Курячі стегна з грибами в духовці - запечені без кістки смачно та оригінально

Курячі стегна з грибами в духовці – запечені без кістки смачно та оригінально

М’які, ніжні і дуже смачні запечені в духовці курячі стегна з грибами стануть ідеальним доповненням до будь-якого гарніру: картоплі, рису або овочів. Така страва не тільки відмінний варіант до вечері або ситного обіду, але і відмінно виглядає в якості гарячої закуски на святковому столі. Стегенця, запечені без кістки, дуже поживні, ситні і виходять надзвичайно м’якими і соковитими. Це відмінна бюджетна альтернатива курячому філе! Впевнена, що вам захочеться і собі запекти так само смачно курячі стегна з грибами в духовці. Для цього просто використовуйте мій покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

Курячі стегна з грибами в духовці

  • стегна курячі – 5 шт.;
  • гриби – 500 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сметана – 2 ст.л.;
  • спеції – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Як запекти курячі стегна з грибами в духовці смачно і просто

Починати приготування потрібно з того, що слід очистити куплені стегенця від шкірки і кісточок. Кістки з стегенець досить легко вийняти, варто всього лиш надрізати м’ясо близько до кістки. Далі, отриману м’якоть слід трохи відбити і помістити в форму для запікання.

Курячі стегна з грибами в духовці

Щедро посипати стегна спеціями і сіллю. Підготовлене до запікання куряче м’ясо нехай постоїть і просочиться отриманими ароматами, а ми тим часом, почнемо готувати грибочки.

Курячі стегна з печерицями в духовці

Гриби для цієї страви можно обрати будь-які, але у мене, на цей раз, звичайнісінькі, доступні для всіх печериці. І так, потрібно подрібнити промиті та очищені гриби і цибулю на дрібні шматочки.

Курячі стегна з грибами в духовці

Пасерувати на сковороді грибочки з цибулею до їх рум’яності чи то прозорості. Цю стадію готовності називають по різному. 🙂

Курячі стегна з грибами в духовці

Перемішати гриби зі сметаною і викласти на вже замариновані курячі стегна без кісток та шкіри. Сформовану страву відправити в розігріту духову шафу і запікати там до м’якості м’яса – хвилин 40. Температуру для запікання виставити на 200 градусів. Під час запікання страву рекомендую накрити листом фольги або кришкою. Якщо ні чим не накривати, то гриби можуть підсохнути, а м’ясо не пропечеться. За 10-15 хвилин до кінця запікання фольгу чи кришку слід прибрати і дати грибочками трішки прихопитись легкою скоринкою.

Запечені курячі стегна з грибами в духовці

Подавати цю дуже смачну, але просту та оригінальну запечену страву слід гарячою – з пилу і з жару!

Запечені курячі стегна з грибами в духовці

Такий дієтичний варіант приготування курячого м’яса з грибочками відмінно підійде для тих, хто хоче приготувати щось смачне, корисне і не звичайне. Як бачите, зробити таку м’ясну закуску можно швидко і дуже просте. Це під силу кожній господині.