Сира Царська сирна паска з начинкою з маку - смачний великодній десерт

Сира Царська сирна паска з начинкою з маку – смачний великодній десерт без сирих яєць

Хочу поділитися смачним і простим у відтворенні рецептом паски з сиру. Великою популярністю в нашій родині користується великодня сирна паска з начинкою з маку. Через незвичність і багатство смаку ми називаємо її Царською. Я готую її без яєць – на молоці, з шоколадом, желатином і збитими вершками. Сирна паска з маковою начинкою прекрасно тримає свою форму і виходить неймовірно смачною. Покроково зроблені фото і докладний опис всіх етапів приготування допоможе і вам легко і просто впоратися з приготуванням цього святкового сирного десерту в домашніх умовах.

Складові:

  • 800 грам 11% сиру;
  • 100 мл 3,6% молока;
  • 250 грам цукрового піску + 5 грам ваніліну;
  • 90 грам білого шоколаду;
  • 15 грам желатину + 70 мл води;
  • 600 мл 33% вершків;
  • 100 грам цукатів;
  • 200 грам макової начинки;
  • кольорове драже для прикраси;
  • айсінг з харчовим барвником – для декору.

Як приготувати сирну паску з начинкою з маку

Готувати цю великодню страву починаємо з того, що сир викладаємо на друшляк заправлений марлею. Зробити це потрібно для того, щоб зійшла зайва рідина.

проціджуємо сир

Замочуємо желатин. Потім, протираємо сир через сито і отримуємо однорідну сирну масу.

протираємо сир

У кухлик всипаємо цукор і ванілін, вливаємо молоко і доводимо все до кипіння. Вимикаємо вогонь і даємо молоку час трохи охолонути, приблизно до 60°С. Тепер, можна опустити шматочки білого шоколаду в гаряче молоко.

розтоплюємо шоколад

Вінчиком розмішуємо шоколад в молоці, додаємо набряклий желатин і перемішуємо його поки він повністю не розчиниться в молочно-шоколадній масі. Як тільки це станеться, виливаємо всю молочну суміш у підготовлений творожний сир і перемішуємо вінчиком. Маса повинна повністю охолонути.

Змішуємо молоко і сир

Тепер, збиваємо вершки до м’яких піків і вводимо в холодну сирну масу за допомогою лопатки.

Вводимо збиті вершки

Розкладаємо вершково-сирну масу по формах, наповнюючи їх до половини. Викладаємо цукати ближче до країв і макову начинку в центр. Потім, все покриваємо ще однією порцією сирної маси і прибираємо в морозилку. Вище описаним способом я формую як паски різної форми та розмірів. Зазвичай, всі такі паски викладаю в силіконових формах для випічки.

Розкладаємо по формах

Коли маленькі сирні пасочки заморозяться, виймаємо їх із формочок і переставляємо в холодильник. Як тільки розморозяться – прикрашаємо кольоровим драже.

Сирна паска з маковою начинкою

Точно таким же способом викладаю і сирну паску в спеціальній формі, яку попередньо, під час збирання форми, заправляю марлею. Таку велику сиру сирну паску у формі спершу просто відкладаю в холодильник. В такому вигляді як ви бачите на фото. Тримаю у холодильнику поки не застигне. Краще, якщо у неї на це буде ціла ніч. 🙂

Сирна паска з маковою начинкою

Перш ніж витягти сирну паску з великої розбірної форми, треба її разом з формою поставити на годину в морозилку. Потім, сміло можна не тільки знімати і форму, і марлю, але і прикрашати.

Сирна паска з маковою начинкою

Можна і саме “тіло” паски з сиру зробити з маком. Для цього потрібно просто змішати 1 столову ложку макової начинки з це рідкою сирною масою і після цього викласти її у форми. При бажанні, в центр теж можете додати макову начинку. В цьому випадку паска вийде як на фото нижче.

Сирна паска з маковою начинкою

Я прикрашаю свої сирі Царськи паску з сиру рожевим айсінгом – королівською глазур’ю для розпису випічки. Як я сама роблю айсінг з білків описано в окремому рецепті, на який можете перейти по посиланню в інгредієнтах. Але ви можете обрати любий прийнятний для себе варіант декору.

Сирна паска з маковою начинкою

Великодню паску з маком у сирній масі я прикрасила зеленим айсінгом. Цікаві та прості ідеї як прикрасити паски на Великдень можете взяти зі статті за посиланням.

Сирна паска з маковою начинкою

У розрізі моя Царська сирна паска з маковою начинкою виглядає дуже привабливо.

Сирна паска з маковою начинкою

Зауважу тільки, що такі невеликі сиркові десерти в самих різних силіконових формочках можна готувати дітям не тільки на Великдень. 🙂

Прості та смачні рецепти на Великдень знайдете за посиланнями: