Томатний суп з сочевицею і грибами - пісний та смачний

Томатний суп з сочевицею і грибами – пісний та смачний

Цей пікантний пісний томатний суп з сочевицею і грибами чудово вгамує голод не тільки на обід, але і на вечерю. Особливо сподобається рецепт тим, хто полюбляєте перші страви так само, як і мій чоловік. ? Ця універсальна страва, не просто наситить, але і урізноманітнить повсякденне меню та стане гарним варіантом першої страви при системі правильного харчування або в період посту. Смачний сочевичний суп можуть готувати як вегетаріанці, так і м’ясоїди. Покроково оформлений рецепт з фото покаже вам важливі моменти його приготування.

Складові:

Сочевичний суп з грибами і томатним соком

  • томатний сік – 150 мл;
  • гриби – 100 гр;
  • картопля – 3 шт.;
  • сочевиця – 70 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль та прянощі – за смаком;
  • кріп – невеликий пучок.

Як зварити томатний суп з сочевицею і грибами

Приготування страви починається традиційно – ретельно очистити всі овочі та вимити їх. Картоплю подрібнити на дрібні кубики і залити водою. Покласти каструльку на вогонь і варити овоч до закипання води.

Сочевичний суп з грибами і томатним соком

Подрібнити гриби на невеликі слайси. Нарізати цибулю на кубики.

Сочевичний суп з грибами і томатним соком

Пасерувати гриби з цибулею до рум’яності.

Томатний суп з сочевицею і грибами

Сочевицю ретельно промити від можливих смітинок і додати до супу разом з грибами. Робити цей крок треба на етапі, коли картопля зварилася тільки до напівготовності.

Томатний суп з сочевицею і грибами

В цей же час треба влити у суп томатний сік або розведену водою томатну пасту.

Томатний суп з сочевицею і грибами

В кінці приготування слід додати трохи сирого рубаного лука і подрібнений кріп. Ароматний томатний суп з сочевицею і грибами готовий. Смачного!

Томатний суп з сочевицею і грибами

Ситний сочевичний суп з грибами і томатним соком є вкрай поживною першою стравою, яка відмінно наситить і додасть сил. Він підходить як для зимового сезону, так і для літнього. Перевагою є не тільки низька калорійність готовоої страви, але і високий вміст рослинного білка. Подавати пісний суп рекомендується теплим, можна зі сметаною.