У пісні дні ми не виключаємо зі свого меню вживання домашньої випічки, адже, її теж можна приготувати і смачно, і ситно. У нас сьогодні пісний дріжджовий пиріг з картоплею і цибулею, пекти який ми будемо в духовці. Начинка для пирога не звичайна – це подрібнена сира картопля, доповнений цибулею і спеціями. Тісто для цієї пісної випічки треба замісити на воді, з використанням рослинної олії і сухих дріжджів. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам зробити все швидко і правильно. За роботу!
Інгредієнти: Борошно, Вода, Дріжджі, Зелена цибуля, Картопля, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор
Інгредієнти:
- борошно – 2,5 скл.;
- швидкодіючі дріжджі – 6 гр;
- цукор – 1 ч. л.;
- сіль – за смаком;
- олія рослинна – 30 мл;
- вода – 200 мл;
- картопля сира – 2-3 шт.;
- цибуля ріпчаста – 0,5 головки;
- цибуля зелена – за смаком;
- перець мелений – на свій смак.
Зміст
Як приготувати пісний пиріг з картоплею і цибулею з дріжджового тіста
Оболонка нашої випічки з картопляною начинкою – це пісне тісто, замішане на воді та сухих швидкодіючих дріжджах. Замісити тісто так:
- в теплій воді розчинити сухі дріжджі з швидкою активацією разом з цукром;
- коли над поверхнею води з’явиться пінна шапка, влиємо її в просіяне борошно, змішане з сіллю;
- крім води з розчиненими дріжджами в миску з борошном вливаємо і рослинну оліюо;
- залишається замісити еластичне тісто для пісного пирога;
- на годинку тісто потрібно прибрати в тепло, прикривши чистим рушником;
- перед формуванням пирога, пісне тісто, що піднялося під впливом дріжджів, треба обм’яти.
Картопляну начинку зробимо наступним чином: очистимо незіпсовані картопляні бульби, подрібнимо їх кубиками і відправимо в миску.
До картоплі додамо нарізану дрібно цибулю. Я додала і ріпчасту, і зелену. Ви можете використовувати лише один вид цибулі на свій розсуд.
До інгредієнтів начинки додамо солі та перцю, орієнтуючись на свої смакові переваги. Перемішаємо компоненти начинки.
Пиріг з пісного тіста кожен може формувати на свій розсуд. Ми ж, розкатали тісто в круглий пласт і виклали на деко. Одну сторону пласта заповнили рівним шаром картопляно-цибулевої начинки.
Накрили другою не заповненою стороною і защепили краї. В середині сформованої випічки рекомендую зробити отвір для виходу пари, який буде утворюватися під час випікання. При такому формуванні закритий пиріг добре пропечеться і не буде вологим.
Відправляємо наш дріжджовий пиріг в духовку на 45-50 хвилин. Температурний режим виставляємо на 180 градусів.
Смачний картопляний пиріг готовий! Можна подавати його їдокам як в гарячому вигляді, так і в охолодженому. Приємного апетиту і смачного перекусу!
Пиріг з картоплею і цибулею – відео-рецепти
Якщо хочете випробувати і інші варіанти приготування випічки з картопляною начинкою, то неодмінно скористайтеся запропонованими нижче, перевіреними кулінарними блогерами, рецептами з ютуба.
У цьому тісті немає молочних продуктів, так само, воно без яєць і дріжджів. При цьому, тісто виходить тонке, листкове і хрустке. На мій смак, це найсмачніше пісне тісто, яке підійде для будь-якої випічки. Такий пиріг з картоплею при охолодженні зберігає смак і текстуру і, навіть, я б сказала, що стає ще смачнішим. Обов’язково спробуйте, якщо хочете зробити без дріжджову випічку.
Начебто, вихідні продуті ті ж, що і в покроковому рецепті з фото, а виходить зовсім інша випічка. А всього то і різниці – формування пирога.
А це вже не пісний пиріг з картоплею з готового дріжджового тіста. Якщо вас влаштовує такий варіант випічки, то неодмінно використовуйте цей простий відео-рецепт.
Хочу запропонувати приготувати і цей смачний, ніжний і ситний заливний пиріг з картоплею. Скажу тільки, що тісто замішується на сметані і майонезі, з яйцями і содою.
А це найсмачніший сільський картопляний пиріг. Начинка комбінована. Поради автора підійдуть для сім’ї, де потрібно готувати для їдців з різними смаковими уподобаннями.
Смачної, красивої і оригінальної вам домашньої випічки!