Цей пікантний пісний томатний суп з сочевицею і грибами чудово вгамує голод не тільки на обід, але і на вечерю. Особливо сподобається рецепт тим, хто полюбляєте перші страви так само, як і мій чоловік. ? Ця універсальна страва, не просто наситить, але і урізноманітнить повсякденне меню та стане гарним варіантом першої страви при системі правильного харчування або в період посту. Смачний сочевичний суп можуть готувати як вегетаріанці, так і м’ясоїди. Покроково оформлений рецепт з фото покаже вам важливі моменти його приготування.
Інгредієнти: Зелень, Картопля, Морква, Олія рослинна, Печериці, Сіль, Сочевиця зелена, Спеції, Томатний сік, Цибуля
Складові:
- томатний сік – 150 мл;
- гриби – 100 гр;
- картопля – 3 шт.;
- сочевиця – 70 гр;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль та прянощі – за смаком;
- кріп – невеликий пучок.
Як зварити томатний суп з сочевицею і грибами
Приготування страви починається традиційно – ретельно очистити всі овочі та вимити їх. Картоплю подрібнити на дрібні кубики і залити водою. Покласти каструльку на вогонь і варити овоч до закипання води.
Подрібнити гриби на невеликі слайси. Нарізати цибулю на кубики.
Пасерувати гриби з цибулею до рум’яності.
Сочевицю ретельно промити від можливих смітинок і додати до супу разом з грибами. Робити цей крок треба на етапі, коли картопля зварилася тільки до напівготовності.
В цей же час треба влити у суп томатний сік або розведену водою томатну пасту.
В кінці приготування слід додати трохи сирого рубаного лука і подрібнений кріп. Ароматний томатний суп з сочевицею і грибами готовий. Смачного!
Ситний сочевичний суп з грибами і томатним соком є вкрай поживною першою стравою, яка відмінно наситить і додасть сил. Він підходить як для зимового сезону, так і для літнього. Перевагою є не тільки низька калорійність готовоої страви, але і високий вміст рослинного білка. Подавати пісний суп рекомендується теплим, можна зі сметаною.