Для приготування такої смачної і ситної страви як пельмені, є безліч рецептів. І, хоча, принцип готування домашніх пельменів, на загал, схожий, відмінності все ж є. Наприклад, наші, запропоновані сьогодні, домашні пельмені з яловичини Ведмеже вушко, дійсно, нагадують вушка. Начинка в них не жирна, можна сказати дієтична – це перекручена яловичина, доповнена подрібненою цибулею і спеціями. Решта гастрономічних подробиць приготування демонструє покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Перець чорний мелений, Сіль, Цибуля, Яйце, Яловичина
Інгредієнти:
- борошно пшеничне в/г – 3 скл.;
- яйце – 1 шт.;
- вода – 1 скл.;
- сіль – за смаком;
- яловичина – 500 гр;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- мелений чорний перець – на свій смак.
Як приготувати домашні пельмені з яловичиною
Тісто для пельменів краще замісити просте, з використанням борошна, яйця і води. Просіяне борошно потрібно посолити, додати яйце і влити воду. Як бачите, все просто і швидко. Залишається швидко замісити тісто і, поки ми будемо готувати начинку, прибрати його в целофановому мішечку в прохолодне місце.
М’якоть яловичини подрібнюємо, скориставшись м’ясорубкою. М’ясний фарш викладаємо в миску. Доповнюємо фарш ріпчастою цибулею, яку ми подрібнили теркою. Інгредієнти начинки солимо за своїми смаковими переваги, кидаємо дрібку меленого перцю.
Добре перемішуємо компоненти м’ясної начинки.
Ліпити пельмені Ведмежі вушка будемо руками. Пельменне тісто ділимо для зручності на шматки. По черзі кожен шматок тіста розкочуємо в тонкий пласт.
Скориставшись кулінарним кільцем або звичайною склянкою, вирізаємо заготовки для пельменів.
Розподіляємо м’ясний фарш по круглим заготівках.
Скріплюємо краї заготовки як у вареників. Потім, беремося за кінчики, що утворились, і з’єднуємо їх. Виходять маленькі акуратні пельмені, схожі на вушка. Складаємо їх на припилену борошном дошку або на чистий рушник.
Готові пельмені або відразу відварюємо, або для заморозки прибираємо в холодильник.
Пельмені з яловичини – відео-рецепти
Звертаю увагу, що авторський спосіб ліплення або формування пельменів відрізняється від запропонованих раніше.
А з цього відео дізнайтеся про те, чи відрізняються на смак пельмені, приготовані з мармурової яловичини від тих, де начинкою є звичайна яловичина. Скористайтеся експериментом автора для того, щоб дізнатися, а чи варто платити більше.
Приємного всім перекусу з домашніми пельменями з яловичого фаршу!