Тістечко Павлова з сирним кремом і грушею - смачний грушевий десерт

Тістечко Павлова з сирним кремом і грушею – смачний грушевий десерт

Цей повітряний і дуже ніжний десерт з грушевою начинкою всередині займає гідне місце серед величезного різноманіття десертів. Серед кулінарів він відомий як десерт з секретом або тістечко Павлова з сирним кремом і грушею. Мені захотілося зробити його на своїй кухні і насолодитись його незабутньо ніжним смаком. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам зробити такий самий смачний і ніжний білково-фруктовий десерт у домашніх умовах.

Так що ж потрібно мати під рукою приступаючи до роботи.

Для меренги:

  • 190 грам цукрової пудри;
  • 75 грам білків (або 3 шт.);
  • 1 грам солі дрібної;
  • 12 грам крохмалю (кукурудзяного);
  • 3 грами (1 ч.л.) свіжого лимонного соку;
  • 35 грам тростинного цукру.

Для грушевої начинки:

  • 120 грам тростинного цукру;
  • 180 грам очищених груш без серцевини.

Для крему:

  • 100 грам 33% вершків тваринного походження;
  • 200 грам сирного сиру Креметта;
  • 90-110 грам цукрової пудри + 5 грам ванілі.

Як приготувати тістечко Павлова з сирним кремом і грушею

Як зробити меренгу

Беремо білки (бажано кімнатної температури) і починаємо збивати їх на середніх оборотах міксера до появи перших бульбашок. Потім, всипаємо сіль і збільшуємо швидкість міксера. Як тільки з’явилися м’які піки у білків, додаємо лимонний сік. Далі, всипаємо порціями цукрову пудру і ваніль. Продовжуємо збивати меренгу до стійких пиків. На останньому етапі всипаємо крохмаль і ще раз перемішуємо готову меренгу.

Десерт Анни Павлової з вершками і фруктами

Беремо насадку (у мене «закрита зірка») і кондитерський мішок, відкидаємо меренгу на пергамент. Спочатку робимо рівне коло, а потім ще одне коло другим ярусом. Кожну меренгу посипаємо тростинним цукром і отпекаем при 150°С 35-40 хвилин.

Десерт Анни Павлової з вершками і фруктами

Якщо хочете, щоб меренги залишились білого кольору, а не стала кремовою, як у мене, печіть їх при 100°С близько 1,5 годин. Даємо час мерензі повністю охолонути.

Десерт Анни Павлової з вершками і фруктами

Грушева начинка для десерту Ганни Павлової

Очищені шматочки груші ріжемо на маленькі кубики. На сковороду насипаємо цукор і починаємо його плавити. Як тільки він стане рідким, опускаємо до сковороди шматочки груші і карамелізуемо її. Перш ніж викладати начинку з груші в меренгу, потрібно її трохи остудити.

Тістечко Павлова з сирним кремом і грушею

Коли карамельна груша охолоне, кладемо її на дно меренги.

Тістечко Павлова з сирним кремом і грушею

Як готувати вершково-сирний крем

У міксері на високій швидкості підбиваємо сирний сир разом з цукровою пудрою і ваніллю близько 3-4 хвилин. Потім, вводимо вершки і збиваємо масу до отримання пишного, але стійкого стану. За допомогою тієї ж насадки, яку використовували для меренги, відкладаємо збитий вершковий крем прямо на грушеву начинку.

Тістечко Павлова з сирним кремом і грушею

Через дрібне сито можна нанести на грушевий десерт трохи меленої кави чи какао, але це вже на ваш смак та розсуд.

Тістечко Павлова з сирним кремом і грушею

Ось так смачне домашнє тістечко Павлова з сирним кремом і грушею виглядає в розрізі.

Тістечко Павлова з сирним кремом і грушею

Навіть не ласуни погодяться, що такий ніжний та оригінальний десерт це дуже апетитно і смачно. ?