам домашньої випічки!