Цей повітряний і дуже ніжний десерт з грушевою начинкою всередині займає гідне місце серед величезного різноманіття десертів. Серед кулінарів він відомий як десерт з секретом або тістечко Павлова з сирним кремом і грушею. Мені захотілося зробити його на своїй кухні і насолодитись його незабутньо ніжним смаком. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам зробити такий самий смачний і ніжний білково-фруктовий десерт у домашніх умовах.
Інгредієнти: Ванілін, Вершки, Крохмаль кукурудзяний, Лимонний сік, Сир, Сіль, Тростинний цукор, Яйце
Так що ж потрібно мати під рукою приступаючи до роботи.
Для меренги:
- 190 грам цукрової пудри;
- 75 грам білків (або 3 шт.);
- 1 грам солі дрібної;
- 12 грам крохмалю (кукурудзяного);
- 3 грами (1 ч.л.) свіжого лимонного соку;
- 35 грам тростинного цукру.
Для грушевої начинки:
- 120 грам тростинного цукру;
- 180 грам очищених груш без серцевини.
Для крему:
- 100 грам 33% вершків тваринного походження;
- 200 грам сирного сиру Креметта;
- 90-110 грам цукрової пудри + 5 грам ванілі.
Зміст
Як приготувати тістечко Павлова з сирним кремом і грушею
Як зробити меренгу
Беремо білки (бажано кімнатної температури) і починаємо збивати їх на середніх оборотах міксера до появи перших бульбашок. Потім, всипаємо сіль і збільшуємо швидкість міксера. Як тільки з’явилися м’які піки у білків, додаємо лимонний сік. Далі, всипаємо порціями цукрову пудру і ваніль. Продовжуємо збивати меренгу до стійких пиків. На останньому етапі всипаємо крохмаль і ще раз перемішуємо готову меренгу.
Беремо насадку (у мене «закрита зірка») і кондитерський мішок, відкидаємо меренгу на пергамент. Спочатку робимо рівне коло, а потім ще одне коло другим ярусом. Кожну меренгу посипаємо тростинним цукром і отпекаем при 150°С 35-40 хвилин.
Якщо хочете, щоб меренги залишились білого кольору, а не стала кремовою, як у мене, печіть їх при 100°С близько 1,5 годин. Даємо час мерензі повністю охолонути.
Грушева начинка для десерту Ганни Павлової
Очищені шматочки груші ріжемо на маленькі кубики. На сковороду насипаємо цукор і починаємо його плавити. Як тільки він стане рідким, опускаємо до сковороди шматочки груші і карамелізуемо її. Перш ніж викладати начинку з груші в меренгу, потрібно її трохи остудити.
Коли карамельна груша охолоне, кладемо її на дно меренги.
Як готувати вершково-сирний крем
У міксері на високій швидкості підбиваємо сирний сир разом з цукровою пудрою і ваніллю близько 3-4 хвилин. Потім, вводимо вершки і збиваємо масу до отримання пишного, але стійкого стану. За допомогою тієї ж насадки, яку використовували для меренги, відкладаємо збитий вершковий крем прямо на грушеву начинку.
Через дрібне сито можна нанести на грушевий десерт трохи меленої кави чи какао, але це вже на ваш смак та розсуд.
Ось так смачне домашнє тістечко Павлова з сирним кремом і грушею виглядає в розрізі.
Навіть не ласуни погодяться, що такий ніжний та оригінальний десерт це дуже апетитно і смачно. ?