Курячі стегна в маринаді з майонезу і соєвого соусу запечені в духовці

Курячі стегна в маринаді з майонезу і соєвого соусу запечені в духовці

Сьогодні «попрацюємо» з курячими стегнами. Цей гастрономічний продукт заслужено завоював на кухарському олімпі свою популярність. Існує досить велика кількість найрізноманітніших способів «в справі» використати дану частину курячої тушки. А наш рецепт – це прості в приготуванні і дуже смачні курячі стегна в маринаді з майонезу і соєвого соусу запечені в духовці. Перш ніж запекти стегенця в духовці, потрібно заздалегідь замочити їх в маринаді, склад якого дуже простий: будь-який майонез і самий звичайний (класичний) соєвий соус. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі важливі етапи приготування цієї гарячої закуски.

Складові:

Запечені курячі стегна в майонезі і соєвому соусі

  • стегна курочки – 5 або 6 штук;
  • соєвий (класичний) соус – 50 мл;
  • майонез (може бути будь-який) – 3 ст. лож.;
  • сіль – за смаком;
  • перець мелений – за смаком;
  • олія соняшникова – 1 ст. ложка (для змащення форми).

Як запекти курячі стегна в маринаді з майонезу і соєвого соусу

Приготування починаємо з того, що відібрані частини тушки відправляємо промиватися під прохолодну воду. Потім, обсушуємо їх паперовим рушником і кладемо до глибокої ємності. У мене миска.

Запечені курячі стегна в майонезі і соєвому соусі

Далі, приступаємо до маринування стегон. Зауважу, що наш майонезно-соєвий маринад не потрібно замішувати в окремій ємності. Будемо все робити в одній. Тому, спершу викладаємо до підготовлених курячих частин майонез. Беріть той, який є у вас в холодильнику або той, який любите.

Курячі стегна в духовці

Слідом доливаємо соєвий соус.

Курячі стегна в духовці

Кількість меленого чорного перцю та солі визначайте згідно своїх смакових уподобань.

Запечені курячі стегна в маринаді з майонезу і соєвого соусу

Гарненько всі продукти перемішуємо і, накривши кришкою, ставимо стегна, десь, на годинку до холодильника – маринуватися.

Запечені курячі стегна в маринаді з майонезу і соєвого соусу

Минула година – готуємо для запікання форму. Спершу дно форми слід трішки промазати маслом. Після цього, просто заповнюємо її маринованими курячими стегнами, укладаючи їх достатньо щільно. Накриваємо форму відповідним за розміром шматком фольги і переносимо у підігріту духову шафу. Вона на цей час вже повинна бути прогрітою до 220 градусів.

Запечені курячі стегна в маринаді з майонезу і соєвого соусу

Хвилинок так через 40, форму відкриваємо (знімаємо фольгу) і знову повертаємо у духовку. Шматочки курочки мають запікатись ще хоч чверть години до красивого рум’янцю та хрусткої скоринки.

Запечені курячі стегна в маринаді з майонезу і соєвого соусу

Ось такі красиві і соковиті курячі стегна в маринаді у нас в процесі запікання вийшли.

Запечені курячі стегна в маринаді з майонезу і соєвого соусу

Подавати їх можна на друге з будь-яким гарніром. Я дуже люблю з картопляним пюре. ? А якщо це гаряча м’ясна закуска на святковий стіл, то можна окремо приготувати запечену картоплю.

Запечені курячі стегна в маринаді з майонезу і соєвого соусу

Пригощайтеся на здоров’я і не забудьте поділитися рецептом з друзями! ?