Хочу поділитися смачним і простим у відтворенні рецептом паски з сиру. Великою популярністю в нашій родині користується великодня сирна паска з начинкою з маку. Через незвичність і багатство смаку ми називаємо її Царською. Я готую її без яєць – на молоці, з шоколадом, желатином і збитими вершками. Сирна паска з маковою начинкою прекрасно тримає свою форму і виходить неймовірно смачною. Покроково зроблені фото і докладний опис всіх етапів приготування допоможе і вам легко і просто впоратися з приготуванням цього святкового сирного десерту в домашніх умовах.
Інгредієнти: Айсінг, Білий шоколад, Ванілін, Вершки, Вода, Желатин, Кольорове драже, Молоко, Сир, Цукор
Кухня: Російська кухня
Складові:
- 800 грам 11% сиру;
- 100 мл 3,6% молока;
- 250 грам цукрового піску + 5 грам ваніліну;
- 90 грам білого шоколаду;
- 15 грам желатину + 70 мл води;
- 600 мл 33% вершків;
- 100 грам цукатів;
- 200 грам макової начинки;
- кольорове драже для прикраси;
- айсінг з харчовим барвником – для декору.
Як приготувати сирну паску з начинкою з маку
Готувати цю великодню страву починаємо з того, що сир викладаємо на друшляк заправлений марлею. Зробити це потрібно для того, щоб зійшла зайва рідина.
Замочуємо желатин. Потім, протираємо сир через сито і отримуємо однорідну сирну масу.
У кухлик всипаємо цукор і ванілін, вливаємо молоко і доводимо все до кипіння. Вимикаємо вогонь і даємо молоку час трохи охолонути, приблизно до 60°С. Тепер, можна опустити шматочки білого шоколаду в гаряче молоко.
Вінчиком розмішуємо шоколад в молоці, додаємо набряклий желатин і перемішуємо його поки він повністю не розчиниться в молочно-шоколадній масі. Як тільки це станеться, виливаємо всю молочну суміш у підготовлений творожний сир і перемішуємо вінчиком. Маса повинна повністю охолонути.
Тепер, збиваємо вершки до м’яких піків і вводимо в холодну сирну масу за допомогою лопатки.
Розкладаємо вершково-сирну масу по формах, наповнюючи їх до половини. Викладаємо цукати ближче до країв і макову начинку в центр. Потім, все покриваємо ще однією порцією сирної маси і прибираємо в морозилку. Вище описаним способом я формую як паски різної форми та розмірів. Зазвичай, всі такі паски викладаю в силіконових формах для випічки.
Коли маленькі сирні пасочки заморозяться, виймаємо їх із формочок і переставляємо в холодильник. Як тільки розморозяться – прикрашаємо кольоровим драже.
Точно таким же способом викладаю і сирну паску в спеціальній формі, яку попередньо, під час збирання форми, заправляю марлею. Таку велику сиру сирну паску у формі спершу просто відкладаю в холодильник. В такому вигляді як ви бачите на фото. Тримаю у холодильнику поки не застигне. Краще, якщо у неї на це буде ціла ніч. 🙂
Перш ніж витягти сирну паску з великої розбірної форми, треба її разом з формою поставити на годину в морозилку. Потім, сміло можна не тільки знімати і форму, і марлю, але і прикрашати.
Можна і саме “тіло” паски з сиру зробити з маком. Для цього потрібно просто змішати 1 столову ложку макової начинки з це рідкою сирною масою і після цього викласти її у форми. При бажанні, в центр теж можете додати макову начинку. В цьому випадку паска вийде як на фото нижче.
Я прикрашаю свої сирі Царськи паску з сиру рожевим айсінгом – королівською глазур’ю для розпису випічки. Як я сама роблю айсінг з білків описано в окремому рецепті, на який можете перейти по посиланню в інгредієнтах. Але ви можете обрати любий прийнятний для себе варіант декору.
Великодню паску з маком у сирній масі я прикрасила зеленим айсінгом. Цікаві та прості ідеї як прикрасити паски на Великдень можете взяти зі статті за посиланням.
У розрізі моя Царська сирна паска з маковою начинкою виглядає дуже привабливо.
Зауважу тільки, що такі невеликі сиркові десерти в самих різних силіконових формочках можна готувати дітям не тільки на Великдень. 🙂
Прості та смачні рецепти на Великдень знайдете за посиланнями: