Курячі стегна в кисло-солодкому соусі запечені в рукаві

Курячі стегна в кисло-солодкому соусі запечені в рукаві

Презентовані сьогодні ароматні, соковиті і дуже смачні курячі стегна в кисло-солодкому соусі стануть азіатською родзинкою на вашому столі. Золотисті запечені стегенця з апетитною шкіркою урізноманітнять будь-яке меню і стануть універсальною гарячою м’ясною закускою до будь-якого гарніру або овочевих страв. Перевагою приготування курки в рукаві для запікання за даним рецептом є пікантний насичений смак готової страви, вкрай простий набір інгредієнтів і швидке приготування. Мій покроково оформлений рецепт з фото зробить ваше перше створення цієї ароматної курячої закуски неймовірно легким і простим!

Складові:

Курячі стегна в кисло-солодкому соусі запечені в рукаві

  • соєвий соус – 1 ст.л.;
  • лимонний сік – 1 ст.л.;
  • цибуля – 1/2 шт.;
  • олія рослинна – 2 ст.л.;
  • курячі стегна – 3 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний – за смаком;
  • цукор – 1 ст.л.;
  • томатний соус – 1 ст.л.

Як приготувати курячі стегна в кисло-солодкому соусі в духовці

Починаємо приготування з того, що робимо соус для маринування стегенець. Щоб зробити кисло-солодкий маринад на основі соєвого соусу, необхідно змішати лимонний сік з цукром у глибокій ємності.

Курячі стегна в кисло-солодкому соусі запечені в рукаві

І так, додаємо соєвий соус, олію і томатний соус. Ретельно перемішуємо компоненти.

Курячі стегна в кисло-солодкому соусі запечені в рукаві

Теперь, треба всипати рубану півкільцями цибулю.

Курячі стегна в кисло-солодкому соусі запечені в рукаві

Після цього можна приступати до обробки відібраних шматочків курки. Їх потрібно вимити, обсушити паперовими рушниками і помістити в кулінарний рукав для запікання.

Курячі стегна в кисло-солодкому соусі запечені в рукаві

Влити в рукав для запікання приготовлений соус. Щільно зав’язати рукав і перемішати курочку з соусом, акуратно струшуючи м’ясо всередині рукава. Залишити стегна в пакеті при кімнатній температурі на 40 хвилин, після чого, можна сміливо відправити рукав для запікання разом з усім вмістом в прогріту духову шафу. Температуру запікання потрібно виставити на 180 градусів і запікати не більше години.

Курячі стегна в кисло-солодкому соусі запечені в рукаві

Готове м’ясо вийняти з духовки, розрізати рукав і залишити трохи охолонути (не більше 10 хвилин) при кімнатній температурі.

Курячі стегна в кисло-солодкому соусі запечені в рукаві

Викласти готові запечені стегна на тарілку, полити лимонним соком за смаком і подавати разом з улюбленим соусом, гарніром або просто з овочами.

Курячі стегна в кисло-солодкому соусі запечені в рукаві

Соковиті, духмяні та дуже смачні стегенця в духовці прикрасять святковий стіл, урізноманітнять вечерю або романтичне застілля. Страва досить красива в подачі, проста і вкрай легка в приготуванні. Готова м’ясна закуска відмінно поєднується з багатьма гарнірами, особливо з картопляним пюре, просто відвареною, смаженою або запеченою в духовці картоплею або з рисовим гарніром. Смачного! ?