Сьогодні «попрацюємо» з курячими стегнами. Цей гастрономічний продукт заслужено завоював на кухарському олімпі свою популярність. Існує досить велика кількість найрізноманітніших способів «в справі» використати дану частину курячої тушки. А наш рецепт – це прості в приготуванні і дуже смачні курячі стегна в маринаді з майонезу і соєвого соусу запечені в духовці. Перш ніж запекти стегенця в духовці, потрібно заздалегідь замочити їх в маринаді, склад якого дуже простий: будь-який майонез і самий звичайний (класичний) соєвий соус. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі важливі етапи приготування цієї гарячої закуски.
Інгредієнти: Курячі стегна, Майонез, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Соєвий соус
Складові:
- стегна курочки – 5 або 6 штук;
- соєвий (класичний) соус – 50 мл;
- майонез (може бути будь-який) – 3 ст. лож.;
- сіль – за смаком;
- перець мелений – за смаком;
- олія соняшникова – 1 ст. ложка (для змащення форми).
Як запекти курячі стегна в маринаді з майонезу і соєвого соусу
Приготування починаємо з того, що відібрані частини тушки відправляємо промиватися під прохолодну воду. Потім, обсушуємо їх паперовим рушником і кладемо до глибокої ємності. У мене миска.
Далі, приступаємо до маринування стегон. Зауважу, що наш майонезно-соєвий маринад не потрібно замішувати в окремій ємності. Будемо все робити в одній. Тому, спершу викладаємо до підготовлених курячих частин майонез. Беріть той, який є у вас в холодильнику або той, який любите.
Слідом доливаємо соєвий соус.
Кількість меленого чорного перцю та солі визначайте згідно своїх смакових уподобань.
Гарненько всі продукти перемішуємо і, накривши кришкою, ставимо стегна, десь, на годинку до холодильника – маринуватися.
Минула година – готуємо для запікання форму. Спершу дно форми слід трішки промазати маслом. Після цього, просто заповнюємо її маринованими курячими стегнами, укладаючи їх достатньо щільно. Накриваємо форму відповідним за розміром шматком фольги і переносимо у підігріту духову шафу. Вона на цей час вже повинна бути прогрітою до 220 градусів.
Хвилинок так через 40, форму відкриваємо (знімаємо фольгу) і знову повертаємо у духовку. Шматочки курочки мають запікатись ще хоч чверть години до красивого рум’янцю та хрусткої скоринки.
Ось такі красиві і соковиті курячі стегна в маринаді у нас в процесі запікання вийшли.
Подавати їх можна на друге з будь-яким гарніром. Я дуже люблю з картопляним пюре. ? А якщо це гаряча м’ясна закуска на святковий стіл, то можна окремо приготувати запечену картоплю.
Пригощайтеся на здоров’я і не забудьте поділитися рецептом з друзями! ?