М’ясо курки корисне, не дуже калорійне, але достатньо поживне. Воно швидко та без клопоту готується як досвідченими господинями, так і початківцями у кулінарній справі. Тому, пропоную свій простий та покроково оформлений фото-рецепт як швидко і смачно запекти курячі стегенця в духовці. Запечені курячі стегна з хрусткою скоринкою всередині мають дуже ніжне і соковите м’ясо. Цей рецепт швидкого приготування знадобиться вам, якщо ви зберетеся приготувати смачну курячу страву до свята або просто на обід або вечерю.
Інгредієнти: Курячі стегна, Олія рослинна, Приправи, Сіль
Складові:
- курячі стегна;
- соняшникова олія;
- сіль з приправами.
Як приготувати курячі стегна з хрусткою скоринкою в духовці
Для втілення рецепта знадобляться свіжі курячі стегна, краще вибирати охолоджені. Приготування почнемо з того, що м’ясо миємо. Видаляємо вологу за допомогою паперового рушника. Укладаємо стегенця в жаростійкий посуд. Посипаємо і натираємо їх сіллю з додаванням приправ. Щоби окремо не підбирати приправи, можете використати для цієї мети Адигейську сіль, яку можна придбати в продуктовому магазині.
Потім, скроплюємо м’ясні шматочки рослинною олією. Вона не дасть страві підгоріти і сприяє утворенню хрусткої скоринки. Олію розподіляємо по поверхні стегенець. Для змазування дуже зручно використовувати силіконовий пензлик.
Духовку для запікання треба розігріти заздалегідь. Температура на початку приготування повинна бути 250-280 градусів. Розміщуємо форму з м’ясом в духовку. Через півгодини зменшуємо температуру до 200 градусів. Запікаємо курку, орієнтовно, ще півгодини. Вийнявши з духовки, запечені стегна з хрусткою скоринкою можна відразу подавати до столу.
На гарнір можете приготувати свій улюблений або будь-які тушковані чи відварені овочі, а можете подати і просто свіжі овочеві салати. Тут все залежить від ваших уподобань і фантазії!